Prílišné kosenie na Saratovskej ulici - vyschnutý trávnik

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Vyriešený
meno
Katarina Geffertova 11. augusta 2018

Trávnik bol kosený niekoľko krát za sebou aj keď to nebolo potrebné, až úplne vyschol, nedrží prach a neskutočne sa práši do bytov. Vzadu na foto je vidieť kúsok trávnika ktorý pokosený nebol a drží vlahu.

15. august 2018

Alena

A pri plote METROSTAVu je burina vysoká pomaly ako ten plot.
Vo vnútri ohrady podobne. Peľ burín určite nepoteší alergikov. Z vlastnej skúsenosti viem, že v tomto čase útočí hlavne palina a ambrózia.
22. august 2018

Odpoveď samosprávy

Kosenie trávnatých plôch v Dúbravke vykonávame štandardne tak ako každý rok vo viacerých cykloch podľa potreby. Nakoľko máme v starostlivosti 65 ha trávnatých plôch v Dúbravke, vyčlenenie niektorých konkrétnych plôch z kosenia je problematické. Časť občanov vyžaduje kosenie čo najčastejšie z dôvodu rôznych alergií, prípadne problémov súvisiacich s venčením psov vo vysokej tráve, burine. Aj v období keď sú menšie zrážky a je sucho burina na mnohých plochách vyrastie vysoká, zakvitne a vysemeňuje sa. Zabezpečujeme preto kosenie trávnikov postupne a celoplošne.
Tohto roku vďaka odpoludňajším búrkam pomerne dlho vydržali trávniky zelené. Nakoľko však v poslednom období nie sú žiadne zrážky, trávniky zožltli na väčšine plôch v Dúbravke. Neznamená to, že by trávniky vyschli. Je to jav obvyklý v suchých letách v mestách ale i na vidieku. Akonáhle sa troch ochladí a zaprší, trávniky budú opäť zelené.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania