Skládka odpadu v Pečnianskom lese

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený

Komunálny odpad v pečnianskom lese

15. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý ďeň, ďakujeme za podnet. Uvedená skládka sa nachádza na pozemkoch vo vlastníctve štátneho podniku LESY SR. Skládka pozostáva z obalov občerstvenia, ktoré si pravdepodobne so sebou priniesli návštevníci priľahlých pobrežných pozemkov za účelom opekania.
Riešenú skládku už vlastník pozemku (LESY SR š.p.) ohlásil v zmysle § 15 ods. 2) zákona č. 79/2015 Z. z. o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov na príslušný okresný úrad, odbor starostlivosti o životné prostredie. Ten by mal určiť ako postupovať s ohlásenou nepovolenou skládkou.
Dopĺňame informáciu, že územie nie je v správe mestskej časti Bratislava-Petržalka. Ide o lesné pozemky a o Chránený areál Pečniansky les.


Mestská časť Bratislava-Petržalka
16. august 2018

Juraj

Ďakujem za informáciu. Dúfam, že sa daná záležitosť v čo najkratšom čase vyrieši a LESY SR odstránia zo svôjho pozemku daný odpad. Každopádne a primárne by sa však mali zodpovednejšie chovať návštevníci Pečnianskeho lesa a svoj odpad si odniesť.
16. september 2018

Stefan Cuvala

Cierna skladka

uz pisem 2hy krat v tej istej veci, neodstranena cierba skladka, ziadne kose hoci by sa patrilo ich dat k ceste
25. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, v aktuálnom čase 9/2020 bola skládka odpadu už odstránená, resp. nebola nájdená, vzhľadom na nepresné uvedenie miesta výskytu.

Oddelenie životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania