Sťažnosť na nevhodné osvetlenie stavby - NFS

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Uzavretý
meno
Monika Vicanova 12. augusta 2018

Dobry den pan starosta,
Uz niekolko dni sa z nejakeho nepochopitelneho dovodu rozhodol stavitel narodneho futbaloveho stadionu zapinat neonove svetla, ktore presvietia cely byt a ziadne zaluzie ho nestmavia. Vsetci majitelia bytov v okoli stavby sme sa nastavili na skutocnost, ze sa bude ti stavat stadion a celime neustaleme ruchu aj cez vikendy, ale toto nove osvetlenie uz presahuje unosnu mieru. Najprv bolo osvetlenie iba na zeriavoch, teraz to “vylepsili” na celu bytovku. Pripajam fotky z mojho bytu na Bajkalskej 5, ktore ukazuju priame neonove svetla.
Z tohto dovodu by som Vas tymto chcela poziadat o kontaktovanie stavitela aby upravil svoje osvetlenie vhodnym sposobom, ktore nebude rusit obyvatelov okolitych domov v nocnom klude.
Dakujem vopred!
S pozdravom
Monika Vicanova

13. august 2018

Jaro

Sa divím, že Vám ešte niečo vadí, keď bývate na Bajkalskej.
15. august 2018

Martin

Keď u nás v rači stavali bytovky uplne mi stačil jeden takýto reflektor na žeriave a v izbe som mal svetlo ako cez deň. Velmi dobre poznám vašu situáciu.
16. august 2018

Jerome

Ako sme uz pisali v ODKAZE, DEVELOPERI maju v Nesrovnalove super neonovu zelenu, na ukor obyvatelov, ktori tu ziju a platia nemale dane!!
20. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Podľa vyjadrenia oddelenia územného konania a stavebného poriadku stavebník sa pokúsi dočasné osvetlenie komunikácie Bajkalská sklopiť tak, aby neosvecovali byty. Toto osvetlenie je dočasné, kým sa nezrealizuje nové verejné osvetlenie Bajkalskej. Dovtedy majú povinnosť stabilne zabezpečiť osvetlenie Bajkalskej aj počas výmeny verejného osvetlenia.


Kancelária starostu
20. august 2018

Monika Vicanova

Dakujem za spracovanie podnetu! Neviem kedy sa presne zaviazal stavebnik upravit osvetlenie ale vcera vypol alebo sa pokazilo jedno zo svetiel. Dufam pevne ze to nie je stavebnikova predstava riesenia.
Co sa tyka argumentu pre toto osvetlenie nepripada mi logicky, kedze v ovela horsej viditelnosti a ovela vacsom stavebnom ruchu na bytovke v zime pri hustom snezeni tento problem s osvetlenim nebol a teraz v lete, ked je svetlo do osmej vecer, sa reflektory zapnu davno pred osmou hodinou vecer.
Takze pre jasnost- ziadam aby stavebnik, ktory uz dlhsie stavia aj cez vikendy, na co by som bola zvedava ci ma povolenie, upravi poriadne alebo zrusi uplne osvetlenie. Je jeho starost co najrychlejsie vyriesit nahradu stareho osvetlenia na ceste, aby neporusoval tuto povinnost.
Kedze Vas format vyzaduje fotku, pripajam staru fotku.
Dakujem vopred za spracovanie opatovneho podnetu.
S pozdravom
Monika Vicanova
20. august 2018

Monika Vicanova

Prikladam fotku z dnes vecera s riesenim sklopenia reflektorov, ktore viditelne nie je ziadnym riesenim. Preto oparovne ziadam o konstruktivne riesenie mojho podnetu so stavebnikom cize o uplne vypnutie svetiel.
Dakujem vopred.
S pozdravom
Monika Vicanova
20. august 2018

Jerome

ale s Vami developer vybabral, Kancelaria starostu!!!
03. september 2018

Monika Vicanova

Dobry drn, developer nielenze neodstranil nevhodne osvetlenie ale este zvysil pocet reflektorov. Preto sa opatovne na Vas obraciam so ziadostou o riesenie mojej staznosti. Mohli by ste mi laskavo vysvetlit ako je mozne ze za mesiac ste neboli schopni vyriesit tento podnet?
03. september 2018

Monika Vicanova

Aktualny stav osvetlenia, ktory sa iba zhorsil za posledny tyzden, kedze nam vsetkym na vysmech developer pridal dalsie reflektory.
03. september 2018

Jerome

DEVELOPER sa mstí??
22. marec 2022

Martin Uváček

Je tento podnet ešte vôbec aktuálny? Pokiaľ viem, táto časť štadióna je už pár rokov dokončená.
25. marec 2022

Jerome

uážka, ako mesto pristupovalo/uje k podnetom občanov!
25. marec 2022

Jerome

ukážka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania