Čierna stavba Jeséniová č. 52 (Koliba)

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

V riešení
meno
Roman 18. augusta 2018

Žiadam Vás o preverenie stavebných prác a vykonanie stavebného dohľadu vo veci konania stavebníka MVDr. Mariana Bahnová v rozpore so stavebným povolením. Aj samotné stavebné povolenie zohľadňovalo pri svetlotechnickom posudku existujúce zatienenie nelegálne postaveného 4 metrového nepriehľadného oplotenia.
Už na začiatku sa stavebník pokúsil o podvod, kde deklaroval stavbu, ktorá na pozemku vôbec nebola postavená a túto podvodnú skutočnosť sa snažil využiť aj pri žiadosti o vydanie stavebného povolenia s cieľom protizákonne rozšíriť objem stavebnej hmoty, ktorú plánoval umiestniť na pozemku. V stavebnom povolení má uvedené "Rekonštrukcia a nadstavba rodinného domu", avšak v skutočnosti sa jedná o bezbrehé zbúranie pôvodného domu a svojvoľné stavanie novostavby.

19. august 2018

Jerome

Tak tento pripad je velmi silna kava...statny stavebny musi hned nabehnut!!
20. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Podnetom sa už zaoberá oddelenie územného konania a stavebného poriadku.

Kancelária starostu
20. august 2018

Jerome

informujte nas cez ODKAZ. Vdaka.
Je to velmi zaujimavy ! pripad
27. august 2018

Andrej

vyborny podnet...niektori si asi myslia ,ze tu ziju sami a nikho nic co zacina za jeho prahom nezaujima, ale omyl. Zabranit ciernemu stavaniu je priorita pre nas vsetkych...a ten ostatny drat, co som si vsimol na fotkach vyzera uzasne tiez...hotova vaznica shawshenk
27. august 2018

Ivica Stránska

Stavebny zakon nepozna pojem rekonstrukcia. To co sa zvykne nazyvat rekonstrukcia spada pod "zmena stavby". Z fotiek vidno, ze cast domu zostala stat, takze stale to mozno vnimat, ako rekonstrukciu, pri ktorej sa zmenila cast stavby. Vsetko zavisi od toho, ake upravy obsahoval schvaleny projekt. Inak podotknem este, ze zburanie stavby sa nemusi nevyhnutne vylucovat s jej rekonstrukciou, prave naopak. Ked sa "rekonstruuje" elektrickova trat technologickym postupom je casto odstranenie celej povodnej trate aj s podkladovymi vrstvami a jej postavenie uplne nanovo.
27. august 2018

Jerome

IVICA: Pomáha zlepšiť naše mestá
od 27. augusta 2018

Pani Ivica, dnes ste sa zaregistrovali,aby ste mohli reagovat?

Vaša reakcia je trochu mimo
27. august 2018

Ivica Stránska

Ano dnes, priblizne pred hodinou a prave pre tento prispevok. Z toho co tu uverejnil pan Roman nevyplyva nevyhnutne, ze je to cierna stavba. Leda ze by vychadzal z dalsich informacii o stavbe a stavebnom povoleni, ktore tu nespomenul. Chcem povedat, ze ak by projekt, na ktory dostal stavebnik stavebne povolenie, obsahoval zburanie predmetnej casti domu, moze to byt cele v poriadku. Alebo naopak. To vsak nevieme.
Ono sa to stava celkom casto, ze susedia sa sporia o stavbu aj ked je vsetko v poriadku. Inak z fotiek sa zda, ze ten 4m plot ma v skutocnosti asi tak 2,5m, co ma priviedlo nazoru, ze pan Roman moze zvelicovat.
27. august 2018

Roman

Podstatne je to, co je v stavebnom povoleni. Stavebnik kona nacierno, v hrubom a bezohladnom rozpore so stavebnym povolenim, ako pri burani a jeho rozsahu, tak aj pri vystavbe noveho domu.
Okrem ineho, zaklady noveho domu nelegalne posunul o 3 metre v rozpore so stavebnym povolenim. To, co je v rozpore so stavebnym povolenim a v takomto rozsahu je cierna stavba, aj ked sa niekto pokusa ohnut realitu.
27. august 2018

Roman

Pre doplnenie informacie plot ma vysku 4,2 metra.
28. august 2018

Jerome

Statny stavebny by mal rozhodnut, ak by zavery boli nespravne a nepravdive, p.Roman to moze posunut na vyssie kompetentne organy.

Napokon, stavebne sa da vyguglit a porovnat, p.Ivica...
04. apríl 2019

Ivan

ako to dopadlo?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania