Torzo vyrubanych stromov

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

V riešení
meno
Jana Mácsadiová 03. septembra 2013

Dobry den,

v predzahradkach na ulici Na Krizovatkach od domu c. 56 smerom k Vietnamskej ulici bol pred vyse pol rokom vykonany vyrub vyse 40 rocnych stromov. Nielenze bol tento vyrub vykonany z nezmyselneho titulu a doslo k nenavratnym stratam, no navyse zostal obyvatelom nepekny pohlad na torza odrezanych pnov, kedysi krasnych stromov. Stromy pilcici jednoducho vyrezali 10 cm nad urovnou terenu a vytrcajuce pne nechali nevykopane na mieste, kde povodne stromy rastli.

Navyse v sucasnosti prebieha na ulici rekonstrukcia vodovodu, pri ktorej mechanizmy tieto pne este viac zdevastovali. Ako mozno vidiet na obrazku, z povodne zelenej predzahradky zostala nepekna pustna krajina. Bola by som rada, ak by bola urcena zodpovednost za vykopanie pnov a predzahradky boli uvedene do "povodneho" stavu a torza pnov boli odstranene.

Dakujem za odpoved.
S pozdravom
Jana Macsadiova

06. september 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Výrub stromov vykonala spoločnosť SPP, pretože stromy rástli v ochrannom pásme plynovodu.
Rozkopávka, o ktorej píšete, je rekonštrukcia vodovodu na ulici Na križovatkách. Zhotoviteľ stavby po jej ukončení je povinný obnoviť zničené trávnaté plochy.

Lucia Weinbergerová, kancelária starostu
06. september 2013

Jana Macsadiova

Dakujem za Vasu odpoved, no moja otazka smerovala na to, kto odstrani pne, ktore ostali po vyrube spolocnostou SPP a vytrcaju cca. 10-15 cm nad uroven terenu.

Dakujem
Jana Macsadiova
18. september 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
k Vášmu dotazu, kto odstráni pne po vyrúbaných stromoch Vám oznamujeme, že mestská časť vyzve Slovenský plynárenský priemysel aby
zjednala nápravu.

Tatiana Baáriová, kancelária starostu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania