Časté rušenie nočného kľudu

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

V riešení
meno
Občan 23. augusta 2018

Dobrý deň.
Posledné 1-2 roky sa nám vo vnútrobloku na Mierovej 54/56/58 "rozmohl takový nešvar". Hlavne počas nočných hodín sa na odfotografovaných lavičkách zgrupujú rôzne individuá. Okrem prespávajúcich bezdomovcov sú to však najmä skupinky hlučných tínedžerov, mnohokrát konzumujúcich alkoholické nápoje. Zanechávajú za sebou neporiadok a robia hluk (púšťanie hudby uprostred hlbokej noci, hlasná vrava atď.), čo je problém najmä cez horúce letné mesiace (ale v podstate je to problém celoročný), kedy by si obyvatelia radi nechali otvorené okná. Hluk však človeka ľahko zobudí, dokonca aj keď má okno zatvorené. Obyvatelia vnútrobloku lavičky v podstate nevyužívajú vôbec, preto by sme radi požiadali o ich úplné odstránenie. Okrasné kríky by sa tu vynímali omnoho viac.
Ďakujem.

23. august 2018

atómové digitálky

Občan ,kým si napísal príspevok ,mohli byť lavičky odpílené. Áno viem ,porušil by si zákon ,ale to robia aj oni ,ale ich nikto riešiť nebude .Stavím sa
07. september 2018

Občan

Poprosím neoznačovať podnet ako "Neriešený". Žiadam samosprávu, aby sa ním zaoberala a podnet bol označený "V riešení". Ďakujem.
07. september 2018

atómové digitálky

No vidíš ,občianko ,dal si mi mínusku,a takto si dopadol.Každý sa na teba vy..., čo si sa teraz na Slopácko prisťahoval?
09. september 2018

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet dostáva status neriešený automaticky,keď samospráva neodpovie do 14 dní.
Podnet im bol opätovne zaslaný na riešenie.
S pozdravom
Zuzana Žurkinová
administrátorka portálu
10. september 2018

Odpoveď samosprávy

Dobry den,

danu vec konzultujeme s Odborom zivotneho prostredia. Viete nam prosim komunikovat kolkych obyvatelov reprezentujete alebo na zaklade coho si myslite ze vacsina obyvatelov by odstranenie laviciek uvitala? Radi vyjdeme v ustrety, no musime brat do uvahy volu vacsiny obyvatelov. Momentalne vec komunikujeme interne, no odpoved zadavatela podnetu bude pre dalsiu cinnost klucova.

s pozdravom,

Útvar pre styk s verejnosťou
29. október 2018

Občan

Dobrý deň,

deň po odpovedi samosprávy som kontaktoval správcu domu a rovnako aj bytové družstvo. Odvtedy ubehli už takmer 2 mesiace a dodnes som sa od nich nedočkal žiadnej odpovede. Z toho dôvodu som ich dnes kontaktoval opäť, tentokrát sa snáď už odpovede z ich strany dočkám.

Ak náhodou však nie, nie je možné, aby samospráva oslovila bytové družstvo (resp. správcu) a problém s ním nejakým spôsobom vykomunikovala?

Čo sa týka počtu obyvateľov domu, ktorí by boli za odstránenie, tak v tomto prípade presnými číslami nedisponujem (aj z toho dôvodu som kontaktoval bytové družstvo, aby sa problém prerokoval na najbližšej domovej schôdzi, ktorej termín je momentálne v nedohľadne), ale môžem vám potvrdiť, že za obdobie od 10. septembra 2018 až dodnes som nevidel žiadneho z obyvateľov domu na spomínaných lavičkách sedieť. Naopak, indivíduí a pochybných existencií tu niekoľko vysedávalo, pričom už len svojou prítomnosťou obťažovali obyvateľov domu.
31. október 2018

Odpoveď samosprávy

Dobry den, dakujeme za odpoved. Osadzovanie laviciek je v kompetencii miestneho uradu pokial mu pozemok patri alebo bol zvereny do spravy. Sme v procese ziskavania stanoviska prislusneho odboru k danej veci. Vecou sa zaoberame.

s pozdravom,

Útvar pre styk s verejnosťou
05. november 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

pre odstránenie lavičiek je potrebné ako prvý krok osloviť správcu domu na bytovej schôdzi. Následne by mal správca domu doručiť predmetné stanovisko obyvateľov na miestny úrad BA-Ružinov. Až následne môže miestny úrad zadať dodávateľovi prác odstránenie lavičiek.

s pozdravom,

Útvar pre styk s verejnosťou

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.