Parkovanie na mestskej zeleni


Vyriešený
meno
Michal 22. augusta 2018

Pozemok resp. miesto na fotografii je klasifikované ako sídlisková zeleň a je súčasťou parku J.M.Hurbana v Rači (parcela registra C 680/28). V minulosti týmto miestom prechádzali stavebné mechanizmy, preto ho stavebník zhutnil. V súčasnosti tam parkujú vozidlá a dochádza k ďalšiemu rozširovania umelo vytvorených "parkovacích miest" na úkor zelene parku. Na tieto miesta sa zároveň vodiči dostávajú prechodom po električkovej trati, čím môže dochádzať k jej poškodzovaniu. Riešením by bolo osadenie nejaké väčšie balvany, resp. betónové alebo iné zábrany.

07. september 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, podľa Zbierka zákonov č. 8/2009 § 25 (1) Vodič nesmie zastaviť a stáť s) na cestnej zeleni a inej verejne prístupnej zeleni, na ostrovčekoch a deliacich pásoch, ak to nie je dovolené dopravnou značkou. Ide teda jednoznačne o dopravný priestupok, ktorého riešenie je v kompetencii polície. Políciu upovedomíme.

Ďakujeme


Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača
26. jún 2020

Martin Uváček

Momentálne je toto miesto staveniskom.
08. december 2020

Martin Uváček

Autá a parkovanie sú späť.
08. december 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
12. marec 2021

Martin Uváček

Pokial tam nebude obrubnik a riadne vyznačený rozdiel medzi zeleňou a parkoviskom, tak tam budú auta stále parkovať.
19. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Príslušníci MsP sú o tomto probléme vyrozumení a inštruovaní, aby počas výkonu služby riešili túto situáciu a zabezpečili zákonný stav.

Bc. Marcela Ťarcha
26. september 2023

Martin Uváček

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený Podnet vyriešilo až pridanie veľkých kameňov. Poprosím zmeniť status na vyriešené.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania