Ničenie NKP cvernovej továrne Danubius

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

V riešení
meno
Kubo Hrubý 26. augusta 2018

Finep plánuje v okolí NKP cvernovky ďalšiu zástavbu- komplex Nová Cvernovka. V prvej etape majú vyrásť dve 8 poschodové budovy a jedna 26. Projekt v druhej etape tiež počíta s výstavbou ďalšej 30+ budovy a najmä nadstavbou na streche NKP,čo zničí pôvodný vzhľad cvernovky, ktorý si zachovala od roku 1907. Projekt katastrofálne zhorši dopravu na okolitých uliciach. Neprinesie nič okoliu, nevzniknú žiadne verejné priestory, či ihriská. Nadstavba cvernovky nenávratne zničí jej charakteristickú architektúru. Finep vlastní všetky pozemky+cvernovku a je povinný starať sa o NKP, čo ale nerobí.V budove sa zdržiavajú bezdomovci a budova len ďalej chátra. Žiadam kompetentných aby vyzvali developera ku konaniu jeho zákonných povinnosti ale najmä aby zabránili ničeniu NKP a histórie,ktorú treba chranit

27. august 2018

Andrej

Boze, keby tam aspon nieco pekne bachli a nie toto obrovska skatula...urcite tam nedovolte stavat taketo baraky...co sa dopravy tyka ani netreba hovorit, staci sa prejst cez den v okoli.
11. september 2018

Odpoveď samosprávy

Dobry den,

dakujeme za podnet a jeho celkovu sumarizaciu. Tuto odpoved pisem pre vacsiu informovanost obyvatelov, kedze zadavatel je o pokroku veci informovany.

Zadavatel podnetu, pan Hruby sa stretol minuly tyzden so starostom Dusanom Pekarom, ktory mu prislubil sucinnost v ramci jeho pravomoci. Starosta Pekar odporuci peticiu pana Hrubeho s podpismi cca 300 obyvatelov na prerokovanie a pripadne stanovisko "Komisii uzemneho planu a zivotneho prostredia".

Obyvatelia a signatari mozu apelovat na konkrenych poslancov na prijatie rozhodnutia ktore zohladni ich nazor v peticii. Ich zlozenie: http://www.ruzinov.sk/sk/zastupitelstvo/organ/komisia-uzemneho-planovania-a-zivotneho-prostredia

s pozdravom,

Útvar pre styk s verejnosťou
30. január 2019

Boris82108

Finep=rakovina Ruzinova

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania