Vyjazdené koľaje na Lamačskej ceste

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Miroslav Mizner 25. augusta 2018

Na len nedávno opravenej ceste I. triedy v smere do mesta pred zastávkou autobusov "Mokrohájska" v pravom jazdnom pruhu sa ako huby po daždi objavujú nebezpečne hlboké vyjazdené koľaje v novučičkom asfalte. Kolesá automobilov sa do asfaltu zabárajú ako do blata. Vyzerá to tak, že kompetentní už o probléme vedia, pretože operatívne zaplátali dve takéto kritické miesta. Avšak problém je, zdá sa, oveľa rozsiahlejší. Podľa môjho skromného laického názoru, ide o následky nedodržania pracovných postupov a technológie v snahe maximálne možne ušetriť čas a financie. Ak nebude na dodávateľa diela vyvíjaný tlak na urýchlenú opravu v záručnej dobe, tak mesto (daňovníci) prídu o fúru peňazí, pretože cesta bude čoskoro v ešte horšom stave, než pred samotnou opravou.

27. august 2018

Igor

ved o to im aj ide, tieto peniaze sa minu a bude treba dalsie... sak domaci zaplatia
27. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme a pekný deň


S pozdravom Oddelenie vzťahov s verejnosťou, Hlavné mesto SR Bratislava.
31. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet. Dodávateľ prác bol upozornený na poškodený povrch na Lamačskej ceste v smere do centra. Opravu zabezpečí.
Na vykonané dielo sa v zmysle zmluvy vzťahuje 60 mesačná záručná lehota, v rámci ktorej je dodávateľ povinný závady odstraňovať na vlastné náklady.


S pozdravom Oddelenie vzťahov s verejnosťou, Hlavné mesto SR Bratislava.
01. september 2018

Miroslav Mizner

Hmmm, až 60 mesačná záruka je vysoko nastavená latka kvality. Kiežby bol aj reakčný čas na odstránenie závady primerane krátky. Hádam sa opravy dočkáme skôr, než bude z koľají hlboký výtlk. V odpovedi zodpovedného pracovníka Magistrátu mi chýba taký dôležitý údaj, ako maximálny časový limit na vykonanie záručnej opravy. Obyčajne to býva 30 dní, lenže zmluvnou je možné dohodnúť aj iné dodávateľsko-odberateľské podmienky.
17. september 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vo veci Vášho podnetu Vás informujeme, že dodávateľ zrealizoval nápravu v rámci reklamácie.

Ďakujeme za spoluprácu a ostávame s pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
17. september 2018

Miroslav Mizner

Srdečná vďaka za promptné riešenie problému. Opravený úsek vyzerá ako nový. Už len namaľovať krajnicu, a bude to dokonalé. Som veľmi zvedavý, ako dlho asfalt vydrží.
17. september 2018

Pozorovatel

1/ klobuk dolu s akou rychlostou to dodavatel opravil. Ale tak by to predsa malo byt!

2/ Bolo by zaujimave zistit akou zmesou asfaltuju aku technologiu pokladky pouzivaju a aka je finalna cena 1m2 polozeneho asfaltoveho koberca v zahranici v porovnani s realizaciou v BA.
Nikde v zapadnej Europe som taketo doslova "pribojove vlny" asfaltu na krajniciach a autobusovych zastavkach nevidel. (mozno male vynimky, ale v BA je to pomerne caste)

Nema nahodou niekto z diskutujucich prehlad o cenach?
06. október 2020

Peter

Žiaľ opätovne sa na tomto istom mieste tvoria rovnaké závady na ceste. Prosím opätovne preposlať magistrátu, zakiaľ je to ešte v rámci záruky, nech oslovia zhotoviteľa.
19. november 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Oddelenie správy komunikácií

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
28. november 2020

Miroslav Mizner

Len by som chcel pripomenúť slová Magistrátu: "Na vykonané dielo sa v zmysle zmluvy vzťahuje 60 mesačná záručná lehota, v rámci ktorej je dodávateľ povinný závady odstraňovať na vlastné náklady."
Myslíte, že dodávateľ sa bude zaoberať otázkou, prečo sa porucha opakuje? Ja vám vravím, že ide o systematickú chybu a na jej trvalé odstránenie 100% nestačí kozmetické riešenie (záplata). Príčina je určite hlbšie pod povrchom.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania