Hluk zo Zlatých pieskov

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Katarína 26. augusta 2018

Opat asi iba hadzanie hrachu na stenu, nakolko kompetentni tieto festivaly ako Uprising na Zlatych dlhodobo neriesia ich dopad na okolite mestske casti. Mestska cast Ruzinov sa zmoze na to, ze povie, ze nepovoluje podujatie (iba prijma oznamenie), magistrat mesta s tym vlastne nic nema (napriek tomu, ze moze poziadat RUVZ o premeranie hluku a policiu o dodrziavanie povolenych urovni, co vlastne moze aj MC Ruzinov), prevadzkovatel STARZ sa tvari, ze vsetky normy splnene (napriek tomu, ze moze nepodpisat zmluvu s organizatorom, ale to by nebol zarobok) a organizatori pritom dlhodobo a zvesela prekracuju urovne hluku. Ze nespime druhu noc a cez den tiez nadskakujeme? Mam vsak obavu, ze aj toto skonci tradicne v kolonke "nerieseny".

27. august 2018

Jerome

Katarína má pravdu a navyše na brehu jazera , v tesnej blizkostii vody povolili parkovanie aut uz vo stvrtok.
Tento areal nie vhodny na POVSTANIE festival, alkohol tečie potokom
27. august 2018

Michal K.

to iste riesime kazdorocne v maji aj v karlovej vsi, dubravke a okoli, ked je pivna akcia v mlynskej doline. rovnake vyhovorky mestkej casti aj mestskej policie.
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/40476/hluk-z-koncertu-v-mlynskej-doline
27. august 2018

Jerome

nech daju taketo akcia dalekooooooooo za mesto...ved to nie je normalne,nestaci, ze mesto priam vrie?Hluk, desattisice aut denne cez BA, developeri pomaly hucia nonstop, atd.
Dalsia generacia bude totalne hlucha a na nervy...
31. august 2018

Common Ennemy

Každý rok to iste? Kde by sa prosím Vás mal konať festival, tak aby v okruhu 5km (zo ZL na m Mierovú vzdušnou čiarou to je 4,5km) nebolo zastavané územie? Jedná sa tu o 4 dni v roku, Hihopfestival a Uprising. V tej Dúbravke sa jedná o jednu akciu ročne. Fakt hrozné.
A neviem, kde mesto vrelo, ale cez Uprising prišlo dosť ochladenie...
PS nie nebol som na Uprisingu, ale toto každoročné plakanie pre dve noci je strašné.
Ako asi sa vyspia ľudia, ktorí tam stanujú v tom hluku...
31. august 2018

Katarína

Ad Endstand: Zacinam byt presvedcena, ze ste jednym z organizatorov. Opakovane reagujete na tieto prispevky s tym, ze Vam hluk nevadi, nepocujete ho, na akcie nechodite a nejdete sa ich zastavat. Cize ste neutraly a sem sa chodite co, hadat? Lebo mme vychadza, ze bud ano, alebo vazne lobujete za tieto akcie. Vsimnite si, ze cesky NSS konstatoval v rozhodnuti (ktore linkujete), ze hluk ma byt primerany kulturnemu a spolocenskemu vyznamu akcie - ja v hiphope a tom dube z festivalov nenachadzam ani jedno. Nejde o dve noci, to sme uz hadam raz preberali (a vy opatovne tvrdite, ze dve noci). Ide o systematickych 6 dni, hovorim pritom len o lete (hip hop a uprising). Ozaj nechapem, preco tu chodite diskutovat, ked sa akoze nezastavate akcii. Ze ludia su uz dost zatazeni hlukom, vid kazdorocna udrzba leteckej drahy, ked nam nad Prievozom lietaju chartre nad hlavami den-noc? Viete, ja sa nejdem hadat. Vy sa sem asi chodite odbavovat a pritom tu hudbu sam nepocujete, a preto Vam logicky nevadi. Vam vadia vrtulniky z nemocnice v Ruzinove, co zachranuju zivoty, napr. A hada sa s Vami niekto a povedal Vam, ze je to troska nonsens? Btw, ked budete mat male deti/chorych alebo starych rodicov/tehotnu zenu, proste niekoho, kto bude fakt tie dve noci hore a trpiet, lebo nema kam utiect a Vam to bude vadit a nejaky "diskuter" Vas bude nonstop nasierat na diskusii, pochopite.
31. august 2018

Filip Kadera

Ten uprising ešte viem prežiť ak by sa jednalo len o tento víkend behom roka. Čo ale neviem pochopiť, sú tie diskotéky vo wakelake takmer každý víkend a do 6 rána.
Cez uprising ak si zavriem okno a dám štuple do uší, tak mám ticho. Pri akciách z wakelake mi to ale nepomôže a musím do rána vydržať.
31. august 2018

Common Ennemy

Pred troma rokmi som bol, minulý ani tento rok nie. Organizátor nie som, som skôr na pank a metal a také tie tvrdšie veci, to by ste tu ešte len plakali a ktomu by sa pridali babky z kotola, že satanisti nám chodia po meste , haha. Na HipHope som nebol nikdy a ani nepôjdem :D
A píšem tu lebo by ma fakt sralo, ak by kvôli tomu, že tu niekto píše každy rok to isté, dokopy 10 ľudí, Bratislava prišla o Uprising.
Pýtam sa ešte raz, kde ho chcete dať, tak aby nebol 5km od obývanej časti? Ak vás rušia pravidelné diskotéky, jasné sťažujte sa, ale nie kvôli dvom akciám v lete. 6 dni z 365 dni je 0,8% preboha. V okolí nenájdete miesto, kde je okruh 10km nezastavaných alebo tam nie je prírodná rezervácia. O rok sa tu vidíme znova. :D papa
To že vy a v prípade HH ani ja nenachádzame nič kultúrne je náš problém, ak tam chodí 10k ľudí, niečom na tom bude.
Áno smutné ak sa decko nevyspí 4 dni v noci, le bývate v meste, smola...deti nemám to je pravda.
A k tým vrtulníkom, jasné, že mi nevadia, ale tak ako je to v tom súdnom prípade na Mighty Sounds (kde inak pravidelne chodím a to ten fesťák končií v pondelok ráno o jednej..to by ste tu už hádam mi plakali aj cez monitor), je spomínané, že v mestách ako Praha, Ostrava, Brno, je hluk väčší aj cez bežný deň.
Už sa s tým zmierte, že na ZP budú 2 akcie v roku a 2x sem do Blavy príde na štadión kapela typu Depeche Mode (možno pri novom väčšom štadióne to bude častejšie). Bodka. Vy tu píšete každý rok a dokopy ďalších 5 ľudí, ale proti je 10k ľudí, čo na ten Uprising chodí, z tých peňazí starz možno spravilo vchod, hajzle, alebo dačo podobné.
31. august 2018

Katarína

Pan Endstand, Vam vyslovene vadi heliport v Ruzinove pri nemocnici. Vy fakt tu nepiste, preto radsej nic, ak niekomu vadia festivaly. Ak niekedy nebodaj budete mat rodinu a deti a ten punk a lahodny metal Vas prejde, potom su pokecame. Vy sze zjavne zo STARZu. A je skoda, ze si musite nahanat peniaze tym, ze par tisic ludom umoznite fetovat na Uprisingu a "tancovat" na hiphope, kym ovela viac ludi v okolitych castiach nema pokojne noci.
31. august 2018

Jerome

Minuly rok presli ti z Povstania :) na druhy breh cize vychodny, medzi normalnych ludi , ktori si cheli zaplavat a resetnut....sorry ozrati ako dogy, baby mokre od alkoholu, spinavi,zmacani,smradlavi, kazdy v ruke flasu alkoholu,tackajuci sa, vulgarni, ked im matky s detmi pohrozili, ze zavolaju MsP, potom radsej zmizli... atd.
A kazdy rok sa nejaky ozraty utopy...nie je skoda ludskeho zivota?

A este k tomu poctu ludi proti povstaniu :), 99% sa nechce nikam a nikomu pisat!
31. august 2018

Jerome

Utopi, oprava, bol to preklep
03. september 2018

Common Ennemy

Ne, nie som zo starzu, neorganizujem Uprising ani nič. Už to pochop.

Stále si neodpovedala kam rpesunúť festival, tak aby nebol v dosahu obývanej časti nejakej dediny, alebo mesta.

ÁNo minulý rok som už spomínal heliport, ale rpeboha nebudem sa na neho nikdy oficialne sťažovať, písal som, že to robí omnoho väčší hluk ako festival. A aj tá elina - veď to bolo spomenuté, aj v tom českom rozhodnutí...

A áno na festivale sa nájdu opití ľudia, lebo inak tak fakt nikto nikdy na ZP nepil...a nikto sa nikdy neutopil. Pride tam za dva dni 30k ľudí, ak sa utopia tak je to proste štatistika. Minulý roks a ta, utorpil žena aj mimo Uprisingu.

A na festivaloch som videl toľko rodín, že nevidím dôvod, aby ma hudba prešla po narodení decka ;-)

A fakt som zvedavý kde mi odporučite tú novú lokalitu na festival :)
04. september 2018

Common Ennemy

Myslel som si. Teda žiaden nový návrh lokality. :)
04. september 2018

Jerome

ZIADNA LOKALITA v BA, mily Endstand, nedoslo??
05. september 2018

Common Ennemy

Kde aj mimo BA, dajte nejaké pole, ktoré nebude mať v okruhu 54km nejakú dedinu, NP, alebo niečo podobné?

Ako to robia len v Budapešti, keď tam majú v meste 5 dňový festival Sziget , Vieden, Ostrava (Colours of Ostrava), TN (Pohoda) atď. Takže ešte raz, kde by sa to tak malo rpesunúť, aby to bolo mimo obydlia?

To mi príde, že je to ako s parkovacími domami, väčšina bytovky to chce, ale nik ani za tú ... pred svojím barákom, ale pred susedovým.

Zaujímavé je, že som nikdy nevidel takéto hejty na Majáles napr. (aj keď je to jednodňový, ale 1 den hore dole)

Takže, ak toto dostane magistrát, nezaoberajte sa podnetom, nerobte z Bratislavy ešte väčšiu dieru ako je :)
05. september 2018

Katarína

Staci si pozriet hustotu osidlenia a vybrat lokalitu, kde ten hluk nebude rusit stvrt mesta. Ako sorry, ze teba to tu este bavi. Naco sem prispievas, ked tebe to nevadi (lebo si asi hluchy a nepocujes to) a zaroven tam nechodis, ako tvrdis, a neobhajujes to. Podla logiky veci by si mal byt neutralny. A opakujem, ty si sa stazoval na heliport v Ruzinove, co zachranuje ludi, ty expert. Ty nedavas clovece vobec zmysel:)
05. september 2018

Common Ennemy

Aha takže, ak to bude v menej osídlenej časti mesta je to OK? Už to nebude tvoj problém, ale susedov...typické Slovenské...
Krista zase ten heliport, áno hučí, vedel som o tom, ale že idem do mesta, že hučia eliny, že idem ku špitálu, že je tam heliport a sám som si vybral DOBROVOĽNE lokalitu a to, že budem bývať v meste. Takže nebuedm posielať sťažnosti na tieto veci. Ty si si vybrala život v meste, tak rešpektuj, že sú tu aj takéto podujatia. Dnes idem na futbal do Trnavy, ako to tam tí ľudia, vydržia, že im tam hučí 15k ľudí v centre mesta, viackrát v roku, a potom sa to ešte presúva mestom a fandí... (veď to nakoniec uvidíme aj v BA za chvíľu)
NIe som nestranný, lebo síce na Uprisingu som bol raz, ale chodievam na podobné akcie inde a bolo by mi ľúto ak by sa z Blavy vytratili aj tieto posledné akcie...

Prispievam presne preto, aby to tu nezrušili ani Uprising, ani HipHop. A baví ma to :D :D

Nie osm hluchý, ale z VŠ vytrénovaný, že nepotrebujem absolútne ticho a tmu na zaspanie, zaspím aj pri tej električke, a ak už nejaký sused robí hluk večer, tak si jednoducho pustím film a zaspím tú jednu noc ;-)
05. september 2018

Katarína

Omg, cize ta to bavi proste tu dissovat slusnych ludi. Tak smelo do toho, ja sa uz nejdem s tebou hadat. Daj si postavit parkovaci dom, nech ti nehuci heliport tvoje slova z tvojho pondetu). Amen.
05. september 2018

Jerome

Pani Katarina let him go...s niektorými sa nedá diskutovať, ten pán E.si hudie svoje, egoista, škoda nášho času.
Tá tlupa mladých na ZP akože Povstanie je obludné, v mojom okolí to NIKTO nepodporuje.
NECHCE.

Končím,

PS
musel sa pochváliť, že ide do TT football :)
05. september 2018

Katarína

Jerome, dakujem Vam za podporu v tomto ohlade, ani v nasom okoli to ludia nechapu, ale zialbohu nikto nema chut ani cas to riesit. Som rada, ze aspon tu je par ludi, co si povedia, ze tieto akcie v meste su nonsens. A ano, na margo futbalu som si predstavila typickeho "slusneho, ticheho a neagresivneho" fanusika:)
05. september 2018

Common Ennemy

Keď sa už ideme baviť kto si koho ako predstavil, ja si ťa zase predstavujem ako typickú "starú ženskú", čo čumí z okna a dr8e na ľuudí okolo. Vadia jej detské ihriská pod oknom, autá, parkoviská, všetko, čo sa jej nepáči. Presne ako si napísala, že nech to teda dajú vedľa niekomu inému pod okná a presunú - môj problém to nebude. Preto toto mesto je tam kde je, lebo každí si tu omieľa iba to svoje, jeden chce cyklotrasy a obmedzoval by chodcov, niekto chce MHD, ďalší metro, niekto tu nechce mrakodrap, lebo ja už bývam a ostatní nech sa poserú kúpia si dačo za mestom a potom denne budú aj tak cestovať do Ružinova, všetci sú tu egoisti a nevedia poľaviť zo svojich požiadaviek.
Ne ja som egoista ale vy, ja dokážem pochopiť, že mladí sa chcú baviť, že pre mňa nepochopené percento ľudí chodí do kostola, že môj sused nadomnou, robí na tri smeny a každý druhý deň cez noc trieska v byte, elbo spí cez deň, že druhá suseda ma nevychovaného sppratka, že ďalšia suseda je hluchá a TV má pustenú tak, že ju počujem aj ja v izbe, že raz v roku hraje Slovan pred plným kotlom a počujem to, že raz v roku tam je koncert Depeche Mode, že na Ružinovskej je 3x v roku maratón, triatlon a zavrú cestu, lebo tie 3 razy sa proste prispôsobím ostatným... zato vy sa odbavujete na tých ostatných ;-)

Inak parkovací dom, na tom mieste vedľa štrngáča by bol super, všetky cesty okolo Herlianskej by mohli byť cestami a cyklochodníkami, ak vy sa konečne vypratali autá, čo parkujú kade tade po chodníkoch.

To, že ty nepoznáš nikoho neznamená, že o to nie je záujem. Príklad s tým blbým heliportom (ktorý 5x píšem, že sa ssťažovať na neho nikdy nebudem, lebo som tam kúpil byt dobrovoľne - ale niekto si tu vyberá jednu vetu, presne ako hovorcovia naších super vládnych strán) alebo štadiónom (áno istotne som dajaký čuurák z ultrasu - takí "fakt riešia a obhajujú akcie" typu Uprising) bol, že takto, môže hocikto protestovať proti hocičomu, vždy sa nájde niekto, komu bude vadiť aj charita.
As Jerome, áno istotne sa potrebujem pochváliť futbalom v TT, keď SFZ rozdáva lístky vlastne zadarmo :D
05. september 2018

Katarína

Napisala som podla hustoty osidlenia, co si si ty vydedukoval je tvoja chyba. Idealne samozrejme niekde, kde to nebude nikomu vadit, ale tak take miesto zrejme nie je realne (asi by to muselo byt nejake chranene uzemie), takze, holt, ak tie festivaly nutne musis mat, tak nech uz rusite co najmenej ludi, pochopitelne. A ano, som strasne stara, to si teda vychytal:) By si sa cudoval, kolki mladi su este normalni. Ci mam 30 alebo 70 je uplne irelevantne, hluk rusi a tieto trojdnove letne akcie (pocas celych noci) su cez ciaru. Ja uz na teba reagovat nemienim, lebo tu len provokujes.
05. september 2018

Common Ennemy

Zase raz - JA som normálna a ostatní sú lietadlá.
Čo je prosím pekne nenormálne na ľuďoch, čo chodia na festivaly (takto to vyznelo, možno som ťa zle pochopil)?
To je presne to, čo som písal, ja nechápem ľudí, čo chodia na diskotéky, nerozumiem ľuďom, čo odstavia cestu, aby po nej mohli jazdiť na korčuliach, alebo behať maratón, keď majú vedľa krásne karpaty, nechápem ľuďom, čo sa chodia promenádovať na pride, ktorí chodia do kostola, nebodaj ešte o tom musia presviedčať iných ľudí, ale nikdy by som netvrdil, že ja som normálny (vyznieva to ako kebyže oni nie sú) a dokonca ich rád tolerujem v meste, lebo nedá sa vyhovieť každému a nebudem požadovať aby zrušili tú svoju jednu dve akcie v roku, kedy oni môžu straviť deň presne tak ako oni chcú a budú mať z neho radosť. Bratislava by mala patriť pre každého. Od mladých ktorí majú 15, až po dôchodcov, ale pri tak veľkej skupine ľudí, musia aj "trpieť" toho druhého.

I keď je tu jedna výnimka, čo potvrdzuje pravidlo - náckovia. Ale ozdaj nechceš porovnávať ľudí, čo sa chodia zabaviť na festival s náckami...
05. september 2018

Common Ennemy

Inak Uprising je dvojdnová akcia a tuším aj HipHop fest ;-)
Taký Sziget trvá od Stredy ôsmeho do utorka štnásteho tento rok, ber to s úsmevom a buď rada, že nežijheš v Budapešti.
12. september 2018

Odpoveď samosprávy

Dobry den,

STARZ patri pod Magistrat hl m. Bratislavy. MC-Ruzinov nema dosah na obmedzenie takychto akcii. Podnet musi riesit Magistrat ako zriadovatel STARZu.

s pozdravom,

Útvar pre styk s verejnosťou
12. september 2018

Nacbo Tysi Pacient

Dlho som tento podnet hladal dokonca som takmer zalozil duplikat.
Nic v zlom neviem ako mozu spat ludia v tych ubytovniach co su asi 200m od podia.
Asi to riesia ako TESCO Zlate Piesky ze po rokoch problemov jednoducho zavrie predajnu o 22:00 ako by mali riesit 10x nasobnu SBS aby im to tam nerozbili naroparali nafetovani ucastnici festivalu.
Endstand pise ze 3-4 dni horsie je ze noci horsie je ked ti duni barak a mas zavrete okno a stale nevies preco ta boli hlava lebo 2-3 noc nespis lebo barak vibruje. Tento rok to bolo zle festival nefestival do 22:00 muzia potom nech tancuju so sluchatkami.
Dalsia vec nieje to 3dni ved tych festivalov tam bolo viac volakedy Express Party potom nieco dalsie a nakoniec Uprising. Mierova je este blizko ale ked je to pocut do Petrzalky vnoci tak to je uz ine Cafe...

Endstand vrtulniky poznam ale ked vidim tu cervenu potvoru tak si hovorim ze
je lepsie nadavat 30sekund ako sa vnej viest ako pacient alebo organy pre transplantacne centrum.
A tych potvor pocitam denne 6-7x KRAT 2 lebo leti na Heliport a potom leti naspat tak o 15-20min...
15. september 2018

Common Ennemy

https://www.novinky.cz/domaci/409685-hluk-z-festivalu-musi-mistni-vydrzet-to-je-zivot-pravil-soud.html


Ako spia tí ľudia, čo sú v ubytovniach? No jednoducho dá si sluchátka.Ako spia asi tí ľudia na festivale? Ešte aj v stane?

To je tak. Ešte ani projekt na električku na košickej nie je a už sa ľudia s´ˇtažujú na internete. Ak uspejú, idem sa ja sťažovať na Ružinovskú, staromestskú, rovno aj na detské ihrisko pod domom a tesco....Výdy sa nájde niekto, kto má s danou vecou problém...či je to festival, elina alebo neviem co...frfloš is evrywér
01. október 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vo veci Vášho podnetu Vás informujeme, že Správa telovýchovných a rekreačných zariadení hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy (STARZ) nebola organizátorom tejto akcie, teda ani subjektom zodpovedným za prípadné prekračovanie povolenej hladiny hluku hudobnou produkciou. Organizátori podujatia oznámili svoj zámer usporiadať verejné kultúrne podujatie mestskej časti Bratislavy – Ružinov s náležitosťami, ktoré mestská časť vyžaduje pre tento účel a oznámenie o konaní verejného kultúrneho podujatia doručili na Miestny úrad Bratislava – Ružinov v zákonom stanovenej lehote. STARZ ako správca Areálu zdravia Zlaté piesky uzatvoril s organizátorom podujatia, spoločnosťou KULTURISE s.r.o, pre účely príprav, organizovania a uskutočnenia podujatia, Nájomnú zmluvu č. 132/2018/P, v ktorej v Čl. IV. Práva a povinnosti Nájomcu, STARZ zaviazal organizátora ako Nájomcu k nasledovným opatreniam, týkajúcich sa hluku: - Nájomca je povinný zabezpečiť dodržiavanie nočného pokoja v zmysle platných právnych predpisov v čase od 22:00 hod. do 06:00 hod. (pracovné dni) a od 22:00 hod. do 07:00 hod. (víkendy, sviatky) a zdržať sa takého konania, ktoré by mohlo rušiť nočný pokoj, - Nájomca sa zaväzuje dodržať normy hlučnosti podľa vyhlášky ministerstva zdravotníctva SR č. 549/2007 Z. z., ktorou sa ustanovujú podrobnosti o prípustných hodnotách hluku, infrazvuku a vibrácií a o požiadavkách na objektivizáciu hluku, infrazvuku a vibrácií a o životnom prostredí a podľa § 62 pís. m) objektivizáciu expozície obyvateľov a ich prostredia hluku, infrazvuku a vibráciám môžu vykonávať len osoby odborne spôsobilé na činnosť podľa § 15 ods. 1 písm. a) a ktoré sú držiteľom osvedčenia o akreditácii podľa § 16 ods. 4 písm. b). - Zároveň bol organizátor zaviazaný k vyhotoveniu a dodaniu Protokolu o meraní hluku z konania podujatia, ktorý STARZ-u aj poskytol.

Ďakujeme za porozumenie a ostávame s pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
01. október 2018

Katarína

A prosim, ake boli vysledky merania hluku?
17. október 2018

Jerome

Musím sa smiať, od 26.8. do 1.10. 2018 si to vsetci prehadzovali ako horúce zemiaky, gaštany??

A?

Aký je výsledok, budúce leto opät, dum dum cele noci???
16. júl 2022

NaTrnavke

a je to tu opat, dum n bass a dalsie decibely o 4tej rano zo Zlatych pieskov...naco si pospať a mat kludny vikend.
17. júl 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne zaslaný samospráve.

S pozdravom,
Daniel
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
27. august 2022

Janko

Tuto noc znovu.
26. február 2023

Martin Uváček

A zas je to už neaktuálne.
01. júl 2023

Janko

dnes znovu.
02. júl 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň, podnet bol opätovne zaslaný samospráve.
S pozdravom,
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
05. júl 2023

Martin Uváček

A už to je zas neaktuálne.
06. júl 2023

Michal K.

a o par dni zas bude aktualne, koncom augusta - 25. - 26. 8. 2023

https://www.uprising.sk/
08. júl 2023

Janko

Dnes znovu.
12. september 2023

Martin Uváček

A už je po tom. Zas na rok neaktuálne.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.