Špinavý vrak Audi na parkovisku, Ľuda Zúbka 13-15

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Lukáš Bartošovič 27. augusta 2018

V rohu parkoviska na ulici Ľuda Zúbka (vchody 13 a 15) sa v zmesi špiny a listia krčí vrak modrého Audi A3, BL-651CE. Vozidlo je nepojazdné, keďže všetky pneumatiky sú na kašu a tvoria jeden celok s vyššie spomínanou zmesou. Problémové Audi nemá platné kontroly EK a TK (obe do júna tohto roku) a ani zmluvu PZP (taktiež do 06/2018). Parkovisko je preplnené, takýto šrot tam nemá čo hľadať!
Doplnok: VIN WAUZZZ8LZWA096779, r.v 2005, číslo EK SKJi 103 625.

27. august 2018

Odpoveď samosprávy

Predmetné vozidlo nie je možné odstrániť z dôvodov uvedených v § 67 ods. 1 písm. a) zákona o odpadoch. O neplatnosti TK predmetného vozidla informujeme príslušný okresný úrad, odbor dopravy a pozemných komunikácií, ktorý nariadi držiteľovi vozidla vykonať povinnú technickú kontrolu vozidla.

Tak ako pri všetkých podnetoch týkajúcich sa odstavených nefunkčných vozidiel, základným problémom brániacim ich urýchlenému odstráneniu je to, že ochrana vlastníckych práv majiteľa vozidla má prednosť pred verejným záujmom. Procedúra, ktorá predchádza zákonnému odtiahnutiu nepojazdného vozidla z vereného priestranstva trvá obvykle minimálne pol roka a bežne rok a viac. Mestská časť alebo magistrát môžu konať len v rámci svojich zákonných možností.

MČ Bratislava-Dúbravka vykoná obhliadku vozidla a posúdi či nastali dôvody na odstránenie vozidla a ďalej bude konať v zmysle platných zákonov.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
26. november 2018

Lukáš Bartošovič

vozidlo bolo vyradene z evidencie https://stkonline.sk/spz/BL651CE
29. november 2018

Odpoveď samosprávy

Ako sme už uviedli, požiadali sme okresný úrad aby nariadil držiteľovi vozidla vykonať TK a EK. Okresný úrad nám v tejto veci žiadnu korešpodenciu na vedomie zatiaľ nezaslal a teda nemáme bližšie informácie. Ak aj okresný úrad trvalo vyradí vozidlo z evidencie vozidiel a uloží držiteľovi vozidla takéto vozidlo odstrániť z komunikácie, tak okresný úrad je povinný zabezpečiť vykonanie povinnosti držiteľom vozidla, ktorú mu v rozhodnutí uložil vykonať.

Pán Bartošovič, váš prístup k riešeniu problematiky odstavených motorových vozidiel je na škodu celej veci. Opakovane na každý podnet týkajúci sa odstavených vozidiel vysvetľujem stále rovnako aký je zákonný postup. Napriek podrobnému popisu postupu, ktorý som zverejnil už asi 100x, tieto informácie úmyselne ignorujete a píšete plamenné výzvy typu "Takýto šrot tam nemá čo hľadať" a pod. Nemá žiaden zmysel vyvolávať vášne. Pokiaľ by ste konali tak ako navrhujete a odtiahli takéto vozidlo, prehráte každý jeden súdny spor a budete v plnej miere znášať škody spôsobené majiteľom týchto vozidiel. A nepochybujte o tom, že sa budú brániť.

Nie je možné aby mestská časť svojim konaním porušovala platné zákony. Vaše podnety z prechádzok po Dúbravke sú zmysluplné v prvom kroku, pokiaľ nás informujete o odstavenom vozidle, o ktorom ešte nevieme. V tom okamihu náš pracovník zahajuje postup v zmysle platnej legislatívy. Všetko ďalšie konanie prebieha v zmysle platnej legislatívy.



Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
30. november 2018

Lukáš Bartošovič

Dobry den, ospravedlnujem sa dodatocne za svoje "plamenne vyzvy" z niektorych starsich podnetov a aktualizacii. Nebolo to myslene v zlom, skor islo o moje pociatocne privelke nadsenie. To uz prakticky opadlo, teraz uz prispevky na Odkaze beriem ako rutinu a ako ste si dufam vsimli, poslednych X podnetov je pisanych prakticky bez emocii, sablonovito a podla moznosti co najviac vecne. Zaverom by som podotkol, ze mozno urcite vety/myslienky z mojich podnetov posobia dojmom balastu, ich prvotnym zamerom je ale informovat zaujemcov o dany podnet (a viem, ze taki su, aj ked ich je len zopar). Taktiez dakujem za vzorny pristup ku rieseniu kazdeho podnetu, kiez by takto systematicky postupovali niektore ine MC...
16. apríl 2019

Lukáš Bartošovič

dobry den, vrak je este stale "zivy" - vo dverach spolujazdca su kluce, zadne okienko ma pootvorene na vetranie, prava predna pneumatika je "podhustena"... vo vozidle vsak nikto nesedel
v Ruzinove mame (mali sme) zo dve podobne vozidla odstavene v menej frekventovanej casti problemoveho parkoviska, pricom z vraku si akysi bezdomovec spravil karavan
pozrite podnet https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/57527/vrakovisko-sumracna-skoda-favorit-c-2
25. august 2019

Lukáš Bartošovič

Aj by som napisal, ze "vozidlo tam stale stoji", ale vzhladom na stav jeho pneumatik uz viac-menej lezi... na pozemku, ktory spravuje Magistrat hlavneho mesta https://zbgis.skgeodesy.sk/mkzbgis/c/HwHe4
27. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali Sekciu životného prostredia.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
11. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

uvedené vozidlo preveríme. Po zistení držiteľa vozidla bude vylepená výzva na odstránenie v lehote trvania 60 dní.

S pozdravom

Oddelenie životného prostredia
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
19. október 2019

Lukáš Bartošovič

dobry den, dakujem, snad uz ta zmienovana vyzva na odstranenie vozidla bola vylepena
v case mojej navstevy sa na vraku uz/este nenachadzala
jeho smutna zivotna put vsak urcite nezadrzatelne mieri do ciela...
15. december 2019

Lukáš Bartošovič

dobry den, dajme tomu, ze spominana vyzva na odstranenie vozidla bola na vrak umiestnena na prelome septembra a oktobra
ak ku tomu priratame 60 dni, dostaneme sa na prelom novembra a decembra
viem, ze mesto Bratislava ma pozastavene odtahy vrakov z dovodu zaplnenia urceneho parkoviska - ked sa toto uvolni, podte sa pozriet aj na modre Audi A3, trpezlivo caka v rohu parkoviska nedaleko adresy Ľuda Zúbka 15
06. marec 2020

Lukáš Bartošovič

vozidlo stale pritomne, ale ja verim ze je v poradi na odtah a coskoro sa poberie na zasluzenu recyklaciu
07. máj 2020

Lukáš Bartošovič

nuz, snad sa ta recyklacia udeje do dvoch rokov od nahlasenia podnetu (27.08.2018)
15. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

predmetné vozidlo je zaradené do poradovníka vozidiel určených k odtiahnutiu. Kapacity odťahového parkoviska sú momentálne naplnené. Akonáhle sa na parkovisku uvoľní priestor, budeme pri odťahovaní vozidiel postupovať podľa poradovníka.

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
18. október 2020

Lukáš Bartošovič

no tak dobre, odtahovky maju plno prace, odkladiska vrakov su plne... ale tento neborak je na mieste uz vyse 2 roky
ak mate taku informaciu, na ktorom mieste poradovnika na odtah je predmetne Audi? dakujem
20. október 2020

Odkaz pre starostu

Podnet bol odoslaný Magistrátu,

s pozdravom,

Pavla Rachelová
[email protected]
06. december 2020

Lukáš Bartošovič

... ktory by snad mohol zverejnit nejaky "update" s perspektivou odtahu alebo inych krokov veducich k odlivu vozidla z predmetneho miesta
po dvoch rokoch (od nahlasenia) by sa to uz patrilo, dakujem
07. december 2020

Odkaz pre starostu

Podnet bol odoslaný Magistrátu,

s pozdravom,

Pavla Rachelová
[email protected]
10. november 2022

Erika

Dobry den, nahlasujem vozidlo, ktore stoji vyse roka na parkovisku Luda Zubka. Uz par mesiacov je aj bez ECV. Nakolko viete, ze na tejto ulici je extremny problem s parkovanim, prosim o odstranenie tohoto vraku cim skor.

vopred dakujem
Nemcovska
25. november 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie životného prostredia

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania