Vrakovisko pri VÚB M. Schneidera-Trnavského, Vol. 1

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Lukáš Bartošovič 30. augusta 2018

Z parkoviska medzi ulicami Bazovského a M. Schneidera-Trnavského sa postupne stane vrakovisko (ak problém nebudeme riešiť). Predmetným vozidlom č.1 je veľmi špinavý Citroen Berlingo tmavej červenej farby. Citroen je nepojazdný, dôvodom sú vyfučané pneumatiky. Pod vozidlom sú vytečené oleje a/alebo iné nie veľmi ekologické kvapaliny. Vozidlo má obe tabuľky EČV, LM-726AM. EK a TK asi nikdy neabsolvovalo, na čelnom skle nie je ani jedna z nálepiek. Čelné sklo je puknuté.
Doplnok: r.v 1998, VIN VF7MFDJYF65198718, PZP skončilo v máji 2014.

30. august 2018

Odpoveď samosprávy

Predmetné vozidlo nie je možné odstrániť z dôvodov uvedených v § 67 ods. 1 písm. a) zákona o odpadoch. O neplatnosti TK predmetného vozidla informujeme príslušný okresný úrad, odbor dopravy a pozemných komunikácií, ktorý nariadi držiteľovi vozidla vykonať povinnú technickú kontrolu vozidla.

Tak ako pri všetkých podnetoch týkajúcich sa odstavených nefunkčných vozidiel, základným problémom brániacim ich urýchlenému odstráneniu je to, že ochrana vlastníckych práv majiteľa vozidla má prednosť pred verejným záujmom. Procedúra, ktorá predchádza zákonnému odtiahnutiu nepojazdného vozidla z vereného priestranstva trvá obvykle minimálne pol roka a bežne rok a viac. Mestská časť alebo magistrát môžu konať len v rámci svojich zákonných možností.

MČ Bratislava-Dúbravka vykoná obhliadku vozidla a posúdi či nastali dôvody na odstránenie vozidla a ďalej bude konať v zmysle platných zákonov.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
30. august 2018

jass

Dopusti sa viacerých priestupkov: vozidlo nespôsobilé na cestnú premávku sa nachádza na verejnej komunikácii, vytekajú z neho prevádzkové kvapaliny, nemá uzatvorené povinné zákonné poistenie, neprešiel roky aktuálnym schválením EK a TK, parkuje v protismere...
S takýmto vozidlom sa dá spraviť mnohé, napr. aj mu denne udeľovať pokutu za nesprávne parkovanie, za vytekanie kvapalín na vozovku,...- to sa netýka len tohto jedného prípadu, minimálne stoviek ďalších po celom meste, kedy niekto svoj vrak bez úžitku nadobro na roky odstaví za takýchto podmienok.
Len by asi mestské časti museli chcieť spolupracovať s príslušnými zložkami pri všetkých uvedených priestupkoch. To by si už majitelia rozmysleli, či sa im viac neoplatí odchod na šrotovisko, či do prenajatej garáže, než platiť každodenne napríklad 60 - 150 EUR pokút, pri zaberaní cenného verejného miesta svojím odpadom.
30. august 2018

🌳

Zaujímavé, že napr. v Rači to ide.
17. november 2018

Lukáš Bartošovič

dobry den, dovolil by som si poziadat o presunutie zodpovednosti na Magistrat hlavneho mesta, kedze uvedenu parcelu spravuju oni https://tinyurl.com/y7fqjvbe (katastralna mapa)
22. november 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie. O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme za trpezlivosť a ostávame s pozdravom


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
29. november 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vo veci Vášho podnetu Vás informujeme, že dňa 8.11.2018 bola zaslaná žiadosť na odstránenie vozidla oprávnenej spoločnosti.

Ďakujeme za spoluprácu a ostávame s pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
14. január 2019

Lukáš Bartošovič

dobry den, ako mozeme vidiet na prilozenej fotografii, vrak dodavky Citroen sa uz nenachadza na mieste svojho planovaneho posledneho odpocinku... podnet je teda vyrieseny, dakujem!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania