Čachtická ul.- vozovka + koľaje električky

Zodpovednosť za riešenie: Dopravný podnik Bratislava, a.s.

Vyriešený
meno
Andrea 04. septembra 2018

Celý úsek Čachtickej ulici je v dezolátnom stave. 1.Vozovka okolo koľají električiek sa prepadáva. Na foto vidieť napr. frekventovaný úsek prechodu pre chodcov pri zástavke Hybešova. 2. Obyvatelia rodinných domov na tejto ulici trpia naviac enormným hlukom, ktorý spôsobujú električky idúce po starých koľajách, a to značnou rýchlosťou. Pri tak častých intervaloch električiek je už situácia neúnosná!

05. september 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

prikladám odpoveď z Dopravného podniku Bratislava a zároveň podnet presmerujeme na DPB ako kompetentný orgán. Ďakujeme, zostávame s pozdravom

Električková koľajová trať v úseku medzi zastávkami Hybešova – Cintorín Rača bola rekonštruovaná v roku 2000, ide o zatvorený koľajový zvršok, koľajnice NT 3 sú uložené na betónových paneloch DZP, kryt trate je asfaltobetónový. Pri oprave boli použité antivibračné rohože a bokovnice.

V roku 2018 bolo v rámci údržby trate vymenené dilatačné zariadenie v koľaji smer Rača v úrovni zastávky „Hybešova“. Do konca roka 2018 je naplánovaná aj výmena druhého dilatačného zariadenia v úrovni zastávky „Hybešova“ – v koľaji smer centrum mesta.

V roku 2019 je plánovaná výmena ďalších dvoch dilatačných zariadení – v zastávke „Cintorín Rača“ v oboch koľajach. Súčasne na rok 2019 pripravujeme v spolupráci s Magistrátom hlavného mesta SR Bratislavy aj rekonštrukciu električkovej trate od prechodu pre chodcov za zastávkou „Cintorín Rača“ po zastávku „Záhumenice“.

V rámci údržby koľajovej trate boli priebežne počas roka 2018 vybrusované niektoré zvary koľajníc, v ktorých bol zaznamenaný pokles a následne bolo detegované búchanie kolies električkových vozidiel v danom mieste.

Technický stav koľajového zvršku a spodku je úmerný veku trate a jej celkovému prevádzkovému zaťaženiu.


Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača
07. september 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet!
Do konca októbra 2018 tohto roka plánuje DPB vymeniť dilatačné zariadenie v koľaji smer do mesta ( dilatačné zariadenie v koľaji smer do Rače už bolo vymenené).
Následne, po výmene dilatačného zariadenia, bude v priestore prechodu pre chodcov zriadený asfaltobetónový povrch.

Za vzniknuté dočasné problémy sa ospravedlňujeme.


odbor marketingu a komunikácie
Dopravný podnik Bratislava, a.s.
25. október 2018

Martin U

Poškodená dilatácia na koľajniciach sa už začala vymieňať.
28. október 2018

Martin U

Opravené. Dúfam, že rovnako opravia zastávku pri cintoríne.
06. november 2018

Andrea

Ďakjujem za vyjadrenia. Žiaľ, podnet nemôžeme považovať za vyriešený. Opravil sa iba jeden krátky úsek vozovky, ktorý bol od leta v úplne havarijnom stave. Podnet sa však týkal stavu celej ulice Čachtická, ktorý nie je vyhovujúci. Písala som hlavne o enormnom hluku, ktorý musia obyvatelia znášať. Situácia je už ďalej neúnosná, a to najmä po zavedení nových električiek a zhustení frekvencie električiek (naviac v kombinácii s hustou premávkou áut) - to všetko priamo pod oknami našich domov, ktoré tu mimochodom stáli dávno predtým. Žiadame v 1.kroku minimálne podstatne znížiť povolenú rýchlosť prejazdu električiek v tomto úseku! Otrasy a hluk z električiek majú značný vplyv na kvalitu nášho bývania a apelujeme preto následne o generálnu opravu tohto úseku so zavedením maximálnych antivibračných a hluk-tlmiacich mechanizmov; oprava trate pred 18 rokmi už evidentne nie je postačujúca súčasnej situácii.
10. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Koľaj bola brúsená, prechod opravený, asfalt vedľa koľajníc opravený.
Ďakujeme za Vašu priazeň.

Odbor marketingu a komunikácie
Dopravný podnik Bratislava, a.s.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania