Hluk z prevádzky skladu

Zodpovednosť za riešenie: Iné

V riešení
meno
Mária Kozárová 04. septembra 2018
&feature=youtu.be

Dobrý deň,
oproti bytovým domom na Kopčianskej ulici v areály s názvom Priemyselný park Kopčany, a.s., IČO 35875232, Kopčianska 63, si prenajíma priestory firma BALUNB, s.r.o., ktorá od cca 3:00 h každé ráno v prac. dňoch, t.j. pon.- až piatok, robí vykládku a prekládku paliet s fľašami, pričom robí neskutočný hluk. Paletovým vozíkom z plošiny chodia do nákladných áut a prekladajú tovar.
Podnet bol ešte na jar v roku 2017 zaslaný aj na UVZSR, ale na moju emailovú korešp. nereagujú, nič neriešia, nekomunikujú.
Poraďte mi prosím, na koho sa ešte môžem obrátiť, akých úradov sa to týka alebo začali kionečne konať. Už som sa nevyspala cca 2 roky. Spôsobuje mi to psychické problémy, ako aj problémy v práci vyplývajúce z nedostatku spánku.
Kozárová Mária

04. september 2018

Jerome

Toto je niečo tak nehorázne, že klišé "na Slovensku je to tak" , je slabý odvar!!

Ako je mozne, že starosta Petržalky neriesi? To nejde len o jednu osobu, ktorá je priam postihnuta nedostatkom spanku. To kde zijeme??
05. september 2018

Mária Kozárová

Práve niekto od starostu ma odkázal na ten Úrad verejného zdravotníctva SR. Ale odtiaľ sa nič nehýbe. Mám len informáciu z min. roku, že mu udelili pokutu, lebo nemá doklad o uvedení prevádzky do podnikania. Odvtedy so mnou nikto nekomunikuje, neodpisujú, neviem nič... Neviem čo ani ako ďalej... či písať listy na úrady, a ak na ktoré ako prvé, či volať TV.
Políciu som volala niekoľkokrát, čo viem, tak už aj iný sused. Tak asi nebudem jediná. Vraj im nemôžu uložiť ani pokutu za rušenie nočného pokoja, lebo nemajú hlukomer - nemajú to ako dokázať, že prekračujú povolenú hladinu...
05. september 2018

Dano

Starosta uz roky neriesi celu zonu okolo Matadorky. Je to tam samy autovrak, pneumatiky, pochybne zberne kovov a celkovo divoke prevadzky. Cakam, ze ani tento podnet sa nevyriesi. Aj ta cyklotrasa z eurofondov po Kopcianskej je hrozna. Pred byvalym inspektoratom v strede cyklotrasy trci hydrant, na zvysku v severenej casti Kopcianskej je zase v asi 300 metrovom useku ponechany stary obrubnik z prefabrikatu, po ktorom sa vam krasne zvezie koleso bicykla a zrazu ste na zemi. Esteze idu tie volby.
05. september 2018

Mária Kozárová

Som zúfalá a v koncoch s nervami.
Prijmem hocakú radu - kam ešte písať, koho volať.... Študujem zákony, rozsudky a uznesenia týkajúce sa hluku, ale aj tak neviem kde začať. Na právnika nemám.
Inak koľko času majú na riešenie podnetov, dokedy je vhodné čakať, než sa obrátim na niekoho ďalšieho?
06. september 2018

Tim

Ak ste dali podnet na UVZSR a nekonaju, vyuzite ustanovenia zakona c. 9/2010 o staznostiach. Tu http://www.ulclegal.com/sk/bulletin-pro-bono/verejna-sprava/5451-novela-zakona-o-staznostiach je celkom prakticky navod.
06. september 2018

Jerome

Opatovne odvolavka na rušenie nocného pokoja, to musi starosta riesit!!
07. september 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Podnet z 19.5.2017 sme 24.5.2017 postúpili RUVZ Bratislava, o čom sme Vás informovali mailom. Nakoľko podľa Vášho súčasného podania RUVZ Bratislava na Vaše podania nereagoval, odporúčame Vám obrátiť sa na tento úrad písomnou formou, prípadne vo veci požiadať o spoluprácu Vášho správcu bytového domu. Je možné predpokladať, že hluk spôsobovaný pracovníkmi spoločnosti BALUNB ruší viacerých Vašich spoluobyvateľov. Prevádzkovateľ uvedeného skladu (spoločnosť BALUNB) by sa mal pri pracovných úkonoch riadiť zákonom č. 355/2007 Z.z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a súvisiacou vyhláškou MZ SR č. 549/2007 Z. z., ktorou sa ustanovujú podrobnosti o prípustných hodnotách hluku, infrazvuku a vibrácií a o požiadavkách na objektivizáciu hluku, infrazvuku a vibrácií v životnom prostredí. Objektivizáciu expozície obyvateľov a ich prostredia hluku, infrazvuku a vibráciám môžu vykonávať len osoby odborne spôsobilé na činnosť podľa § 15 ods. 1 písm. a) a ktoré sú držiteľom osvedčenia o akreditácii podľa § 16 ods. 4 písm. b) zákona. V danom prípade sa jedná o výkon štátnej správy, pričom samotný zákon v tejto oblasti obec (mestskú časť) nezaraďuje medzi orgány verejného zdravotníctva a navyše nesplnomocňuje obec na vydanie všeobecne záväzného stanoviska, alebo nariadenia, ktorým by mohla vo veci zasiahnuť.
V prípade podozrenia, či nedochádza k prekročeniu povolených hlukových noriem, ako fyzická osoba ste oprávnená požiadať o vykonanie merania hladiny hluku osobou odborne spôsobilou, teda pracovníkom Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Bratislava, Ružinovská 8, 821 01 Bratislava (kontakt : [email protected]), tel. 0917 235 848. V prípade, že o službu požiada fyzická osoba (občan), táto služba by mala byť poskytnutá bezodplatne.


Mestská časť Bratislava-Petržalka
17. marec 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

z predmetnej lokality neevidujeme žiadne nové sťažnosti.
Predpokladáme teda, že sa situácia zlepšila s postúpením na RUVZ Bratislava
Kto? Referát komunikácie
Kedy? 2023

Jana Ryzá, referát komunikácie MČ Petržalka
17. marec 2023

Mária Kozárová

Dobrý deň. Situácia sa vôbec nezlepšila, iba pripravujeme petíciu.
28. október 2023

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Regionálny úrad verejného zdravotníctva, Bratislava
28. október 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iné
30. október 2023

Odkaz pre starostu

Podnet bol poslaný zodpovednému subjektu.

David Dianiška
Administrátor pre Petržalku
03. november 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

V prílohe Vám zasielame na vedomie, že Vaše podanie bolo postúpené miestne príslušnému regionálnemu úradu verejného zdravotníctva.

S pozdravom

Mgr. Eva Kušejová
Odbor hygieny životného prostredia a zdravia


Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky
Tmavská cesta 52. 826 45 Bratislava


Regionálny úrad verejného zdravotníctva
Bratislava, hlavné mesto so sídlom v Bratislave
Ružinovská 4813/8
821 01 Bratislava
Slovenská republika

Vec
Postúpenie podania
Dňa 31.10.2023 bolo na Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky doručené podanie pána Davida Dianišku ohľadne hluku z prevádzky skladu na Kopčianskej 63.
Uvedené podanie Vám postupujeme ako miestne a vecne príslušnému orgánu verejného zdravotníctva na priame vybavenie

S pozdravom
PhDr, RNDr. MUDr, Ján Mikas, PhD., MPH
hlavný hygienik Slovenskej republiky

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania