Parkovanie v strede Košickej ulice

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Nivy 09. septembra 2018

Na Košickej ulici sa rozmohol zlozvyk, zablokovať zaparkovaným autom vydláždený prejazd cez stredový trávnatý pás. Tieto prejazdy pritom používajú obyvatelia bytov v okolitých domoch na odbočenie do dvora domu, kde bývajú a parkujú.
Áno, stredový trávnatý pás sa dá obísť na konci ulice - ale to je niekoľko sto metrov naviac, v dnešnej dobe a naháňaní sa za čo najnižšími emisiami spaľovacích motorov je paradoxom, že kvôli takýmto "chytrákom" musia miestni obyvatelia jazdiť okľukou.
Nedali by sa tieto prejazdy osadiť dopravným značením "zákaz státia" alebo súvislou žltou čiarou?

10. september 2018

Eo

zachvilu Vam tam pojde elektricka:D takze uz tam nebudu stat. Ale nie mali by to ked tak oznacit ako riadnu cestu pre odbočenie, otočenie, lenze to bude asi podliehat schvalovaniu dopravneho organu.
28. september 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme a pekný deň


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
12. november 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
k predmetnému podnetu uvádzame nasledovné.
Priestor v mieste zeleného pásu komunikácie Košická nie je zaradení v sieti miestnych komunikácií. Preto v tomto priestore nie je možné osadiť vodorovné a ani zvislé dopravné značenie, nakoľko nejde o komunikáciu. Taktiež nie je možné tento úsek spevnenej časti zelene využívať na otáčanie/prechádzanie motorovým vozidlom.

Ďakujeme za pochopenie a ostávame s pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
12. november 2018

Nivy

Tie prechody boli vybudované a vydláždené pred 1989 práve z dôvodu prejazdu do dvorov bytových domov. Tak isto sú vyznačené aj na katastri.
Podľa vašej odpovede je prejazd vozidla (cez prejazd, spevnenú vydláždenú plochu, vybudovanú práve kvôli tomu účelu) nepovolený, naopak, parkovanie vozidla (a blokovanie prejazdu) povolené?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania