Odstránenie škodcov na lipe pri vchode do domu - Muškátová 30.

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Uzavretý
meno
Oľga Tibenská 09. septembra 2018

Nepríjemní škodcovia na tejto lipe sa vyskytovali aj po minulé roky, ale teraz vo veľkých počtoch preletujú aj na náš balkón, poobede, keď svieti slnko, máme nimi oblepené celé steny. Vliezajú aj do bytu-nemôžeme kvôli nim vetrať, a to ani napriek tomu, že vonku je veľmi teplo.

24. september 2018

Oľga Tibenská

Je pochopiteľné, že nemôžem byť spokojná s tým, že problém je neriešený, čo som si však už aj sama všimla. Vzhľadom na rozšírený výskyt týchto škodcov aj na iných lipách v Ružinove (napr. aj v Parku A. Hlinku) by nemala miestna časť tento problém podceňovať, pretože tak postupne prídeme o veľa príjemne voňavých líp. Je potrebné, aby sa kompetentné orgány konečne starostlivo venovali likvidácii škodcov, ktoré som zaslala aj na fotografiách a ktoré sa na lipách objavujú rok čo rok. Verím, že môj podnet nebude trvalo ignorovaný. Vďaka.
27. september 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ide o bzdochu lipovú ( Oxycarenus lavateare), pôvodom zo Stredomoria, ktorá sa nepovažuje za škodcov stromov. Chemické odstraňovanie nie je možné z hygienických dôvodov, nakoľko ide o verejný priestor.


s pozdravom,

Útvar pre styk s verejnosťou
27. september 2018

Oľga Tibenská

Nemôžem byť spokojná s odpoveďou. Živočíšny druh som si s pomocou internetu určila aj sama, mňa teda nezaujímalo jeho meno, ale spôsob a forma, akou by ste dokázali pomôcť nám, obyvateľom Ružinova. Ako vidím, žiadnu pomoc z Vašej strany nemôžeme očakávať a už teraz sa môžeme "tešiť" na inváziu bzdochy v roku 2019 ... Som sklamaná.
31. október 2018

Odpoveď samosprávy

Dobry den,

vzhladom na to, ze chrobaky nie su skodcovia, ich existencia ako taka nie je dovodom na verejny chemicky postrek. V pripade ze viacerym obyvatelom z Vasho okolia vadi hmyz v okoli, prosim podajte v mene obyvatelov ziadost na miestny urad o chemicky postrek. MC musi brat do uvahy nazor ludi, ktori su proti chemickym postrekom a chrobaky im nevadia. Vecou sa budeme zaoberat po podani ziadosti, ktora moze byt individualna, no musia sa s nou stotoznit viaceri obyvatelia. Dakujeme za pochopenie.

s pozdravom,

Útvar pre styk s verejnosťou

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania