Čiernou stavbou obmedzená použiteľnosť cestnej komunikácie

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Vyriešený
meno
Lýdia 11. septembra 2013

Pred domom na ulici Po Klepáčom 11 je čierna stavba (schody a príjazd do domu), ktorá výrazne zasuhuje do profilu cestnej komunikácie, čím značne obmedzuje jej používateľnosť a súčasne ohrozuje bezpečnosť dopravy na nej. Na začatie výstavby danej čiernej stavby na cestnej komunikácii bol príslušný stavebný úrad mestskej časti Nové Mesto informovaný 18.09.2012. Stavebný úrad nepodnikol žiadne kroky aby sa v stavbe na cestnej komunikácii nepokračovalo. Stavba bola dokončená. O danom probléme bol informovaný aj starosta mestskej časti , ale daný problém tiež neriešil. Vo svojej predvolebnej kampani však sľuboval ako zatočí s drzími stavebníkmi a čiernymi stavbami. Prečo je nevšímavý k čiernym stavbám ??? Žeby prešiel na druhú stranu ???.

18. september 2013

Marek Tettinger, hovorca BANM

Pekný deň,
ďakujeme za podnet. V rámci kolaudačného konania bolo doložené stanovisko správcu komunikácie, ktorý konštatoval požiadavku, aby peší vstup do objektu bol vyznačený žlto-čiernym šrafovaním. Vlastník túto povinnosť splnil.
18. september 2013

Lýdia

Kedy pán starosta Kusý podpísal dodatočné stavebné povolenie na stavbu schodov a navýšeného príjazdu do domu stavebníkov na cestnej komunikácii ak v stavebnom rozhodnutí , ktoré bolo vydané a podpísané pánom starostom Kusým dňa 23.03.2011 nie je o tom ani zmienka. K tejto stavbe sa stavebný úrad dňa 01.10.2012 pri odpovedi na žiadosť o informáciu v zmysle zákona č. 211/2000 Z.z. vyjadril nasledovne k týmto otázkam : či je možné a v akom rozsahu realizovať schody do dvora pred rodinným domom na verejnej komunikácii čiže na cudzom pozemku, nie na pozemku stavebníka, či je na to potrebné stavebné povolenie. Odpoveď zo stavebného úradu : Stavby, ich zmeny a udržiavacie práce na nich sa môžu uskutočňovať iba podľa stavebného povolenia alebo na základe ohlásenia stavebnému úradu.
• Stavebník musí v konaniach podľa zákona č. 50/1976 Zb. o územnom plánovaní a stavebnom poriadku v znení neskorších predpisov (stavebný zákon) preukázať, že je vlastníkom pozemku alebo že má k pozemku iné právo podľa § 139 ods. 1 stavebného zákona, ktoré ho oprávňuje
zriadiť na ňom stavbu. Mimo stavebného pozemku možno umiestniť pripojenie stavby na rozvody technického vybavenia a pozemné komunikácie, a dočasne stavby zariadenia staveniska.
Pán starosta Kusý, pre Vami vybraného stavebníka podľa tohoto vyjadrenia stavebný zákon neplatí ?? Kedy boli schválené zmeny oproti schválenej dokumentácii, ktorá bola súčasťou stavebného rozhodnutia zo dňa 23.03.2011 a bola Vami podpísaná ?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania