Vyznačenie koridoru pre chodcov a parkovacích miest

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Andrej 16. septembra 2018

Na krizovatke Hranicnej s ul. Mlynske nivy je tiahla pravotociva zakruta. V obluku pred potravinami je velka asfalova plocha, ktora sluzi ako chodnik a aj ako divoke parkovicko. Pocas dna je to tam preplnene autami, ktore parkuju na kazdom volnom kusku, takze vo vysledku nie je volny priechod ani popri ceste (vysrafovana cast na foto), ani pri vyusteni priechodu pre chodcov pri Terne a ani na v casti od Bizon Pub. Celkova situacia vid priloha, fotene o 17:20, stale vela aut.
Bezprostredne za zakrutou je frekventovany prechod pre chodcov (aj z bytoviek Nuppu, cesta do potravin a pubu), ktory zbadate na poslednu chvilu, lebo auta na chodniku clonia aj chodcom aj prichadzajucim soferom.
Prosim o zvazenie na dopravnej komisii mesta alebo MC a vyznacit parkovacie boxy a koridory pre chodcov.

18. september 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

daný chodník je v správe Magistrátu hlavného mesta ako "prilahla komunikacia" vozovky, z tohto dôvodu MČ-Ružinov nemôže vykonať úpravy značenia, hoci je podnet občana na vyznačenie miesta pre zákaz státia pre auto by bol najrýchlejším riešením. Podnet postupujeme Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.

s pozdravom,

Útvar pre styk s verejnosťou
21. september 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme a pekný deň


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
12. november 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

k predmetnému podnetu uvádzame, že vyznačenie parkovacích miest nie je v našej kompetencii, nakoľko ide o súkromný pozemok.
Ďalej uvádzame, že bude spracovaný návrh projektu dopravného značenia, kde bude navrhnuté vyznačenie chodníka. Projekt bude predložený do Operatívnej komisie pre určovanie dopravných značiek a dopravných zariadení Magistrátu hl. m. SR Bratislavy. Po odsúhlasení Krajským dopravným inšpektorátom bude postúpený na určenie cestnému správnemu orgánu. Po vydaní určenia realizáciu zabezpečí oddelenie správy komunikácii magistrátu.

Ďakujeme za trpezlivosť a ostávame s pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
08. apríl 2019

Ružinov - Prievoz

Dobrý deň, keďže má daný podnet zaujal a som tiež návštevníkom či už potravín alebo bizonu tak som sa informoval na magistráte v akom je štádiu riešenie daného podnetu. Žiaľ správa z magistrátu vôbec nieje potešujúca viď. obrázok.
23. apríl 2019

Andrej

Zdravim. Bohuzial k rovnakej informacii som sa dopracoval aj ja, ked som sa priamo pytal zvoleneho poslanca, ze co s tym budu robit.
Som zvedavy, ako tento stav vyriesi parkovacia politika; Hranicna aj MN su v sprave magistratu, parkovanie cez den je tu biedne, zrejme tu bude vyhlasena parkovacia zona. Teda zmizne volne parkovanie na chodnikoch a stat sa bude len vo vyznacenych boxoch. Namaluju ich aj na "sukromny pozemok"? Alebo ten kustik nebude zona :)
Ostava len cakat.
24. apríl 2019

Ružinov - Prievoz

Kedže tam nechceli vyznačiť ani pre chodcov koridor nemyslím si, že tam budú vyznačovať boxy jedine, že by ich spravil majiteľ pozemku :-) čiže ak bude zavedená parkovacia zona tohoto miesta sa to týkať nebude. a kedže stýmto podnetom samospráva nič nespraví a sa bála nás cez tento portál o tom aj informovať asi by sme mohli aj podnet označiť ako uzavretý.
13. august 2019

Ružinov - Prievoz

Dobrý deň,
Podľa katastra sa jedná o súkromný pozemok, ale podľa mapového portálu hl. mesta (viď obrázok) na danom mieste chodník je v správe magistrátu. Dokonca na tomto súkromnom pozemku minulý rok bol vybudovaný bezberierový priechod pre chodcov v smere ku ternu. Keď tam mohol magistrát vybudovať priechod mohol by vyznačiť aj koridor pre chodcov keď už ho má aj vo svojom mapovom portále.
Admin prosím o opätovné preposlanie na magistrát. Ďakujem
26. február 2020

Michal

admin viete znova preposlať na magistrát? po prečítaní si všetkých informácií to má svoje opodstatnenie. ďakujem-e
11. marec 2020

Odkaz pre starostu

Ospravedlňujem sa za neskorú odpoveď, podnet bol preposlaný na Magistrát na vyjadrenie

S pozdravom
Stanislav
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
24. marec 2020

Ružinov - Prievoz

Kým nám dá magistrát svoju automatickú odpoveď prikladám odpoved na základe 211ky. Je to až smutno neuveriteľné, že na danom úseku spravujú chodník, spravia bez barierovú úpravu a stále sa bude hovoriť o súkromnom pozemku.
24. marec 2020

Michal

riešil som situáciu pred 3tyzdnami osobne, s úradom v Ružinove. myslím že nejaké riešenia sme našli aj spoločnú reč, zjavne tom pribrzdila korona 😔
24. marec 2020

Andrej

mozete blizsie napisat o ake riesenie by islo?

o kompetencii vsetkych uradnikov mam pochybnosti, ked za "opticke oddelenie" priestoru pre chodcov oznacia pas asfaltu inou farbou, ktory vznikol pri jednej z mnohych nekoordinovanych rozkopavok. Rovnako aj ponechanie 1.5m priestoru, bohuzial chodcovi nepomoze, ked prve auto necha priestor od cesty, druhe od budovy a treti stoji na znizenom obrubniku na prechode, ale necha vsade okolo volno!

v kutiku duse dufam, ze zavedenie parkovacej politiky toto nejako zlepsi a MP to budu aj vymahat.
24. marec 2020

Ružinov - Prievoz

Andrej pochybujem, že parkovacia politika toto vyrieši keďže to je súkromný pozemok ako sme si už veľakrát prečítali od úradu. PP bude len tam kde bude daný pozemok v správe magistrátu prípade MČ.
24. marec 2020

Ružinov - Prievoz

Podľa tohoto je dokonca aj cesta súkromný pozemok, ale tam sa dala spraviť výmena povrchu vozovky. Kocúrkovo
24. marec 2020

Andrej

pozor. je rozdiel medzi pozemkom a stavbou = cesta na pozemku. cesta patri mestu a je v sprave mesta.
05. máj 2020

Michal

tak to aj dnes dopadlo, celé zle. Bola otázka času kedy tu vznikne škoda. Dnes zjavne len na plechoch áut ale denno denne je to tu kritické pre chodcov, deti, mamičky s kočíkmi...Treba začať konať! ✌️
07. máj 2020

Michal

ďalšia ukážka že je to tu nezmyselné riešené a treba radikálne zmeny! šoféri na hlavnej ceste na poslednú chvíľu brzdia, prípadne musia úplne zastať. táto situácia bola ešte trošku viac extrémna, že pán šofér s bielym autom (firma Západoslovenská distribučná ) si zastal na hlavnej a začal cúvať na "parkovacie miesto" pred Krajom, nevidalo mu na prvý tak si znova nadbehol na hlavnú cestu ... celé zle len sa na to pozerať čo sa tu deje...a potom v kľude prejdite s dieťaťom cez cestu.... extrémne zle riešené + tá zákruta tomu vôbec nepridáva 😔 dávajte si pozor ľudia🙏✌️
07. máj 2020

Michal

toto je ukážková foto s popisom pre kompetentných. Treba im to ukázať..... Motorka na hlavnej ceste v ŽLTOM, musela zastať pretože auto v BIELOM si 30sek cúva. následne v ten istý moment auto v MODROM ktoré pár sekúnd predtým prešlo, bez smerovky odbočilo a kvázi zastalo v zákrute a auto v ZELENOM sa muselo vyhnúť do protismeru v zákrute. Keby ešte išlo nejaké auto v protismere, tak Koniec... TAKTO to tu ne-môže fungovať, ak tu má byť zachovaná bezpečnosť ✌️
25. máj 2020

Michal

tak vez pravidiel ideme ďalej... to naburané auto tam stojí bez pohybu už od 5.5.2020! 🤔🙄✌️
11. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe podnetu od občana oddelenie dopravného inžinierstva magistrátu vypracovalo projekt s návrhom umiestnenia dopravných kolov na predmetnom mieste tak, aby bol vymedzený chodník medzi dvoma existujúcimi priechodmi pre chodcov. Projekt bol schválený Krajským dopravným inšpektorátom a určený cestným správnym orgánom.

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
16. október 2020

Michal

dobrý deň Magistrát, ubehli 2 mesiace od informácie o osadení kolov ( schválené dopravným inšpektorátom ) PROSÍM-E info ako ste na tom? kedy by sa to malo realizovať, pomôže to k bezpečnosti chodcov aj šoférov 🙏
07. november 2020

Michal

MAGISTRÁT potrebujeme informácie, napíšete pls kedy sa to bude realizovať alebo s máme zastaviť osobne? 🕐👨‍🔧✌️
09. február 2021

Ružinov - Prievoz

Evidentne vyriešené.
09. február 2021

Michal

áno dnes to boli pracovníci osádzať, určite to zvýši bezpečnosť v zákrute, voči chodcom prechádzajúcich cez Priechod a aj šoférom ktorým v poslednej chvíli vycúvalo auto do cesty🚙 až realita však ukáže ako si zvyknú ba túto zmenu šoféri áut, ktorý využívali túto plochu na pakrovanie a ako budú riešiť výjazd z tejto plochy...
20. február 2021

Michal

11dni a prvý stĺpik logá a kvázi je vyvalený zo zeme.. je možné, že to nedopatrením spôsobilo auto vychádzajúce na cestu keďže práve týmto miestom ( následne cez priechod pre chodcov ) aktuálne vychádzajú auta 🚙 parkujúce pred KRAJOM. No vypadá to skôr na vandalizmus, keďže časť obyvateľov toto riešenie prijala s nevôľou 😌 škoda že neexistuje možnosť nájsť v tomto podnete konsenzus obyvateľov, nakoľko názory na vzniknutú situáciu sa od seba veľmi líšia. Možno by to chcelo verejnú diskusiu s mestom, no.v prvom rade si musíme priznať, či sa nám.to páči alebo nie, že Prievoz už nie je Prievozom z minulosti a vďaka novým projektom a nárastu obyvateľov je nutné prihliadať na túto skutočnosť. ✌️
14. marec 2021

Michal

a už je jeden stlpik fuč.. vydržal kratšie ako naša vláda ✌️ magistrát evidujete to? alebo je to vedome z Vašej strany urobené?
29. apríl 2021

Michal

Druhý stĺpik na ceste do zberného dvora??? 😌
03. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

o chybe v osadení stĺpika sme informovali kompetentné oddelenie.

S pozdravom
Kto? Oddelenie správy komunikácií

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
06. jún 2021

Michal

aktuálny stav k 6.6.2021 ✌️
13. jún 2021

Michal

aktuálny stav 13.06.2021 gravitácia pokračuje ✌️
13. jún 2021

Michal

Krátko na margo celej témy - osadenie stĺpikov. Obsadenie vzbudilo veľkú diskusiu, ľudí "chodiacich" na nákup do Kraja AUTOM 🚙 a ľudí CHODCOV 🚶‍♂️🚶 či už nakupujúcich alebo prechádzajúcich cez toto územie.

➡️Plne chápem obidva tábory a úprimne si myslím, že toto riešenie pomohlo situácii v tom, že áut parkujúcich a trčiacich, ktoré zneprehľadňobali zákrutu a ohrozovali životy chodcov ubudlo, avšak v istých momentoch to zároveň priestoru uškodilo.

➡️ÁNO, dochádza na dennej báze k situáciám, že jedna strana ( konkrétne pri tých už chýbajúcich či ohnutých stĺpikoch ) je zablokovaná autom, takže výjazd je na divoko, napr. viď foto. áno ako sa odtiaľ majú autá jnak dostať? nemajú na výber.. resp. čakajú v pascí kým majiteľ vozidla príde.

➡️Po pravde ani výjazd áut zo strany bizóna, nieje dobrý, pretože vychádza rovno na chodník pre chodcov, autá to točia na plný rovno do zákruty, resp. keď prichádzajú, tak zablokujú zákrutu, nakoľko musia pomaly zastaviť...

➡️BONUS priestoru sú aktuálne stojace BOLT koleobožky 🛴 ktoré tu dostali nové miesto na oddych.. čiže zážitkov tu jr momentálne kopec.

RIEŠENIE? ☑️ treba hľadať diskusiou, určiť si priority tejto oblastí, lebo aktuálne aj s popíjajúcimi občanmi na neďalekých kvetináčoch, logajúcich jednorazové dávky vodky priamo pod kamerami a vyhadzovaní neporiadku, mám pocit, že tu začína alebo čoskoro začne vládnuť ABSOLÚTNA ANARCHIA.

JE možné zorganizovať v zastúpení všetkých kompetentných verejnú diskusiu? Myslím, že treba vypočuť názory všetkých strán a aj keď to riešenie nebude hneď a zrejme sa bude čakať ako tento úsek zahrnie do plánov novo pripravovaný cyklochodník, mohlo by to minimálne určiť cieľ, priority mesta, mestskej časti, občanov bývajúcich či využívajúcich tento pozemok.

✌️ Mier a porozumie pre všetkých čo sa tu stretnú a budú riešiť konfliktnú situáciu
13. jún 2021

Michal

pár momentiek z každodennej reality...
23. august 2021

Michal

Titanic ⚓
21. november 2021

Michal

Pred pár dňami došlo k opätovnému osadeniu 2 zničených stĺpikov, samozrejme zrejme z peňazí daňových poplatníkov.. a naozaj pár dní a už je prvý zase "načatý". 😌 pýtam sa má to zmysel? koľko stojí ten jeden stĺpik? ak to takto má vyzerať, neoplatí sa radšej tie peniaze investovať do vecí ktoré si ľudia v Ružinove budú vážiť? fakt zvláštny svet žijeme... 🌍
14. marec 2022

Michal

Jeden stĺpik nadobro a za peniaze daňových poplatníkov (btw už raz osadený nanovo keďže ho zlomili ) amen
17. júl 2022

Michal

Koľko stojí jeden stĺpik? už 3-4x ho po poškodení vymenili a dali nový... a zase.. príde mi to ako vyhodené peniaze z peňazí daňových poplatníkov..🤔
26. júl 2022

Michal

tak už je fuč.. stĺpik je von a leží/ležal tesne vedľa.. ešte raz, viete povedať koľko stojí daňovníkov jeden takýto stĺpik??? 🤔
02. august 2022

Michal

stĺp leží na zemi, pls osadiť kým si ho odnesú bez-domovci 🙏
28. december 2022

Michal

2 ks sú zase dole.. má to zmysel platiť?
08. február 2023

Michal

magistrát, mestská časť... koľko stojí 1 tyč? berú si ich jednu za druhou... 😌
27. február 2023

Michal

odkaz pre starostu, Viete vieme sa dokazovať na to poškodenie stĺpikov? čo na to magistrát
02. marec 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet je pravidelne posielaný Magistrátu.

S pozdravom,
Admin.
03. máj 2023

Michal

ďakujem admin.. čakáme na odpoveď a teda na na opravu pôvodného stavu
08. jún 2023

Michal

Hlásenie mesiaca jún 2023, dva stĺpiky za peniaze daňových poplatníkov sú nenávratne preč.. pls o opravu do pôvodného stavu podľa projekcie..
11. november 2023

Michal

MAGISTRÁT prosím-e o nápravu.. 3tí stĺpik je preč.. stráca sa zmysel a energia ktorá bola investovaná do tejto realizácie...PROSÍM o urýchlené obnovenie, nakoľko už mesiace ké to z Vašej strany bez reakcie.. Ďakujeme
11. november 2023

Michal

toto je štandard, autá pretláčajú chodcov na priechode a zvyšujú riziko nehody pri vychádzaní pomedzi stĺpiky.. aktuálne teda už majú prejazd voľný keďže 3ks nejaký dobrák zničil a odstránil 🦸
08. december 2023

vlaDyka

Napriek tomu, že už nejakú dobu je zakázané parkovanie na chodníku, na tomto priestore to absolútne všetci ignorujú. A úplne beztrestne. A už len to, že sa vchádzajú cez priechod pre chodcov, je iba bonus ku celkovej situácii. A to, že to je súkromný pozemok znamená, že tu neplatia zákony ??? Tento priestor je "súkromný" ale patrí právnickej osobe. A určite nie je upravený ako súkromný pozemok. Priam naopak. A stále sa tu parkuje, absolútne bez obáv.
10. február 2024

Michal

mesto je možná náprava? stĺpiky zmizli autá prechádzajú priechodom pre chodcov, ohrozenie pri výjazde áut zo zákruty.. nereagujete prosím o obnovu podnetu 🙏

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania