Neprípustný stav na OSMEJ ulici- nikoho nezaujíma technický stav

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Vyriešený
meno
Vladimír Ambruz 04. novembra 2013

Dobrý deň prajem,
píšem aj Vám s prosbou o pomoc na doriešenie problému na Osmej ulici, na Kolibe, BA-Nové mesto. Od 06.12.2012 oddelenie výstavby a investícii nie je schopné pohnúť sa z jedného miesta ( počiatočného bodu, ktorý pozostáva z mojej informácie o tomto probléme).
O čo vlastne ide.
Majitel vlastniaci pozemok na Osmej ulici č.5A počas výstavby nového rodinného domu si pochybnou firmou dal doviesť elektrickú prípojku . Táto firma šlendriánskym prístupom zapríčinila postupné prepadávanie cesty. V mieste prepadávania vozovky je aj hlavný uzáver vody do môjho domu. Od horeuvedeného termínu pravideľne premeriavam prepadlisko, ktoré sa prehlbuje. Prepadávanie vozovky sa v priebehu posledného pólroka zrýchľuje nadmerným denným prejazdom veľkej stavebnej techniky ( začali sa stavať ďalšie 3 rodinné domy na Čremchovej a Brusnicovej ul ). Všetká stavebná technika prechádza po Osmej ulici, aj napriek stavu : na začiatku,. aj na konci Osmej ulice je zákazová dopravná značka pre vjazd nákladných vozidiel !!! Všetká stavebná technika využíva Osmu ulicu na transport !!!
Mestská polícia sa od kontroly dodržiavania tohto stavu dištancuje s oddôvodnením, že nemajú z Miestneho úradu BA-Nové Mesto nahlásený príkaz so zaradením do úloh s častou kontrolou !! Obyvatelia Osmej ulice spisujú petíciu z dôvodu neprípustného stavu žitia na tejto ulici, aká premávka stavebnej techniky deň čo deň tu je !! Táto technika neprípustným spôsobom zhoršuje technický stav Osmej ulice a hlavne prepadanie vozovky pokračuje.
Existuje osoba, alebo osoby na Miestnom úrade BA-Nové mesto, ktorá je schopná situáciu na Osmej ulici dať do pôvodného stavu?? Obyvatelia Osmej ulice nič iného nechcú, len aby sa dodržiavala litera zákona.
Po viacnásobnom vypisovaní na Oddelenie výstavby a investícii na Miestnom úrade BA-Nové Mesto sa kompetentní neunúvajú mi ani odpísať. Sú ticho, ako voš pod chrastou !! Oni asi ani neevidujú ,že nejaká priečna rozkopávka na Osmej ulici na pokládku elektrického kábla bola realizovaná !!
Preto oslovujem aj Vás, lebo deväť mesiacov niekto nie je schopný spraviť nápravu, "aj keď sedí na stoličke, ktorá má také právomoci".

S pozdravom.

Vladimír Ambruz
mobil : 0908 731 699

22. marec 2014

Laco Kolibec

Večný sťažovateľ Ambrúz,
som pracovník dlhoročný Mestskej polície a preto viem, že Mestskej polícii nedáva príkazy Mestská časť ale priamo zriaďovateľ Magistrát! Prečo obviňuje občan Ambrúz nepravom niekoho iného! Prečo nepodal trestne oznámenie na pochybnú firmu pána Kuzmaniho z Ôsmej 5a? Viete, že za prepadnutú vozovku môžu Vodárne! Už nebuďte smiešny a prestaňte sa stážovať! Radšej dodržiavajte čistotu a poriadok. Volala som vám niekoľko krát a poslali ste ma sprosto preč. S pozdravom Kolibova
24. marec 2014

Ambruz

Môžeme sa s vysoko kompetentními a veci znalími ( "pán Kolibec a pani Kolibova" ) tento týždeň stretnúť !!
19. apríl 2014

Ľudmila Orbanová

Myslí si, že žiadať dohľad nad dodržiavaním obmedzenia premávky má pán Ambruz právo a pokiaľ úrad neodpovedá, mozete to riesit pomocou Zákona 211/2000 Z.z. o slobodnom prístupe k informáciám, kde ich môžte poziadat o urcite informacie a urad je povinny Vam odpovedat.
20. október 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol medzičasom vyriešený.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania