Skosené rákosie

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý
meno
Antoan 16. septembra 2018

Bezdôvodne skosené rákosie narušilo prirodzené prostredie pre zivočíchy , hmyz, plazov a vtákov. Malo význam aj ako clona proti vetru.

16. september 2018

Antoan

Rameno plní v podstate požiadavky na funkčnosť vodného biotopu. Funkčnosť segmentu (biotopu ramena) je predstavovaná jeho účinnosťou pri poskytovaní podmienok pre plnohodnotnú a dlhodobú existenciu biogeograficky, ekologicky i prírodoochranne významných druhových populácií a spoločenstiev organizmov v prirodzenej rozmanitosti počas nadôležitejších fáz ich životných cyklov (rozmnožovanie, získavanie potravy).
Týmto zásahom bolo toto toto všetko narušené.
Ten ,kto dal takýto nezmyselný príkaz takto zničiť a narušiť toto prirodzené prostredie je nezodpovedný človek , ktorému nezáleží na životnom prostredí. Takýto ľudia by nemali v takýchto pozíciach pracovať , kde narobia viac škody ako osohu.
18. september 2018

Edita Kaiserová

To isté sa udialo aj na opačnom konci ramena v blízkosti Bosákovej.
19. september 2018

Odpoveď samosprávy

Kosenie brehového trávového porastu a kosenie trstín pri Chorvátskom ramene zabezpečuje správca tohto vodohospodárskeho diela – Povodie Dunaja, závod Šamorín, ktorý vykonáva v prvom rade údržbu ramena tak, aby bola zabezpečená jeho vodohospodárska funkcia. Návrh kosenia brehových porastov a vodných rastlín (okrem chránených lekien) je v kompetencii Regionálneho centra ochrany prírody Bratislava ŠOP SROV. Okresný úrad Bratislava, ktorý vykonáva vodoochranný dozor Chorvátskeho ramena na základe tohto návrhu určí pre správcu časový harmonogram kosenia. Kosenie trstín sa vykonáva po stanovených úsekoch prevažne v období od konca augusta do konca novembra.


Mestská časť BA-Petržalka
20. september 2018

Daniel

Dobry den,
Rozsahom akym bolo vykonane kosenie brehoveho porastu v okoli Chorvatskeho ramena urcite bude mat negativny vplyv na rozmanitost zivocichov a rastlin v okoli brehu Chorvatskeho ramena.
S tymto urcite suhlasim s panom Antoanom a kto denno-denne chodieval po tejto cyklotrase, tak vidi, ze sa urobil extremny zasah do prirody okolo ramena.
Je rozdiel pokosit travu medzi cyklocestou a rozdiel skosit "na kompletku" cely breh Chorvatskeho ramena vratane rakosia a krikov.

Taktiez uz ked sa vykonalo to vykosenie, ostalo odkrytych tolko plastovych odpadov - cistenie brehu od tychto odpadkov tiez zabezpeci správca tohto vodohospodárskeho diela – Povodie Dunaja, závod Šamorín?

Dakujem za odpoved,
Daniel
21. september 2018

Antoan

Chceme vedieť prečo Štátna ochrana prírody a povodie Dunaja robia viac škody a nie úžitku. Nezaujíma nás , kto to kosí , ale prečo sa takýmto spôsobom ničí príroda , ktorá je už aj tak dosť zdevastovaná.
Pokosené rákosie je spadnuté do vody a tam aj zostalo kde pomaly hnije ! Takto má teda vyzerať ochrana prírody a údržba ramena? Regionálne centrum ochrany prírody Bratislava ŠOP SROV by sa mala viac zaujímať o to načo vydáva súhlas a nie len podpisovať od stola .
21. september 2018

Antoan

Pokosená a zhodené do vody. Už je to tam takto 6 dní vo vode.
25. október 2018

Antoan

Pokosené rákosie je stále pohádzané vo vode.
27. august 2019

Antoan

Rákosie sa začalo zase kosiť . Aký dôvod na to je keď je všetko zelené. Zase sa ničí prostredie pre živočíchov v okolí vodného toku. Zvlášť keď je takto teplo rákosie bránilo prehrievaniu vody a tým aj strate kyslíku v nej, ktorí je potrebný pre ryby a iné vodné živočíchy.
19. december 2020

Antoan

V tomto roku 2020 na jeseň sa začalo zase kosiť rákosie. V zapätí odtiaľ odišli aj kačice pretože bolo narušené ich prirodzené prostredie. Zbytočne bol narušený priestor ako ochranná hrádza medzi chodníkom a vodnou plochou, kde majú svoje teritórium rôzne druhy vtákov, plazov a pohybuje sa tu aj bobor, ktorý má v tomto poraste svoje cestičky, ktoré boli týmto zásahom zničené.
19. december 2020

Antoan

Pri moste Antolská.
19. december 2020

Antoan

Smerom k nemocnici ProCare.
19. december 2020

Antoan

Prosím preposlať samospráve a na Životné prostredie.
19. december 2020

Ján

30 rokov sa to nekosilo a nikomu a ničomu to nevadilo ! Radšej by sa mali robiť dôležitejšie a potrebnejšie veci a nie mrhať čas a peniaze na nepodstatnú vec a tým ešte aj narúšať prkné prostredie okolo vodnej plochy.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania