Zašpinené BMW, Štefunkova 3

Zodpovednosť za riešenie: Iné

V riešení
meno
Lukáš Bartošovič 18. septembra 2018

Miesto na parkovacej ploche oproti vchodu do bytového domu Štefunkova 3 okupuje opustené a veľmi špinavé BMW 530d v čiernej metalíze. Odhliadnuc od znečistenia karosérie, vozidlo je v pomerne dobrom stave a napodiv nemá ani podhustené pneumatiky. Predpokladám, že toto BMW je pojazdné. Či z vozidla niečo vyteká som neurčil, vzhľadom na množstvo špiny v okolí podvozku a pod ním. Auto má inštalované obe tabuľky EČV, BA-873ZO, ktoré korešpondujú s nálepkou EK. Kontroly (technická a emisná) sú neplatné, skončili v novembri 2016. Zmluva PZP je neplatná (platnosť do 10/2016, Uniqa). Ďalšie údaje: r.v 1999, VIN WBADP71020GS61042, EK SKHi 400 431.

18. september 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v prípade, že uvedené vozidlo má platné EČV, ale je bez platnej EK a TK bude postúpené na príslušný Okresný úrad - odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií na priame vybavenie, nakoľko riešenie takýchto vozidiel je v jeho kompetencii.

s pozdravom,

Útvar pre styk s verejnosťou
18. september 2018

jass

Až tak pojazdné nebude, keď na jednom mieste nehybne stojí takmer dva roky (vidno aj na jednej z fotiek z 6/2017 https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/41023/prekrytie-resp-klietky-pre-smetiaky-na-ulici-stefunkova ) a hlavne kolesami mimo určeného miesta, nepovolene na pôde/tráve. Celý ten čas bez postrehnutia nejakým "kontrolórom" - rovnako ako vozidlá parkujúce na proti predpisom v protismere (aj dlhodobo)..
V súčasnosti na Štefunkovej prebieha avizovaná rekonštrukcia cesty (s mnohonásobnými zákazmi zastavenia, odbočenia, vjazdu na ňu), pri nej dobre vidno odfiltrované, nepojazdné "stále zabudnuté" vraky.
27. október 2018

jass

Zaujímavé, že aj majitelia vrakov odstavených na sídlisku majú zrejme svoje "dobré kontakty",
keď sa ani s týmto po viacnásobných oznámeniach spoluobčanov stále nič neudialo, zhruba po dvoch rokoch jeho nehybnosti, aj rokoch neplatnosti príslušných povolení.
Možno aj bol k medzičasom niečomu papierovo vyzvaný, ale nič si z toho nerobí, verejný priestor zaberá bez problému ďalej.
Asi akého máme starostu a dosadených ľudí, také tu máme vždy prostredie a neaktivity.
21. november 2018

Lukáš Bartošovič

Rekonstrukcia sem, rekonstrukcia tam, toto BMW sa ulice Stefunkova drzi ako kliest. Nejaky cas parkovalo na travniku https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/57673/oprava-cesty-na-stefunkovej-ulici-posen-a-parkujuce-auta , ked rekonstrukcia skoncila, vratilo sa naspat. Kam teda patri? Na urcene parkovisko-vrakovisko, kde bude vykonana jeho recyklacia, napriklad https://goo.gl/maps/9bEhBev3aLw alebo https://goo.gl/maps/BkmBJtTPKHP2
01. december 2018

jass

Prosím Vás, aké priame vybavenie, čo sa tu posledné roky (či polrok) vybavilo aj s takýmto vrakom a jemu podobnými?
Len čo som tu na stránkach videl a aj osobne počul, občania dávali krížom-krážom oznámenia úradu v mestskej časti, na všetky druhy policajtov sídliacich v Ružinove (sami nezazrú nič a nezakročia), a nie je toho jediného verejne plateného byrokrata, ktorý by pomohol miestnym vyprázdniť parkoviská od takýchto pokazených nepojazdných vrakov (bez akýchkoľvek príslušne náležitých povolení - PZP, TK, EK,..). Nepotrebné aj pre samotného akože "vlastníka", na dlhé roky vyložené na priestranstvo sídliska. Nemá na papiere, nemá na údržbu, nemá na prevádzku, ale na parkovanie má, lebo veď zadarmo bez úžitku môže zaberať priestor roky niečím, čo nesmie a ani nevie jazdiť.

Asi sa aj takto naši byrokrati snažia zapísať svojou neaktivitou pred novým starostom (vytvárajú si svoju najlepšiu vizitku profesionála), na ktorého nástup viacerí občania so zvedavosťou čakajú, že čo zmení v tejto doterajšej ignorancii erárnych zamestnancov, kedy sa na "tvári miesta" nedeje okrem vyhnívania vôbec nič.

Kedy už konečne oslobodíte, vyprázdnite tento okupovaný priestor, sem zahodeným predmetom (starým pokazeným autom), vážení?
12. január 2019

Lukáš Bartošovič

novy rok 2019 sa uspesne rozbehol - ale BMW sa nepohlo nikam (s vynimkou docasneho posunutia pri oprave miestnej komunikacie, viac v prispevkoch vyssie)
01. február 2019

Lukáš Bartošovič

no dobre, tak docasne kaslime na nedostatok parkovacich miest, ale... bola uz tomuto "krasavcovi" udelena pokuta?
https://www.overeniestk.sk/overenie-km
BA-873ZO WBADP71020GS61042
EMISNÁ KONTROLA VYKONANÁ 5.11.2014
DÁTUM NÁSLEDNEJ KONTROLY 4.11.2016
Meškáte s kontrolou 821 dní
22. marec 2019

jass

Mňa by zaujímalo, čo si predstavuje ružinovský úradník pod pojmom, že podnet je v riešení.
Kým je na našich úradoch neštandardne chránený a hájený človek, ktorý opustil tento vrak.
Prečo nedostáva každý týždeň X pokút za umiestnenie vozidla na verejnom priestranstve bez platných, zákonom ustanovených náležitostí aplikovaných pre všetkých,
prečo má ešte neodňaté značky EČV,
prečo môže nemať dlhé roky absolvované technické a emisné kontroly,
prečo nemusí mať zaplatené povinné poistenie motorových vozidiel,
prečo nedostáva pokutu za odstavenie vozidla na pôde,
prečo nie je odtiahnutý???

Spolupracujú úradníci v niečom medzi sebou, alebo len nič nerobia?
Ostali rovnakí úradníci na rovnakých miestach aj po zmene vedenia MČ Ružinov, alebo si len noví osvojili staré metódy?
01. máj 2019

Lukáš Bartošovič

Tento "bavorak" prezil vselico - minimalne tri rocne obdobia, rekonstrukciu ulice, riesenie na Okresnom urade... parkovacia politika na jednicku! A to vsetko na parkovacej ploche, ktoru spravuje Magistrat hlavneho mesta https://bit.ly/2LgW66W
02. máj 2019

jass

Samospráva vôbec nemá vypracované (metodické) postupy, ako naložiť s takýmito vozidlami, to je jednoznačné že radšej od toho dávajú ruky preč, dlhodobo nielen mesiace, ale roky, pritom patričné oddelenia a orgány tu majú zriadené.

Keď im človek zavolá, že niekto parkuje v okatom priestupku ako prekážka (+ nemá povolenia na prevádzku vozidla), a vozidlo sa používa, tak "nestihnú" prísť, než vozidlo odíde.

No tu máme vrak, ktorý stojí na jednom mieste aspoň tri roky bez všetkých povolení, a zas nič. PZP, TK, EK, parkovanie na pôde, dávno mal mať odňat EČV značky + odstránený.

Dokonca aj keď je vozidlo ekologickou záťažou - značné vytekanie oleja- (nespĺňa kritérium na spôsobilosť), je rizikom pre prostredie a dokonca aj bezpečnosť (šmyk ostatných vozidiel, nedobrzdenie), tak sa nič nedeje.

Mohol by som poprosiť adresovať všetky tieto otázky starostovi p. Chrenovi, či majú vypracované nové postupy, aby nám tu nezavadzali vozidlá ktoré sú protiprávne na verejnom priestranstve? Či bude mať Ružinov nejakého koordinátora (ktorý už iste je zamestnaný a sedí v kancelárii), ktorý primäje bezodkladne konať aj ostatné spolupracujúce úrady v okamihu, keď s dozvedia o - neplatnej EK, neplatnej TK, neplatnom PZP, vytekaní oleja, parkovaní v priestupku,?
Však toto je na jednej strane anarchia (majiteľov) a na druhej strane dlhodobý zimný spánok (zodpovedných za našu MČ), ktorý trvá celoročne a mnoho rokov za sebou...
02. máj 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet opätovne preposielame samospráve.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
03. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

uvedené vozidlo bolo postúpene na Okresný úrad, ktorý sa ním ďalej zaoberá.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
08. máj 2019

jass

Ktovie, k čomu po trištvrte roku „zaoberania sa“ dospeli.
Odpovede na iné metodické postupy našej MČ som nedostal (sme nedostali), takže asi tieto staré metódy bez výsledkov boli a sú dobré. Akurát nie pre bežného občana.
22. máj 2019

jass

Tak vážení od nahlásenia tohto podnetu je toto maslo nečinnosti, resp. nedbanlivej nedotiahnutej polovičatej činnosti bez výsledku, viac na hlavách "nového" zloženia zastupiteľstva pod službukonajúcim, občanomslúžiacim starostom Chrenom...
Nová metla nijak nemetie, nie že dobre. Napokon nešlo o metlu novú, sám som volil tohto pána za poslanca najmenej na štryri ním vytúžené samosprávne poslanecké miesta v našom meste/MČ/VUC, momentálne ide o sklamanie veľkého rangu, že takýto nečinný predseda nastúpil v jednej línii po predchodcovi.

Ani sem nedávam ďalšie podnety lebo vídím, že ani po nahlásených podnetoch, popudoch a dôkazných svedectvách, nič nevidím! Žiadnu zmenu, žiadny výkon v prospech miestneho občana!

To je asi tak, ako keď sa pán aktuálny aplikant na starostu chválil svojimi docielenými úspechmi z pozície poslanca - opravenými chodníkmi okolo OD Budúcnosť - no a dodnes je tam z chodníkov rozbité štrkovisko na rozbitie hnátov, či držky, ak si človek nedá extra pozor, tak isto ako okolo Kocky, na hlavných chodníkových ťahoch, reklamy na verejnom priestranstve bujnejú vo veľkom spokojne ešte viac v podobe bilbordov, blvbordov, megabordov a giga-ozruta-boardov... Toto sme potrebovali, vážení? Nečinnosť za peniaze a za dôveru ľstivé falošné sľuby"
22. máj 2019

jass

Ak sa mám vrátiť k autám, tak na každom vyasfaltovanom parkovisku pre 2-10 áut, vidím priemerne a minimálne jedno-dve odstavené nehybné polovraky-vraky, často bez platnej TK, EK, poistky
No pán žiadateľ o miesto starostu nám nasľuboval, že žiaden Ružinovčan po jeho vedením rozhodne nemá a nebude platiť žiaden poplatok, peniaze, za prvé súkromné vozidlo v domácnosti. A keď zasadol na starostovskú stoliču, tak sa nechal počuť, že bezvýhrad súhlasí s navrhovanou parkovacou politikou, kde vyžadujú za prvé vozidlo každý rok platiť minimálne 49 EUR, za predpokladu nezvyšovania, takisto solenie za parkovanie nad nejaké rámce... Asi to teda bude hradiť MČ Ružinov za prvé ružinovské vozidlo magistrátu, za každú ružinovskú domácnosť. Neviem, ale myslím si že sme všetci už dávno dospelí ľudia, aby sme si nechávali ťahať medové motúzy pod nosom, na oklamanie a úskočné prekabátenie čestného občana, v štýle klamstva malého škôlkara - tými, ktorým sme dôverčivo pomohli na ich fleky...

Ako tu chcú kontrolovať parkovaciu disciplínu pod nejakou "parking politikou", keď predlhé mesiace až roky, nevedia hnúť s takto nahlasovaným multi-priestupcom,, či mu vôbec udeliť jedinú pokutu zo štyroch spáchaných priestupkov? Zas má niekto veriť, že za tie ťažko uchmatnuté peniaze niečo dostane, a to pán Chren vyslovil slovo chlapa, že platiť sa nič nebude (vyššie definované...
22. jún 2019

Lukáš Bartošovič

nuz, tento bavorsky vrak je na svojom fleku s malou prestavkou uz vyse 9 mesiacov a to sa negativne podpisalo na jeho kondicii - zufalo potrebuje umyvarku, ocistit od vegetacie, mozno vyhrabat zo substratu a minimalne jednej pneumatike by prospelo dohustenie
ale najlepsie bude nariadit jeho odtah, nasledne vozidlo ekologicky zlikvidovat
23. jún 2019

jass

Na fleku je v nepovolenom státí -kolesom na zeleni/pôde- vyše dvoch rokov, snáď aj tri. Deväť mesiacov od nahlásenia tohto miestneho podnetu (nahlasovaný bol občanmi mnohokrát na Xy miest). Určite ako niekoho chránenec nedostal za vyššie popisované jedinú pokutu, lebo odťah na vrakovisko stojí menej. naposledy bol na TK EK v r. 2014... Jazdiť už nebude, ani ho nepotrebujú, ani nemajú peniaze na opravy - toto je už jednoznačný vrak, aj tá zadná náprava je úplne pochybná, ako podlaha líže zem...
24. august 2019

Lukáš Bartošovič

no ano, jedno koleso na trave, druhe koleso na kasu, spiny tolko, ze som zacal upodozrievat fotak, ci nema pokaslany auto-focus...
O D T I A H N U T !
09. september 2019

Pavel Švec

Štefunkova-dlhodobo odstavené vozidlá-vozidlo s EČV, s platnou TK a EK

Blokuje parkovanie
09. september 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet opätovne preposielame samospráve.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
09. september 2019

Michaela Biharyova

Majitel sa na internete vyjadril, ze mame nechat jeho majetok na pokoji.
09. september 2019

Michaela Biharyova

Diskusia na internete
09. september 2019

Michaela Biharyova

A tu zverejnil cislo.
12. september 2019

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Okresný úrad
11. október 2019

Lukáš Bartošovič

dobry den, mensia aktualizacia - neviem, kedy majitel umyval tohto nehnutelneho bavoraka, no ak to bolo zaciatkom septembra, mal by umyvanie zopakovat, vid foto... a Okresny urad zatial intenzivne vyraduje z evidencie (alebo aj nie) https://www.stkonline.sk/spz/BA873ZO
mimochodom, s kontrolami meska (majitel) uz 1073 dni 👏
15. október 2019

Pavel Švec

Pan Sedlak,
uz mate aj telefonne cislo na majitela. pre istotu vam ho sem prepisem 0940281155 aby ste mohli hned volat majitelovi a poziadat ho o odstatnenie vraku.
pokial nieste iba BOT ktory pise "podnet opätovne preposielame samospráve." tak prosim konajte. ved sa uz parkuje aj na travnikoch v Ruzinove. konkretne v uzkom okoli tohoto historickeho kusku o ktorom tu je rec, su v jeho uzkom okoli minimalne 3 dalsie vraky ktore cakaju na odtiahnutie. vas reakcny cas je neskutocne dlhy...ci toto potom az pred volbami? potom si date odznak na hrud ze aha co sme dokazali?
Alebo povedzte nam, obyvatelom tohoto sidliska, ako urychlit riesenie?
podla vsetkeho majitel sa rozhodol trucovat, takze sme my, obcania, "vybaveni". a presne na to ste tu VY!
takze ak nieste BOT, co iba generuje "podnet opätovne preposielame samospráve." zoberte telefon alebo to preposlite panovi Chrenovi a rieste to. OK?
budem vam neskutocne zaviazany a prinesiem vam aj kyticu ak si to zelate.
01. december 2019

Pavel Švec

Žeby sa sen stal skutočnosťou? Som opatrný optimista no BMW tam už 2 deň nieje
01. december 2019

Lukáš Bartošovič

vozidlo bolo zrejme konecne odstranene, podla najnovsieho prispevku v susednom podnete https://www.odkazprestarostu.sk/73701 sa o odpratanie legendarneho bavoraka postaral sam majitel (na internete vystupujuci ako Veverka Zaza)
21. júl 2020

jass

Šrot je znova dotiahnutý naspäť v pôvodnej mizériii; klaknuté pravé zadní koleso (asi zlomená pružina alebo odpísaný tlmič) lavé zadné koleso vyfučané, posledné nálepky TK a EK absolvované bez zmeny koncom roka 2014...
Putovný vrak, ale v Ružinove bude mať asi najlepšie chránené nerušené zátišie, takže ho sem vrátili.
Spočíva o pár metrov inde - na začiatku Štefunkovej pri chodníku.

Ak by za neabsolvované prešlé TK + EK dostali majitelia pokutu každé dva mesiace, tak by tu takéto vraky už dávno neboli.
Ešte niekto očakáva ťah od tejto mestskej časti, či mestských policajtov, iných úradoch, ktorým sa nechcelo účinne zakročiť už v prvom dejstve?
21. júl 2020

Lukáš Bartošovič

vtedy koncom minuleho roku ho zrejme len kdesi zasili a ked sa im zdalo, ze zaujem opadol, vratili bavo-vrak nazad
skusme este jednu moznost - poprosim administratora o preposlanie podnetu na Magistrat hlavneho mesta, podla katastralnej mapy by mali spravovat usek ulice s predmetnym vrakom https://zbgis.skgeodesy.sk/mkzbgis/c/ioqag
14. august 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň, Lukáš,

zodpovedným subjektom nie je Magistrát, ale Okresný úrad, podnet sme im preto opätovne preposlali.

S pozdravom
Barbora
Administrátorka portálu Odkaz pre starostu
16. august 2020

Michaela Biharyova

Vrak som v júli nahlásila mailom pre porušenie zákona (neplatná STK a EK) na okresný úrad. Sama som zvedavá, či okrem výziev dajú majiteľovi aj pokutu, alebo len zvolia vyčkávaciu taktiku, tak ako pri iných podnetoch.
16. august 2020

Pavel Švec

Štefunkova-dlhodobo odstavené vozidlá-vozidlo s EČV, bez platnej TK a EK

Návrat kráľa
16. august 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň, Pavel,

vrak bol opätovne nahlásený na Okresný úrad.

S pozdravom
Barbora
Administrátorka portálu Odkaz pre starostu
04. september 2020

jass

Už ho znova niekam odniesli - odviezli; ktovie aký majú grafikon, kedy ho do týchto miest opäť zhodia.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania