Problém s parkovaním kvôli Zimnému štadiónu

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

V riešení

Počas každého hokejového zápasu alebo inej akcie v okolí Zimného štadiónu a konkrétne aj pred domom na Palkovičovej ulici 18, parkujú bezohľadní vodiči. Vďaka týmto vodičom pravidelne nie je možné niektorým obyvateľom vyparkovať auto a dostať sa preč. Taktiež zablokujú chodníky alebo stoja na trávniku. Mestská polícia v tejto veci skôr nekoná ako koná, pretože v celej oblasti je mnoho iných hlásení. Treba túto situáciu vyriešiť. Počas majstrovstiev sveta bola riešená a odvtedy je štadión pravidelne rovnako zaplnený a situácia sa nijak nerieši.

23. september 2013

Andrej Bohuš

Mestská polícia nekoná, lebo má neoficiálny príkaz toto parkovanie počas zápasov tolerovať. Dokonca som bol sám svedkom, ako mestský policajt poradil chlapíkovi v Bentley, kde je oproti štadiónu diera v zábradlí, aby tam mohol zaparkovať na chodníku pri prechode. Ak sa nedá vyparkovať, treba zavolať štátnych a dať auto odtiahnuť.
23. september 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Podľa našich informácií od veliteľa Mestskej polície v Ružinove je počas konania hokejových zápasov a iných kultúrnych podujatí na Zimnom štadióne mestská polícia v plnom nasadení. Môže konať pri porušení ustanovení zákona č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke a to sú prípady parkovania v zeleni a na chodníku pri nedodržaní voľnej šírky 1,50 m. Situácii v súvislosti s parkovaním v predmetnej lokalite by mala pomôcť výstavba parkovacieho domu na Jégeho ul. a aj plánované zavedenie rezidentského parkovania na území hlavného mesta. Zatiaľ treba vždy volať mestskú políciu, aby vodičov pokutovala. Priestupky s parkovaním môže riešiť len polícia.



Tatiana Baáriová, kancelária starostu
24. september 2013

Lea

Mala som skúsenosť, že bolo ohlásené nesprávne parkovanie a nikto neprišiel ich pokutovať hodiny. Rezidenčné parkovanie sice vyrieši parkovanie pred bydliskom, ale o to viac skomplikuje Bratislavčanom parkovanie v iných mestských častiach BA. Ak to správne chápem, tak keď pôjde Ružinovčan do Petržalky k rodičom na návštevu bude musieť platiť? Alebo bude chciet ostať na víkend u priateľa/priateľky.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania