Oprava cesty na Štefunkovej ulici (Pošeň) a parkujúce autá

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Uzavretý
meno
Bibiana Gunišová 21. septembra 2018

Dobrý deň,
v pondelok 17.9.2018 sa začala rekonštrukcia povrchu vozovky na Štefunkovej ulici na Pošni. Myslím, že by bolo vhodné zapojiť počas takýchto akcií do práce aj mestskú políciu. Napriek výzve majiteľom áut, aby svoje vozidlá preparkovali, mnohé totiž zostali na parkovacích miestach kolmo na vozovku. Iste, tam možno v tej chvíli nikomu nezavadzajú – ak sa neplánujú opraviť náhodou aj tieto plochy, čo by aj bolo potrebné -, ale čo keď budú chcieť tieto autá odísť? Kadiaľ? Po čerstvom asfalte?
„Najlepšie“, veľmi svojsky, ale hlavne neskutočne chrapúnsky to vyriešil majiteľ BMW, ktorý jednoducho posunul auto z parkovacieho miesta na trávnik. To, si myslím, už je dôvod aj na poriadnu pokutu. Fotografie, ktoré prikladám, sú z utorkového rána 18.9.2018 o cca 6.50 hod.

21. september 2018

Michaela Biharyova

Toto vozidlo nemá 2 roky platnú STK, prepdokladám, že na tej tráve aj ostane.
21. september 2018

jass

S tým si "nerobte starosti", kadiaľ tie autá odídu. Tak ako si mnohí parkujú svojsky, tak aj jazdia svojsky - rovno cez trávnik. Tak ako jazdia cez trávu denne aj autá - i dodávkové, nákladné a pod. ružinovského podniku RPVPS a.s., hoci to nie je pre konkrétu jazdu nevyhnutné.
Navyše policajný dohľad tu dlhodobo neexistuje, a tak si umývajú zodpovední ruky, že "občania, keď niečo zbadáte, tak zavolajte MP" - už len zo samotnej podstaty dozoru nad poriadkom ide o nezmysel. Občan má zabezpečovať všetky informácie, dôkazné materiály, všetko nahlasovať, bonzovať (vystavovať sa riziku protiakcie od páchateľa cez svojich ľudí na rôznych miestach), a ešte asi aj s náležito kvalitnými dôkazmi čakať na mieste - lebo keď previnilec prešiel trávnikom, tak je už dávno preč.

Niektoré z predmetných áut sú však len nepotrebné i pre svojich vlastníkov, a asi aj nepojazdné odstavčatá.
31. október 2018

Odpoveď samosprávy

Dobry den,
mestska policia ma pravomoc dav at pokutu za parkovanie na nespevnenych plochach, co je presne tento pripad. Miesny urad nema kapacitu na to, aby jeho pracovnici sledovali sustavne dianie na uliciach. Preto je ODKAZ PRE STAROSTU nastroj akym miestny urad dokaze vyjst obyvatelom v ustrety na zaklade svojich kompetencii. Tie su podelene prave v tomto pripade a zodpovedny organ je mestska policia. Nahlasenie podnetu s fotkou a lokalitou podstatne pomaha problem riesit. Mestska policia vie danu situaciu riesit na mieste pokutou a osadenim tzv papuce. Pre okamzite riesenia mozu obyvatelia volat 159 bez toho aby vytvarali podnet.

s pozdravom,

Útvar pre styk s verejnosťou
29. január 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

komunikácia už je opravená a dokončená.

Útvar pre styk s verejnosťou
Miestny úrad Ružinov
02. február 2019

jass

Aký má tento oznam (miestni obyvatelia si iste sami už pred mesiacmi všimli, kedy bola nová cesta dokončená) význam? Že odfotený vrak, s rokmi neplatnými všetkými legislatívnymi náležitosťami, ktorý tu stojí po tých rokoch stále, navyše v priestupkovej pozícii kolesom na tráve, tu s ním môže stáť bezpečne a bezplatne naďalej?
A ostatní budú zaňho dostávať pokuty, keď nemajú kde zákonne zaparkovať?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania