Cesta v zlom stave

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Martin 20. septembra 2018

Chcem nahlásiť žalostne rozpadnutých 20m krajnice na Príjazdnej ulici v strede medzi ulicami Čierny chodník a Pri mlyne. poškodenie na foto má hĺbku asi 10 cm a ak sa na tomto mieste míňajú dve autá tak sa nie je kam vyhnúť. Tento úsek bol spomínaný vo viacerých podnetoch, ale bolo by načase konečne začať opravovať aspoň kritické miesta, alebo do jám osadiť značky, pretože počas dažďa sú jamy zaliate vodou a nepomôže ani nízka rýchlosť ani opatrnosť. Toto miesto by bolo vhodné označiť zákazom vjazdu nákladných automobilov, lebo cesta je úzka a každé ráno tadiaľ jazdí auto s drapákom a auto/á s kontajnerom na železný šrot a cez deň tam jazdia veľkoobjemové 4-nápravové domiešavače s 20+ tonami betónu. Nákladné autá by mali používať Príjazdnú LEN smerom od nadjazdu na Rendez.

20. september 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet.
Postupujeme ho na riešenie príslušnému odbornému referátu úradu a o výsledku Vás budeme informovať.


Mgr Igor Kňazovický
Sekretariát MÚ Vajnory
08. október 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Martin
Na základe vášho podnetu sme podnikli kroky na jeho riešenie. Vo vlastnej réžii a s vlastnými prostriedkami sme zabezpečili opravu výtlkov hlavne v časti od železničnej stanice smerom k nadjazdu (pozri foto), treba však podotknúť že touto technológiou nedokážeme opraviť výtlky ktoré sú hlbšie a zasahujú až do podkladu cesty. V niektorých prípadoch sa to týka aj rozpadnutej krajnice. Nakoľko Príjazdna ulica je v správe magistrátu hl. mesta požiadali sme správcu o súčinnosť pri oprave povrchu. V reakcii na podnet nám Ing. Ľ. Valentovič z Oddelenia správy komunikácii oznámil že oprava rozpadnutého úseku cesty bola nahlásená dodávateľovi, ktorý ju zabezpečí.
Príjazdná ulica má dvoch správcov. MÚ Vajnory spravuje cca 300 m a zbytok je v správe hl. mesta. Mestská časť sa snaží dostať celú dĺžku komunikácie dostať do vlastnej správy zatiaľ bezvýsledne.
I

Ing. Jana Julény Tomanová
Oddelenie stavebné, ÚP, ŽP a dopravy
16. október 2018

Juraj

Aktuálne "opravené", ale ako... Po robotníkoch to aj niekto kontroluje? Má to vydržať aspoň jendu zimu? Miesta (jamy) na opravu vyberajú akým štýlom? "en-ten-tiky"?
19. november 2018

Martin

Chcel by som poprosiť admina aby podnet preznačil za "vyriešený". Krajnica bola doasfaltovaná pred viac ako mesiacom a aj zvyšok Príjazdnej smerom na Rendez je v ako-tak schopnom stave. Tie najväčšie problémy sa podarilo provizórne opraviť. Necháme sa prekvapiť, či to prežije zimu. Ďakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania