Žiadosť o vyznačenie vodorovného dopravného značenia prechod pre

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Maria Jenisová 21. septembra 2018
https://youtu.be/MYBwft-GOfA

Obraciame sa na Vás zo žiadosťou o umiestnenie vodorovného dopravného značenia „prechod pre chodcov“ na uliciach Prokopa Veľkého, Hroboňová a Krčméryho. Nakoľko sú tieto komunikácie frekventované a v našej lokalite býva veľa mladých rodín, ktorých deti chodia samy do školy. Z našej lokality Brnianska 11,13,15 nie je dostupná žiadna iná cesta ktorou by sa deti dostali na MHD, tak aby nemuseli prebiehať cez cestu.
Navrhujeme umiestniť prechody pre chodcov podla priložených obrázkov.

24. september 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme a pekný deň


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
12. november 2018

Odpoveď samosprávy


Dobrý deň,
k predmetnému podnetu uvádzame nasledovné.
Umiestnenie priechodu pre chodcov musí spĺňať kritériá dané technickými normami, Zákonom č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov, Vyhláškou 9/2009 Z. z., ktorou sa vykonáva zákon 8/2009 a Vyhláškou 532/2002, čiže nadväznosť priechodu na existujúce pešie trasy - chodníky, vhodná poloha z hľadiska viditeľnosti priechodu, osvetlenia, dostatočného rozhľadu, bezbariérového prístupu atď. Bezbariérová úprava chodníka v mieste vyústenia priechodu pre chodcov je investičná akcia. Preto navrhneme zaradiť priechod pre chodcov do Zoznamu investičných akcií mesta na oddelení stavebných činností Magistrátu hl. m. SR Bratislavy.

Ďakujeme za trpezlivosť a ostávame s pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
24. jún 2019

Katarína Klímová

Dobrý deň.
Obraciame sa na Vás zo žiadosťou o umiestnenie vodorovného dopravného značenia „prechod pre chodcov“ na ulici Opletalova. Nakoľko je táto komunikácia frekventovaná a v tejto lokalite je veľa firiem, z ktorých ľudia chodia do práce. Z tejto lokality Opletalova nie je dostupná žiadna iná cesta ktorou by sa ľudia dostali na MHD, tak aby nemuseli prebiehať cez cestu.
Navrhujeme umiestniť prechody pre chodcov podla priložených obrázkov.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania