Oprava chodníka na Roľníckej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Vyriešený
meno
Štefan 21. septembra 2018

Dobrý deň, na facebook stránke Vajnôr má nasmerovali aby som otázku dal sem. Chcem sa spýtať prečo oprava chodníka od miestneho úradu ďalej smerom "ku kruháču" (zatiaľ je rozkopané po Elezi) je len oprava samotného chodníka a nie aj vjazdom k jednotlivým rodinným domom? V prvej etape na jar od miestneho úradu opačným smerom po VI Group sa menil povrch, opravili/pridali obrubníky aj pre vjazdy.
Problém je, že takéto riešenie je len polovičné nakoľko nových povrchom len pre chodník sa neopraví zlé spádovanie a po každom daždi budú opäť veľké mláky takže jediné čo sa zmení je vzhľad chodníka, funkčnosť pri daždi ostane.
Zaujímavé je, že vjazd kde je zrenovovaná studňa sa povrch meniť bude - robotníkom tak vraj podľa nich povedal pán z miestneho úradu..

Ďakujem

24. september 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň Štefan,
ďakujeme za podnet. Oprava chodníka od miestneho úradu smerom ku Kaplnke sa bude robiť aj s nájazdmi do dvorov podobne ako to bolo vo Vami uvádzanej časti na jar. Harmonogram prác je naplánovaný na obdobie cca do polovice októbra - podľa počasia.


Mgr. Igor Kňazovický
Sekretariát
Mestskej časti Bratislava-Vajnory

24. september 2018

Štefan

Ďakujem, tak predsa sa to spraví - robotníci vraveli, že im bolo povedané, že to robiť nemajú :).
Konečne sa bude dať prejsť tadeto aj po daždi a bez gumákov a ešte aj krásne bude vyzerať. Ďakujeme!
25. september 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň ešte pár detailov
1, oprava chodníka rieši nielen povrchovú asfaltovú vrstvu, ale aj opravy podkladu, výmenu poškodených a vylovených obrubnikov, úpravu existujúcich nájazdov pre cyklistov, detské kočiare a invalidné vozíky, a stromy ktoré rastu takpovediac v ploche chodníka či úpravu okrajov.
2, Konfigurácia Roĺnickej ul. je taká, že najvyšší bod je spravidla vo vrchole cesty, a zelený pas a chodníky sú nižšie. Oprava povrchu chodníka a obrubníkov nemôže vyriešenie vyrovnanie protispádu. V rámci opravy povrchov bude zabezpečene aspoň vyspádovanie
chodníkov od fasád domov.

Ing. arch. Alexander Bugala
Stavebný úrad Mú Vajnory

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania