Vraky na Jelačičovej ulici

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Vyriešený
meno
Ján 16. septembra 2013

Na Jelačičovej ulici vo dvore za domom s číslom vchodu 6 parkujú dva nepojazdné autovraky, viď fotografie. Pri jednom z týchto vrakov stojí dokonca aj nepoužívaný príves (na fotkách ho vidno len čiastočne). Prosím o urýchlené odstránenie. Ďakujem.

17. september 2013

Anonym

skoda toho druheho auta odfot aj ten prives
19. september 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Majiteľ vozidla bez platnej STK porušuje zákona č. 725/2004 Z. z. o podmienkach prevádzky vozidiel v premávke na pozemných komunikáciách. Požiadali sme políciu o lustráciu majiteľov vozidiel a následne im bude zaslaná výzva na odstránenie vozidla resp. doplnenie kontrol v termíne do 30 dní od obdržania výzvy ak ju majitelia nesplnia odstúpime podnet na Obvodný úrad pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie, ktorý vedie správne konanie a môže udeliť pokutu resp. rozhodnúť o vyradení vozidla z evidencie.


Tatiana Baáriová, kancelária starostu
25. september 2013

maco

majitel byva hned na prizemi z opacnej strany nechce sa toho zbavit mal som oto zaujem ...konkretne o ten citroen
29. december 2013

barbora

jasne a za toho citroeana 1000eur... :D
31. január 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
k podnetu - vraky na Jelačičovej oznamujeme, že vozidlo Citroen bolo odstránené, majiteľ druhého vozidla bude postúpený na správne konanie.

Tatiana Baáriová, kancelária starostu
10. február 2014

Ján Kotúč

Pani Baáriová tvrdí, že Citroën bol odstránený, ale nie je to pravda. Tak neviem či zo strany MČ ide o omyl, alebo úmyselné zavádzanie. Oba vraky sú stále tam, včera som ich vyfotil!!!
10. február 2014

Ferko

V rozpore s tým, čo píše pani Baáriová, tam obe autá stále stoja! Teda aj Citroën. Rád by som vedel, či sa zo strany MČ jedná o neznalosť, alebo je to úmyselné zavádzanie. Včera som obe autá vyfotil a zadal aktualizáciu podnetu.
10. február 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
aktualizácia podnetu bola vykonaná na základe oznámenia doručeného dňa 14.12.2013 mestskej časti Bratislava – Ružinov. V oznámení vlastník motorového EVČ BA 849 BV, Citroen BX, prehlasuje, že došlo k predaju motorového vozidla a k dátumu 14.12.2013 aj k jeho odstráneniu. Keďže podľa vlastníka vozidla došlo k jeho predaju, požiadali sme opätovne políciu o lustráciu majiteľa za účelom zaslania upozornenia novému vlastníkovi nakoľko vozidlo k dnešnému dňu nemá platnú STK a EK a naďalej nachádza na verejnom priestranstve (aj keď došlo k jeho preparkovaniu). V prípade, že k prepisu vlastníka nedošlo postúpime podnet na Okresný úrad – odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií, ktorý môže udeliť pokutu resp. vozidlo natrvalo vyradiť z evidencie.

Majiteľovi vozidla Škoda Felícia, EVČ BA 667 HZ sa nepodarilo doručiť výzvu (adresát je neznámy) takže bolo dňa 14.11.2013 postúpené na ďalšie konanie Okresnému úradu.
Ďakujeme za porozumenie.




Tatiana Baáriová, kancelária starostu
02. jún 2014

Daniela Kotásková

Oni už 2x ten istý podnet neriešia, musíte ho aktualizovať.
17. júl 2014

Daniela Kotásková

Je nám to veľmi ľúto a hneváme sa, že sa tieto vraky nedajú odstrániť. Je tu málo parkovacích miest. Na dvore nám parkujú zamestnanci Centrálu, Orange, poliklinika, vo dvore sa otvára ďalšia poliklinika. Ak potrebujete ráno auto, tak nemáte šancu zaparkovať až večer, je to neúnosné. Mali by sa pre týchto zamestnancov a majiteľov butikov vybaviť zľavy na parkovanie v Centráli, inak to tu bude stále horšie a horšie.
04. máj 2015

E.B.

pripomínam, s vrakmi sa do dnes nič nespravilo. felicia ma oznam z 10.3.2015 na čelnom skle, citroeny z 14.3.2015....
05. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Mestská časť Bratislava Ružinov požiadala 15.4.2015 o odťah vozidiel Š-Felícia bordovej farby a Citroen bordovej farby, obe s výzvou zo dňa 10.3.2015.


kancelária starostu
18. august 2015

Jasmina

Auta tam veselo stoja, ci Citroen sedy ci cerveny.
Majitel sa o to nestara, mal tam aj zaujemcov o kupu, ale ked nevie co si ma za tie dva vraky od radosti vypytat, samozrejme ze tam veselo stoja stale.
Prosim o odstranenie tychto vrakov, slusni ludia nemaju kde parkovat!
18. august 2015

Jasmina

19. august 2015

Jasmina

Dobry den,
posielam dokaz, ze aj felicia stale stoji zo zadnej strany obytného domu na Jelačičovej 495 vchod 6.
Prosime o skutocne odstranenie vrakov.
Dakujeme
11. september 2015

Jano

Vraky tam veselo stoja ďalej, už v MARCI dostali na okná nalepené výzvy na odstránenie, inak že budú do mesiaca odtiahnuté. Na Felicii ten oznam stále je, z Citroenov ho niekto strhol. Prešlo pol roka a nikto z mestskej časti sa neobťažoval vraky odtiahnuť. Gratulujeme!
16. september 2015

Jasmina

Obe auta znacky Citroen tam stoja tiez!!!
13. november 2015

Daniela

Dobrý deň,
Mestská časť Bratislava Ružinov požiadala 15.4.2015 o odťah vozidiel Š-Felícia bordovej farby a Citroen bordovej farby, obe s výzvou zo dňa 10.3.2015.
Dnes je 13.11.2015 a vraky veselo zaberajú miesto. Kde sa dá urgovať odťah?
19. január 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Vozidlá na Jelačičovej ulici sú riešené od času kedy mali ešte evidenčné číslo. Mestská časť začala v uvedenej veci konať ešte v roku 2013 (vtedy išlo ešte len o dve vozidlá Š – Felícia a šedý Citroen BX), na základe lustrácie vlastníkov vozidiel im bola zaslaná výzva dňa 25.09.2013 vo veci odstránenia vozidla z verejného priestranstva,z dôvodu, že nespĺňali podmienky prevádzky na pozemných komunikáciách (chýbajúca STK a EK). Nakoľko k odstráneniu vozidiel neprišlo, boli vozidlá postúpené na správne konanie Okresnému úradu – odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií, ktorý rozhodol o vyradení vozidiel z cestnej premávky. Či okresný úrad aj sankcionoval vlastníkov vozidiel nám nie je známe. Následne (začiatkom roka 2015) už bolo možné na vozidlá umiestniť výzvy na odstránenie v zmysle zákon č. 223/2001 Z.z. o odpadoch. Keďže vlastníci opätovne výzvu neakceptovali vozidlá boli nahlásené na odťah spoločnosti Auto AZ s.r.o., ktorá je autorizovaný spracovateľ starých vozidiel a má s mestskou časťou uzatvorenú bezodplatnú zmluvu na túto činnosť. Tak ako sme uviedli vo vyjadrení na stránke odkazprestarotu - Spoločnosť, ktorá pre Mestskú časť Bratislava – Ružinov uvedenú službu vykonáva prechádzala personálnymi zmenami a z uvedeného dôvodu odťahy nevykonávali – začo sa aj ospravedlnili. Odťahy uvedených a aj ďalších vozidiel sme viac násobne urgovali e-mailom a následne aj telefonicky. Bohužiaľ, podľa nám zatiaľ nepotvrdených informácií, na základe nešpecifikovaných interných okolností spoločnosť odťahy v MČ nevykonáva. Mestská časť Bratislava – Ružinov uvedenú spoločnosť pozvala na osobné rokovanie, za účelom ďalšieho riešenia. Ospravedlňujeme sa za vzniknutú situáciu, ale bohužiaľ Mestská časť Bratislava – Ružinov nateraz nemôžeme ovplyvniť zrýchlenie odťahu.
S pozdravom

Mgr. Tatiana Baáriová

poverená riaditeľka kancelárie starostu
10. júl 2017

E.B.

Všetky autá boli dávnejšie dotiahnuté. Môžete označiť príspevok za vyriešený.
11. júl 2017

Ján

Je to neuveriteľné, ale E.B. má pravdu. Dnes ráno som tam osobne pozrieť (nakoľko už na tej adrese nebývam) a skutočne všetky vraky zmizli. Výborná práca, MČ Ružinov! Po necelých DVOCH ROKOCH sa vám podarilo vraky odtiahnuť!
11. júl 2017

Ján

Pardón, pomýlil som sa. Správne má byť, že po necelých ŠTYROCH ROKOCH autá konečne zmizli! Vedenie MČ Ružinov má moje uznanie, sú ešte lepší než som si myslel...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania