Vyvalený betónový stĺp

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

V riešení
meno
Monika 26. septembra 2018

Chcem nahlásiť vyvrátený betónový stĺp na rohu pri križovatke Polianky-Harmincova blízko Kauflandu - viď obrázok.

Zároveň kúsok ďalej na Poliankach smerom k novým "Čerešniam" na opačnej strane cesty ako sú Čerešne pri záhradách sú v tráve pohodené časti starých panelov ešte z čias výstavby Dúbravky.
Neviem, komu patrí táto časť cesty/chodníkov, či magistrátu alebo MČ. Prosím o odstránenie, ide o čierne skládky, zajíma ma, čo robí odbor životného prostredia, že si to nevšíma, za to by mali byť pokuty správcom/vlastníkom daného priestranstva.
Prosím o vyjadrenie k obom lokalitám - roh Harmincova/Polianky a ul Polianky pri záhradách.

01. október 2018

Odpoveď samosprávy

Pozemok na ktorom je umiestnený betónový stĺp je vo vlastníctve spoločnosti Kaufland, Upozorníme ich naň a požiadame o odstránenie ale nejaký seriózny právny dôvod prečo by nemohli mať na svojom vlastnom pozemku ležiaci stĺp neexistuje.

Čo sa týka betónových panelov potrebovali by sme najprv upresniť lokalitu kde sú panely umiestnené. Betónové panely nelikvidujú mestá a obce ale v prípade ak sa pôvodca nezistí (čo je zrejme aj tento prípad) mal by ich likvidovať príslušný okresný úrad odbor starostlivosti o životné prostredie nakoľko betónové panely nie sú komunálny ani drobný stavebný odpad, ale odpad skupiny 17 – stavebné odpady.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania