Ako na urgent Nemocnice Kramáre?

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

V riešení
meno
Maros 27. septembra 2018

Pred pár dňami som v noci potreboval odviezť rodinného príslušníka na urgentný príjem Nemocnice Kramáre. „Trocha“ som však blúdil, pretože na všetkých príjazdových cestách bol zákaz vjazdu (vjazd povolený sanitám a dopravnej obsluhe, čo som teoreticky asi bol aj ja...). V tejto oblasti je síce dopravných značiek ako húb po daždi, ale tá, ktorá by ma rýchlo a správne priviedla na centrálne prijímacie oddelenie absentuje.Myslím, že tak kľúčová inštitúcia by mala mať jasne vyznačený prístup autom aspoň na centrálny príjem, a to už od križovatky - Patrónka a z druhej strany aspoň od križovatky Stromová – Jakubíková. Nezmyselné zákazy vjazdu, za ktorými aj tak parkujú zamestnanci nemocnice by bolo vhodnejšie nahradiť zákazmi zastavenia a zákjaz státia okrem vozidiel s povolením.

27. september 2018

Maros

jednou z možností ako sa dostať na urgent (čo som nakoniec využil) je zaparkovať na hlavnej ceste pred nemocnicou (ešte že bola noc, cez deň by som nezaparkoval) a odkráčať si to cez nemocnicu (možno) alebo pešo po akože bezpečnom schodisku okolo budovy (https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/31738/nebezpecne-schodisko-pri-nemocnici), na čo odkazuje aj tabuľa umiestená na rohu budovy...
28. september 2018

Andrej

tak s tymto mate absolutnu pravdu aj co a tyka navadzacich tabul v meste
01. október 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol preposlaný na vybavenie. Čakáme na odpoveď.

Kancelária starostu
04. október 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Zverejňujeme odpoveď:

Ku značke zákazu vjazdu je osadená aj dodatková tabuľa "Neplatí pre sanitky a vozidlá s povolením", žiaľ túto dodatkovú tabuľu pravidelne niekto odtrhne. Individuálny dovoz pacientov na Centrálne prijímacie oddelenie v Nemocnici akad. L. Dérera je samozrejme umožnený. Súčasné kapacity parkoviska pred Centrálnym prijímacím oddelením však neumožňujú dlhodobé parkovanie pred CPO.

V súčasnosti je realizované preznačovanie a výmena orientačných tabúľ, ktoré pacientom a návštevníkom nemocnice, vrátane CPO umožnia jednoduchšiu orientáciu. Dopravné značenie pre motorové vozidlá určujúce príjazd k CPO v smere od mesta, resp. od Patrónky, nie je v kompetencii Univerzitnej nemocnice Bratislava. Vedenie Univerzitnej nemocnice Bratislava ďakuje za podnet. V tejto veci budeme kontaktovať aj príslušnú mestskú časť, ktorá má v kompetencii dopravné značenie a budeme žiadať o nápravu, prípadne spresnenie značenia pre jednoduchšiu orientáciu.

Mgr. Eva Kliská
hovorkyňa UNB



Kancelária starostu
04. október 2018

Andrej

je skvele ,ze sa uz pracuje na zmene! predpokladam, ze cclovek tazko pochopi, ze individualny vjazd spada pod kategoriu vozidlo s povolenim...
27. marec 2020

Jakub

Problem so znacenim pretrvava, v zime sme tam vecer bludili asi pol hodiny, kym sme nasli pohotovost.
10. august 2021

Martin Uváček

Pidnet neriešený. Od strany patrónky úplne chyba označenie vjazdu na urgent. Miesto toho ken krivé, staré, vyblednuté značky.
25. september 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Barbora Peregrim
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania