Opustený Volkswagen na Kolískovej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Vyriešený
meno
Pavol 27. septembra 2018

Na parkovisku na Kolískovej ulici, nachádzajúcom sa za bytovým domom Tománkova 2/A, sa nachádza opustené vozidlo zn. Volkswagen Passat sivej farby, ktoré je dlhodobo opustené a nepoužívané. Vozidlo nemá uzatvorené PZP, je bez platnej technickej a emisnej kontroly (vypršali v roku 2017). Vytekanie prevádzkových tekutín som nezistil. Keďže sa vozidlo nachádza na pozemku patriacemu Hlavnému mestu Bratislava, ktorý spravuje m.č.Karlova Ves, žiadam kompetentné oddelenie MiÚ Karlova Ves o čo najskoršie vyriešenie problému formou informovania vlastníka a následného trvalého odstránenia vozidla z parkoviska.

03. október 2018

Odpoveď samosprávy

Dobry den.
Majitela vozidla vylustrujeme prostrednictvom KRPZ a nasledne ho vyzveme na odstranenie v lehote do 60 dni.

Halina Trubinyiova
oddelenie dopravy a ZP
MiU MC Bratislava - Karlova Ves
07. november 2018

Odpoveď samosprávy

Dobry den. Uvedene vozidlo uz ma platnu EK a TK do 03/2020. Nema ziadne znaky vraku a neporusuje platny zakon o odpadoch.

Halina Trubinyiova
oddelenie dopravy a ZP
MiU MC Bratislava - Karlova Ves
10. marec 2019

Pavol

Prešlo 1/2 roka od zverejnenia podnetu a 2 roky od okupovania parkovacieho miesta a auto sa nepohlo ani o 1 centimeter štvorcový!!! Naďalej zaberá miesto na verejnom parkovisku, obyvatelia okolitých bytoviek musia svoje autá parkovať denne o niekoľko ulíc ďalej len preto, aby na tento vrak bolo z okna priľahlých bytoviek vidno. Je nepochopiteľné, že si samospráva nedokáže poradiť s takýmito majiteľmi áut. Okrem toho, je pre mňa záhadou, ako mohlo také vozidlo získať platné osvedčenie o TK a EK, keď sa ani nepohlo z miesta. Bolo by dobré pozrieť sa aj na stanicu technickej kontroly, ktorá autu udelila osvedčenie. Opätovne žiadam miestny úrad alebo iných kompetentných, aby tento problém riešili!
10. marec 2019

Admin KV

Dobrý deň, pán Pavol,
ak vozidlo svojím státím neporušuje žiadne predpisy, samospráva ho nemôže nijako riešiť. V prípade, že máte podozrenie ohľadom platnosti TK a EK, obráťte sa, prosím, na políciu, resp. Okresný úrad (táto otázka nie je v kompetencii miestnej samosprávy).

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
04. jún 2019

Pavol

Na parkovisku na Kolískovej ulici, nachádzajúcom sa za bytovým domom Tománkova 2/A, sa nachádza opustené vozidlo zn. Volkswagen Passat sivej farby, ktoré je dlhodobo opustené a nepoužívané. Vozidlo nemá uzatvorené PZP, teda nie je spôsobilé prevádzky na pozemných komunikáciách a teda ani verejných parkoviskách. Žiadam kompetentné oddelenie MiÚ Karlova Ves o čo najskoršie vyriešenie problému formou informovania vlastníka a následného trvalého odstránenia vozidla z parkoviska.
02. február 2020

Lukáš Bartošovič

dobry den, toto vozidlo sa uz na predmetnom parkovisku nenachadza
ku este stale platnym kontrolam EK/TK https://www.stkonline.sk/spz/BA165FS si pripisalo aj novu zmluvu PZP https://www.skp.sk Allianz, 8020047438, 04.09.2019 - ...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania