Zakreslenie vodorovného dopravného značenia

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Uzavretý
meno
Matus 01. októbra 2018

Dobry den,

mal by som prosbu o zakreslenie vodorovneho dopravneho znacenia do krizovatky ciest Kozmonauticka/Stalicova a to z dovodu nebezpecnych situacii, ktore vznikaju pre chodcov prechadzajucich cez tuto krizovatku. V krizovatke byvaju casto zaparkovane auta, ktore brania v chodcom v plynulom prejdeni a odbocujuce auta z Kozmanautickej na Stalicovu nevidia chodcov pre tieto auta. Navvrhujem preto, aby sa bud zakreslil do danej oblasti prechod pre chodcov, alebo aspon zlta ciara (vid obrazok), aby ludia (hlavne co rano prinasaju deti do blziskej skolky) uvedomili, ze je nebezpecne tam zastavit motorove vozidlo.
vdaka

16. október 2018

Odpoveď samosprávy

Dobry den, poziadali sme o nazor dopravneho experta. Po obdrzani odpovede z jeho strany budeme informovat o jeho nazore na navrhovane riesnie.

s pozdravom,

Útvar pre styk s verejnosťou
24. október 2018

Odpoveď samosprávy

Dobry den,

dopravny expert situaciu konzultoval s Krajskym dopravnym inspektoratom (KDI). Nesúhlasí so zriadením priechodu z dôvodu šírkového usporiadania komunikácie a absencie potrebného osvetlenia.

Miestny urad nema problem komunikovat navrhy obyvatelov KDI, no nazor Inspektoratu pre nas smerodajny. Dakujeme za podnet.

s pozdravom,

Útvar pre styk s verejnosťou
24. október 2018

Matus

Dobry den,

dakujem za vyjadrenie sa k jednej casti navrhu. A co sa tyka druhej casti navrhu, zakreslenim zltej ciary v tomto mieste?
29. október 2018

Odpoveď samosprávy

V pripade ze to neznamena duplicitne znacenie alebo to dopravny expert schvali, zadame to dodavatelovi prac na uskutocnenie. O najblizsom vyvoji situacie budeme informovat.

s pozdravom,

Útvar pre styk s verejnosťou
05. november 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v zmysle ustanovení zákona č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke § 23 ods. 1) a § 25 ods.1) písm. d) je parkovanie na danom úseku komunikácie dopravným priestupkom, ktorého riešenie je v kompetencii polície. Duplicitné dopravné značenie k ustanoveniam tohto zákona Komisia pre určovanie dopravných značiek a dopravných zariadení Magistrátu hl. m. SR Bratislavy nepovoľuje.

s pozdravom,

Útvar pre styk s verejnosťou

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.