Fantómová kolóna

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Uzavretý
meno
Martin 01. októbra 2018

Dobrý deň. Chcem poprosiť kompetentných aby porozmýšľali nad tým, ako zabrániť "skracovačom" v obchádzaní kolóny na diaľnici na výjazde z Bratislavy smer Senec cez odbočku letisko a odpočívadlo Zlaté piesky. V priebehu niekoľkých minút tadiaľ prejde aj viac ako 30 áut, ktorých vodiči sa následne znova do kolóny pchajú, čím paradoxne spôsobujú fantómovú kolónu, ktorej sa samy snažia vyhnúť. Pravý pruh takmer stojí, ľavý ide krokom a autá z odpočívadla sa tlačia s dobrým pocitom ako vybabrali so systémom. Za týmto miestom na úrovni odbočky na Vajnory sa po zaradení "skracovačov" doprava zázračne rozbieha. Navrhujem osadenie značiek B37 Prejazd zakázaný na odpočívadlo a následnú kontrolu, prípadne zmenu organizácie dopravy tak, aby bola takáto skratka nemožná alebo časovo nevýhodná. Ďakujem.

04. október 2018

Andrej

no a dufajme, ze aj v ostatnych castiach BA sa zacnu trestat ludia, ktori robia tieto kolony napr. tym, ze si veselo jazdia v bus pruhu a nasledne tesne pred semaforom sa tlacia do rady napr. na Trnavskej ulici pri Hant arene. Ako k tomu prijdu ludia, co neporusuju pravidla? Taki sa pomaly ani nedostanu kvoli priestupcom za krizovatku/semafor.
04. október 2018

Andrej

v tomto pripade by mali davat tito "vychytavaci" prednost v jazde hlavnemu pruhu, tak preco sa nezabezpeci aspon dodrziavanie ich povinnsoti dat prednost v jazde? osobne by som nepustil vozidlo pred seba z tejto vedlajsej cesty a vedia ma nastvat ludia co ich este pustaju
09. október 2018

Martin

Dnešná situácia úplne ako cez kopirák... Na odpočívadlo Zlaté piesky valí jeden "skracovač" za druhým, kúsok za odpočívadlom sa všetci natlačia naspäť do hlavnej, takmer stojacej kolóny a po pár metroch je kolóna zrazu fuč. Hneď za odbočkou Vajnory bola diaľnica pohodlne prejazdná v rýchlosti 90km/h bez náznaku zápchy.
29. máj 2022

Martin Uváček

Mám pocit že táto situácia už nie je aktuálna.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania