Račianska - Rozhasený semafór

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Marek Kollar 03. októbra 2018

Pri rekonštrukcii Račianskej ulice v lete boli vypnuté semafory v križovatke s Peknou cestou. Po ich opätovnom zapnutí sa však správajú plne ináč. Odbočovací pruh z mesta smerom na Peknú cestu je v čase špičky plný a kolóna na odbočenie sa ťahá sa až po Vozovňu Vinohrady, čím naviac blokuje prejazdnosť Račianskej. Pred tým sa toto nikdy nestávalo. V lete nepribudli žiadne nové domy/obyvatelia, ktoré by mali toto tak radikálne zmeniť a zaťažiť tým tento odbočovací pruh. Teraz je zelená na odbočenie strašne krátka, stihnú odbočiť tak tri autá. Predtým stihlo na zelenú prejsť aj 6-7 áut.

03. október 2018

Peter Mydliar

Je to tak. Cista katastrofa. 10-15 minut tam kazdy den stojim cakajuc na odbocenie so strachom, ze do nas odzadu niekto z nepozornosti nabura, co sa par krat skoro stalo. A pocas toho kazdodenneho cakania sa na nas uškrna predvolebny bilboard so sucasnym starostom... smutna reklama...
06. október 2018

Ján

Hmm a nebude to tym, ze elektricky tam maju preferenciu a chodia castejsie? Takze aj castejsie dostavaju prednost a odbocujuci cervenu. Je to ale logicke, kedze MHD by prednost mala mat. Ak sa chcete vyhnut zapche, nasadnite aj vy do elektricky. Take lahke.
04. január 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie. O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme za trpezlivosť a ostávame s pozdravom


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
05. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň prajem,
v križovatke Račianska – Pekná cesta, ktorá je riadená cestnou dopravnou signalizáciou (CDS) v dynamickom režime s preferenciou električiek, evidujeme zníženie komfortu pre individuálnu automobilovú dopravu. Prítomnosť preferovanej električky tu „seká“ smery, ktoré sú s ňou kolízne, čo je aj ľavé odbočenie z centra.
Na jeseň minulého roku tu boli skrátené intervaly električiek, čím sa posilnila E- MHD, častejšie boli skrátené zelené signály kolíznych smerov; v súčasnosti je to v pôvodnom stave. Problém sa vyskytol aj vo funkčnosti slučkových detektorov, ktoré boli následne vymenené za magnetometre. Pre zlepšenie stavu je potrebné zmeniť logiku riadenia. V tejto veci bol oslovený projektant a spolu s ním riešime tento problém.


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania