Parkovanie na chodníku

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 03. októbra 2018

Opakovane-dňa 3.10. 16.30 - tento taxikár si zvolil toto miesto za svoje stanovisko. Celým autom stojí na chodníku, zaberá jeho polovicu, obmedzuje a ohrozuje chodcov, ktorí musia kľučkovať medzi autami.

08. október 2018

Anonymný užívateľ

Na uvedenom mieste-chodník Šancová- žiadam dopravné značenie ZÁKAZ STÁTIA. Zo širokého nového chodníka z jeho vnútornej strany sa stáva parkovisko. Pred bielou dodávkou stálo opätovne to isté auto TAXI-služby, ako v minulosti, vlastne tam stojí každý deň. Foto urobené 8.10. o 9.00
15. október 2018

Anonymný užívateľ

Nič sa nedeje... 15.10., cca 18.30.hod. Parking zadarmo...
18. október 2018

Anonymný užívateľ

Rovnako ako celá história riešení podnetov na Magistráte.... Smutné.... Ale vraj im ide o občana....
04. apríl 2019

Anonymný užívateľ

Šancová-Automobily-iné

Opakovanie urgujem riešenie parkovania na chodníku na Šancovej ulici pri výjazde z polikliniky. Autá parkujú z vnútornej i z vonkajšej strany chodníka, nechávajú minimálny priestor na prechod chodcov, ohrozujú ich. Pred rekonštrukciou Trnavského mýta boli na chodníkoch obrovské piktogramy, ktoré jasne označovali, že to nie je priestor na parkovanie, ale chodník. Žiadam kompetentných o riešenie tohto problému, ktorý vyžaduje minimálne úsilie a prinesie maximálny výsledok pre množstvo chodcov, ktorí tadiaľto denne prechádzajú. Všetky predchádzajúce aktivity skončili ako "neriešený problém", čo je neprijateľné!
01. august 2019

Odpoveď samosprávy

V prípade, že občania majú podozrenie z páchania protiprávneho činu, môžu ihneď kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov. Ak sa príslušníci MsP dozvedia o priestupku prostredníctvom webovej stránky, spravidla už uplynie veľký časový úsek a vodiči z miesta odídu, takže priestupok už nemôžu riešiť.
Ďakujeme za podnet.

Bc. Marcela Sabinová
06. august 2019

Anonymný užívateľ

Dajte občanom pokoj! Plňte si svoje povinnosti v záujme občanov. Namaľujte na asfalt piktogramy (že je to priestor pre chodcov) tak, ako boli v minulosti, a autá tam nebudú parkovať. To je taká zložitá záležitosť?
07. august 2019

Odpoveď samosprávy

Hliadky Exp. MsP BA V pravidelne riešia priestupky proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky podľa § 22 zákona č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov, ktorých sa vodiči dopúšťajú porušením ustanovenia § 25 ods. 1 písm. q) zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke v a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.
Vo veci týkajúcej sa žiadosti o zabezpečenie namaľovania vodorovného dopravného značenia alebo akejkoľvej zmeny dopravného značenia MsP nie je kompetentná konať, pretože o tomto musí rozhodnúť a zabezpečiť jeho vykonanie správca komunikácie.

Bc. Marcela Sabinová
07. august 2019

Anonymný užívateľ

Tak o to požiadajte správcu komunikácie vy-či to máme urobiť my-občania? Keď to tam bolo v minulosti, asi to malo svoje opodstatnenie a rovnaké opodstatnenie to má aj dnes-po rekonštrukcii chodníkov. O to viac, že otvorením nákupného centra sa celá táto oblasť stala oveľa frekventovanejšia.
08. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali Sekciu dopravy.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
10. august 2019

Anonymný užívateľ

Budem radi, ak aj vám bude záležať na stave nášho mesta. A nebudete len "informovať", ale žiadať Sekciu dopravy o vykonanie nápravy..
04. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v predmetnom mieste bol spracovaný projekt dopravného značenia, kde bolo navrhnuté umiestniť dopravné zariadenie – koly.
Projekt bol predložený do Operatívnej komisie pre určovanie dopravných značiek a dopravných zariadení Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy, kde bol Krajským dopravným inšpektorátom odsúhlasený a postúpený na určenie cestnému správnemu orgánu. Po vydaní určenia realizáciu zabezpečí oddelenie správy komunikácií magistrátu.

S pozdravom

Oddelenie dopravného inžinierstva
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
04. september 2019

Anonymný užívateľ

Koly sú iste riešenie, ale bolo by stačilo aj šrafofanie, alebo piktogramy chodca, ktoré v minulosti svoju funkciu plnili. Dúfam, že realizácia nepotrvá dlho.
15. december 2019

Novomestan

Stĺpiky osadené, podnet vyriešený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania