Prechod cez železnicu Nobelova

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Alena 18. septembra 2013

Dezolátny stav prechodu cez koľaje Nobelova je už naozaj neúnosný. Krátery ktoré sa tam vytvárajú čím ďalej tým väčšie nemá kto opraviť? Dokedy si máme ničiť svoje autá za nehorázne dane ktoré od nás vyberáte? Je to preto že tadiaľ nikto z vás nechodí? Hlavne že ste tam namaľovali čiary a zbytočne vyhodili za to peniaze lebo tie tomu nepomôžu.

18. september 2013

Rudolf Jurovatý

Táto výtlkovo-koľajnicová katastrofa je tu už roky. A k tomu treba ešte pripočítať tie vybíjače podvozkov na Odborárskej ulici!
Stále nerozumiem, prečo sú na Odborárskej ulici v asfalte koľajnice, ktoré sú nefunkčné skoro 20 rokov?!
20. september 2013

Peter P.

18. október 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

predmetná časť komunikácie nie je v správe hl. mesta. Podľa cestného zákona v správe správcu komunikácií nie sú koľajové
priecestia do vzdialenosti 2,5 m od osi krajnej koľaje na obidve strany. Koľajové priecestie ktoré je na fotografiách je funkčné priecestie na Nobelovej ulici patriace Istrochemu Reality, ktorého sme písomne vyzvali na opravu komunikácie v priecestí. Na koľajové priecestie na Odborárskej ulici má Istrochem búracie povolenie od Úradu pre reguláciu železničnej dopravy od januára 2013.

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
18. október 2013

Rakovský

Vážený Mgr. Papajčík, taktiež vyzvite Istrochem Reality, a.s., aby konečne odstránila nefunkčné koľajnice na Odborárskej ulici.
18. október 2013

Alena

Alena: Takéto oznamy sú nám nanič. Zariaďte radšej aby sa veci dali do poriadku. Istrochem Reality nie je schopná si ani vo svojom areáli urobiť poriadok. Chodíme do práce po tme ako slepci, pretože nesvieti osvetlenie a cesty sú tak isto v dezolátnom stave. Dokedy?
11. november 2013

Alena

Zistila som a dostala som odpoveď že prechod Nobelova nepatrí Istrochemu Reality, tak komu potom? Nech sa o to postará mesto.
11. november 2013

Kralovic

Ziademe MU Nove Mesto, aby sa vyjadril v koho sprave je predmetna cast cesty a kto zodpoveda za spravu a udrzbu kolajista na Nobelovej ulici???
01. marec 2016

Juraj

Zeleznicne priecestie Nobelova

Prosim o opravu oboch zeleznicnych priecesti na Nobelovej ulici. Jedno zrejme patri Istrochemu a druhe ZSR ale obe su v hroznom stave (najme to Istrochemove). Auto cez ne prechadza rychlostou tak 5 km/h.
01. marec 2016

Anonymný užívateľ

Juraj, celý areál vrátane železničnej vlečky patrí Andrejovi Babišovi. Krásna vizitka!
Idem mu napísať na Ministerstvo financí ČR, čo s tým mieni konečne urobiť?
01. marec 2016

Anonymný užívateľ

Juraj, už mi prišla odpoveď:
„Istrochem Reality, a. s. nie je vlastníkom a teda ani organizáciou zodpovednou za technický stav železničného priecestia na Nobelovej ulici. Vlastníkom a od 1. 1. 2014 aj prevádzkovateľom železničnej vlečky a teda aj organizáciou zodpovednou za stav priecestia je Duslo, a. s. Šaľa, konkrétne v rámci vnútropodnikových zodpovedností Odbor dopravy.

Technický stav priecestia na Nobelovej ulici je skutočne niekoľko rokov v zlom technickom stave, do 31.12.2013 bol za technický stav železničnej vlečky a teda aj uvedeného priecestia zodpovedný vtedajší prevádzkovateľ železničnej vlečky, firma Brynti Rail, (predtým BRKS). Po prevzatí prevádzkovania vlečky Duslom, a. s. po 1.1.2014 boli na priecestí vykonané čiastkové miestne opravy krytu vozovky, ktoré, ako sa ukazuje, zlý technický stav priecestia nevyriešia.

Duslo, a. s. vzhľadom na skutkový stav zaradí dodatočne do plánu opráv na rok 2016 opravu tohto priecestia, pri realizácii však je potrebné brať do úvahy nasledovné skutočnosti :
1. Komplexná rekonštrukcia priecestia si vyžaduje úplnú resp. čiastočnú uzávierku ulice Nobelova v úseku priecestia na dobu vykonania opravy (cca 1 týždeň) – nebude jednoduché, jedná sa o vysoko frekventovanú komunikáciu.
2. Musí povoliť príslušný odbor dopravy a pozemných komunikácií v Bratislave (mestská časť Nové mesto)
3. Následne musí byť spracovaná projektová dokumentácia dočasného dopravného značenia, dopravné značenie vyrobené a osadené
4. Až potom môže dôjsť k samotnej oprave priecestia

Jedná sa o časovo aj organizačne náročnú akciu, predpoklad realizácie leto-jeseň 2016.

S pozdravom

Pavol Šinkovič
Odbor dopravy/Department of transport
Duslo a.s.“
19. august 2019

Martin Uváček

Opravené v roku 2018. Vyriešené.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania