Pokazené a matúce výstražné svetlá na železničnom priecestí

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Tomáš Koželuh 18. septembra 2013

Dobrý deň,

na ulici Riazanská 90 a na križovatke medzi ulicami Kukučínová a Janoškova sú na železničních priecestiach pokazené výstražné svetlá- chaoticky blikajú, raz neblikajú vôbec, vydávajú výstražný zvuk chaoticky a nakoniec sa vypnú. Problém je v tom, že toto sa stáva a žiadny vlak tadiaľ nejde, potom vznikajú kolóny nakoľko to trvá niekoľko minút a potom sa aj ľudia boja prejsť. Stalo sa mi to za posledné 3 dni dvakrát. Ak sa mi to stane znova skúsim to aj natočiť aj pridať video, ale dúfam v to, že to aspoň prídu pozrieť skôr ako sa stane nejaká nehoda.

Ďakujem

30. september 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Odoslali sme ho na Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) a.s., a požiadali ich o stanovisko, pretože im patrí táto svetelná signalizácia. Magistrát hl. mesta nie je správca a nemôže doňho zasahovať.

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
03. október 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ako som už písal skôr, uvedené signalizačné zariadenie nepatrí do správy Magistrátu hl. mesta, ale železníc SR, preto Vám tlmočíme ich stanovisko:

"Uvedený stav môže nastať v prípade, ak sa posunuje smerom k priecestiu zo strany od ŽST BA Predmestie. Posun cez priecestie neprejde ale zabezpečovacie zariadenie zaúčinkuje, keď železničné vozidlo obsadí koľajový obvod ktorý spúšťa zabezpečovacie zariadenie priecestia. Posunovací obvod BA Filiálka nie je zrušený, takže zabezpečovacie zariadenie bude naďalej fungovať ako je naprojektované a odovzdané do užívania. V tomto posunovacom obvode sa posunuje veľmi zriedkavo, občas chodia v tomto posunovacom obvode traťové stroje na údržbu (SVP kosačka a MUV 69 ). V posunovacom obvode BA Filiálka sa zbierajú veľmi často odpady, pokosená tráva a vyrezávajú sa náletové dreviny.

Pretože do posunovacieho obvodu BA Filiálka chodí posun zriedkavo, bežný vodič z cesty má dojem, že je to zrušená trať, ale nie je to tak a vodiči musia rešpektovať signalizáciu na zabezpečovacom zariadení."

Mgr. Martina Pavliková
riaditeľ, hovorca
Odbor komunikácie GR ŽSR

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania