Parkovanie v Petržalke

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený

Sedim v aute. Je 19:15 a nemam miesto na zaparkovanie. Parkovacie miesta blokuju dodavky, zakaznici okolitych prevadzok (kofolkari) a ludia bez trvaleho pobytu v lokalite. Vyhradene miesta nie su k dispozicii nakolko su poprenajimane! Ked ste sa uz teda pustili do zahustovania petrzalky a vytvarate z nej sirsie centrum ziadam Vas o spustenie projektu rezidencneho parkovania, ked to ide v starom meste a na dlhych dieloch pojde to i v Petrzalke.

08. október 2018

Jerome

ÁNO, máte pravdu!!! Roky sľubujú, jeden byt ma prenajaty niekolko CPckarov, ktori maju auta, ked si pozriete parkoviska pri domoch, takmer kazde tretie auto je cezpolne!! A kto plati dane v Petrzalke a Petrzalskemu uradu???
24. október 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Nová výstavba na území mestskej časti sa riadi pravidlami a platnou legislatívou pri povoľovacích procesoch. O pravidlách pre umiestňovanie novej výstavby na území Petržalky (a nielen tam) hovorí platný záväzný dokument Územný plán hlavného mesta SR Bratislavy v znení zmien a doplnkov. Pri posudzovaní statickej a dynamickej dopravy sa stavebné úrady riadia platnou legislatívou akou je stavebný zákon alebo cestný zákon a samozrejme Slovenské technické normy. Celospoločenským akútnym problémom je nárast počtu osobnej automobilovej dopravy a na túto skutočnosť nie je žiadna samospráva dostatočne pripravená. Snahou mestskej časti v minulosti bolo zavedenie regulovaného parkovania, nakoľko je to jediný nástroj na udržanie stupňa automobilizácie v takom pomere, ktorý je pre sídlisko znesiteľný. Samospráva nemôže donekonečna zvyšovať počty parkovacích miest, čo sa deje na úkor zelene, chodníkov a detských ihrísk, a tieto aj naďalej poskytovať bezplatne. Pre zavedenie regulovaného parkovania je však potrebné prijať zmeny v platnej legislatívne Hlavného mesta Bratislavy, ktoré do dnešného dňa neboli mestským zastupiteľstvom prijaté.


Mestská časť Bratislava-Petržalka
22. november 2018

ignac

Dobry vecer, dakujem za siahodlhy komentar, nejde vsak o vytvaranie novych parkovacich miest ale o vratenie parkovacich miest Petrzalčanom! Okupuju ich dodávky, ludia bez trvaleho pobytu, zakaznici prevadzok a zamestnanci firiem. A to je rozdiel. Mestske zastupitelstvo by sa malo rozhybat!
23. november 2018

Jerome

100% vystihnute, vsade, kam sa pozriete, aj v Petrzalke, parkovacie plochy, ktore su povodne budovane k prilahlym bytom, su plné cezpolnych, ktorí tu nemaju trvaly pobyt, ten pomer zacina byt 1 k jednej! Parkuju tu firemne dodavky, dokonca aj karavan,atd.
17. marec 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

veríme, že po zavedení parkovacej politiky sa situácia výrazne zlepšila.
Kto? Referát komunikácie
Kedy? 2023

Jana Ryzá, referát komunikácie MČ Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania