Čierna stavba - Vinohrady

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

V riešení
meno
White Bike 08. októbra 2018

Problémy s čiernymi stavbami sa v Novom meste stali už súčasťou miestneho koloritu. Aj toto je jedna z nich, nachádza sa na parcele 17763/6 v k.ú. Vinohrady. Pán starosta, parcelu na ktorej stojí, nemusíte hľadať v katastri, stačí ak si ju nájdete vo Vašom inventári. Zdá sa, že nie je majetok, ako majetok. Zatiaľ čo lukratívne záhrady zverené magistrátom pod správu mestskej časti už dávno zmysli v portfóliu developerov, táto akoby nemohla nájsť pána. Dôvodom je najskôr skutočnosť, že stojí v plánovanej obslužnej ceste a navrhovaného portálu železničného tunela. Vzhľadom na premrštené ceny za prenájom nemá minimálne posledných desať rokov ani oficiálneho nájomcu. To, čo jej ale dnes nechýba, je párik neprispôsobivých. (Pokračovanie v komentári)

07. október 2018

White Bike

(Pokračovanie) Tí stavbu, ktorá na nej stojí a nikdy neexistovala dotvárajú v zmysle dočasne udržateľnej architektúry. Sme svedkami procesu v ktorom sa majetok v správe mestskej časti stáva nevyhnutne súčasťou sociálno-patologického javu bezdomovectva. Príkladom v okolí je i bývalý služobný dom železníc, ktorý je iba pár metrov ďalej. Po odsťahovaní regulárnych nájomníkov ľahol minulý mesiac popolom. Pán starosta, je to jednoduché a vychádza to aj z Vášho oslovenia. Spravujte a starajte sa o náš spoločný majetok tak, aby nám, ale z aktuálneho pohľadu najmä Vám nerobil hanbu...
12. október 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Podnet rieši oddelenie územného konania a stavebného poriadku.

Kancelária starostu
12. október 2018

Robert Puk

To máte tak, tieto stavby sú tam už roky a miestni poslanci, ktorí bývajú hneď za traťou ani netušia čo sa tam deje.
15. október 2018

White Bike

Vážený pán starosta. Iba malé doplnenie k Vami zvolenému postupu. Účelom úpravy § 119 ods. 3 Stavebného zákona je predchádzanie stretu záujmov obce ako stavebného úradu a obce v postavení vlastníka (správcu) záhrady, na ktorej je stavba umiestnená... Jednoducho povedané, stavebný úrad Nového mesta by nemal predmetnú vec riešiť, pretože je v konflikte záujmov.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania