Nedostatočne označený prechod

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený

Nedostatočne oznaceni prehod, na ceste sice znacka je ale vodiči ju nerešpektuju.Cez tento prehod som neraz utekala v obave o život , a nehovoriac o večerych hodinah ked vam nikto nezastavi pretoze je tam tma a tak hodcou nevidno . Svetelna signalizacia by vyriešila problem .

Vopred velmy pekne ďakujem za posunitie a nahliadnutie na dani problem .

12. október 2018

orbitalfunk Pavúk

Ukážkový pravopis.
08. november 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet ohľadom prechodu pre chodcov. V podnete figuruje adresa Žehrianska ulica. Z fotografie je zrejmé, že sa jedná o priestor pri showroome Peugeot teda ide o miestnu komunikáciu II. triedy na Panónskej ceste, ktorá je v správe Hlavného mesta Bratislava.
Správca komunikácie má povinnosť na komunikácii obnovovať dopravné značenie a priamo zodpovedá za bezpečnosť. Posudzovanie dopravných opatrení je potrebné vnímať komplexne. Možných riešení je viacero a vyhlásiť, bez podrobnejšieho naštudovania problematiky, jedno riešenie za lepšie ako ostatné by nebolo rozumné. Neprináleží nám posudzovanie konceptu bezpečnosti na miestnych komunikáciách I. a II. triedy a o.i. nemáme potrebné vstupy na relevantné posúdenie.
Problematika bezpečnosti tohto priechodu už pár krát zaznela, avšak nie oficiálnymi podaniami, naše stanovisko bolo vždy rovnaké – je to v kompetencii mesta – je teda potrebné podnety adresovať priamo im. Prajeme príjemný deň.

Mestská časť Bratislava-Petržalka
08. november 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme a pekný deň


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
04. september 2020

dmnk

Do dnešného dňa je priechod v rovnakom stave a pribudlo tu viacero nehôd kde bolo priamo na tomto priechode zrazených viacero ľudí.Nepribudlo žiadne dodatočné značenie, zníženie rýchlosti alebo semafor.Absolutna nečinnosť polície aj mesta.
16. február 2022

Pavol

Dobrý deň prajem. Chcel by som upozorniť na nebezpečné situácie čo sa týka prechodu pre chodcov oproti bytovému komplexu Slnečnice. Je tam veľmi zlé osvetlenie a žiadne signalizačné upozornenia. Ľudia s detskými kočíkmi, malými deťmi chodia cez prechod a vznikajú veľmi, veľmi nebezpečné situácie. Vodiči väčšinou dosť neskoro zaregistrujú samotných chodcov. Tak niekedy sa stáva, že ne ubrzdí a pokračuje v jazde. Ak je možné bolo by urgentne potrebné dať najlepšie led osvetlenie nad prechod a nainštalovať výstražné svetlá, či už po bokoch samotnej komunikácie obojsmerne, ale aj priamo osadiť do samotnej vozovky. Chcel by som týmto pekne poprosiť v mene všetkých obyvateľov oboch strán sídlisk o doplnenie zabezpečovacích spomenutých zariadení ešte zavčasu kým sa neudeje tragédia.
16. február 2022

Jano - Star9H6j

Vážený magistrat + developer ... 4 roky... 4 roky neviete zabezpecit riadne nasvetlenie/zvyraznenie JEDINÉHO prechodu do novej obytnej casti Slnecnic. Dufam ze aj tymto sa budete "chvalit" v ramci volieb 😉...
16. február 2022

Jano - Star9H6j

ADMIN- mozete znova preposlat/pourgovat podnet? dakuejm
18. február 2022

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
04. marec 2023

Martin Uváček

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania