Biedne osvetlenie v okoli stadiona ŠKP Dúbravka

Zodpovednosť za riešenie: Iné

V riešení
meno
Jan 14. októbra 2018

Osvetlenie v okoli futbaloveho stadiona na hranici Dubravky a Karlovky (pozdlz ulice M. Sch. Trnavskeho) a aj dalej az po Iuventu je mizerne, ciastocne chyba, ciastocne nefunguje, aj kde nejake lampy su. Cesta je na viacerych miestach rozbita a zacina byt nebezpecne ist tam vecer bicyklom.

Celkovo by si tato zona zasluzila revitalizaciu: nahradit ten kus rozbitej panelovej cesty poriadnou asfaltkou, opravit existujuci asfalt, doplnit to osvetlenie, premenit okolie zarastene burinou na cosi ako park, mozno cast vyhradit ako velky vybeh pre psov (ale aby to nenarusalo trasu mnozstvu pritomnych bezcov a cyklistov).

06. november 2018

Odpoveď samosprávy

Územie v okolí areálu ŠKP vrátane odstavných plôch, chodníkov a prístupových ciest je v majetku a správe Ministerstva vnútra SR. Súčasne platný územný plán Bratislavy považuje predmetné územie za stabilizované územie športu a rekreácie. V súčasnosti plocha bývalého tréningového ihriska (zelená plocha medzi areálom ŠKP a Harmincovou) je vo vlastníctve súkromných osôb a v zmysle platného ÚPN je určená ako rozvojová plocha pre funkciu kód 201 - územie občianskej vybavenosti celomestského až nadmestského významu. MČ Bratislava-Dúbravka v súčasnosti neeviduje žiaden relevantný podnet na využitie tohto územia, resp. nebol predložená žiadna územnoplánovacia dokumentácia, ktorá by uvažovala s využitím územia. V prípade akéhokoľvek zámeru, MČ bude aktívne vstupovať do predkladaných riešení, tak aby bol v čo najväčšej miere presadzovaný verejný záujem v danej lokalite.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
07. november 2018

Odpoveď samosprávy

Súčasťou riešenia predmetného územia budú samozrejme aj komunikácie a chodníky vrátane osvetlenia, kanalizácie a pod.. Komunikácie a chodníky spolu s osvetlením v zásade môžu ostať súkromné alebo môžu byť po vybudovaní odovzadané do vlastníctva magistrátu, ktorý ich bude prevádzkovať sám alebo ich zverí mestskej časti. Na cudzích pozemkoch ani magistrát ani mestská časť budovať nič nesmie.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
11. november 2020

David

Chodník aj cestu každý deň využívajú desiatky až stovky športovcov alebo len ľudí čo sa tu pohybujú ale všetci majú večer smolu, pretože v celej zóne chýba osvetlenie.
21. jún 2021

kLamač

ZÁKON o vyvlastňovaní pozemkov a stavieb a o nútenom obmedzení vlastníckeho práva k nim a o zmene a doplnení niektorých zákonov
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2015/282/
14. november 2023

michaela

Takto vyzera moja cesta domov kazdy den, a nie je ani vecer, len je skoro tma..
14. november 2023

michaela

Fotka sa nepripojila, existuje nejaky akcny plan na tuto cestnu komunikaciu?
15. november 2023

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne odoslaný samospráve,

s pozdravom,

Anna Uhrová
[email protected]
15. november 2023

nezvladate.to

Takto "pracujú" SÚDr.uhov*á.

01.07.2020 - Športové centrum polície predstavilo koncept novej podoby športového areálu v Dúbravke
https://www.scpolicie.sk/sportove-centrum-policie-predstavilo-koncept-novej-podoby-sportoveho-arealu-v-dubravke-618

Revitalizácia a dostavba športového areálu v Dúbravke
https://www.scpolicie.sk/revitalizacia-a-dostavba-sportoveho-arealu-v-bratislavskej-dubravke-964

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania