"Starostlivost" o stromy

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Uzavretý

Zdravim. S hrozou zistujem, ze o zelen v Raci, konkretne v Krasnanoch sa staraju takym sposobom, ze ich postupne likviduju. Ked sa vysadila velka Paulownia a niekto pri koseni dokatoval koru, povedal som si ze skoda draheho stromu ale moze sa stat. Ale neskor som zistil ze dokatovanu koru maju aj ostatne stromy (ginka, smrekovec...). Ako vidiet ani Borovica ostita nezostala neporusena...vid foto. Prosim vas takto tu nevyrastie nic. Kto je za taketo kosenie zodpovedny? Kolko stal 4m strom Paulownia tomentosa? podla cennikov moze od 250 do 500. Viete kolko je to dani z nehnutelnosti? A takto sa hospodari s nasimi prostriedkami. Poprosim o dosledne dodrziavanie kosenia mimo kmenov stromov...radsej ponechajte nepokosenu travu okolo...alebo to dokosovat rucne, nie strojom. Sorry ale toto je slendrijanstvo...tie stromy rastu roky, to sa neda dobehnut. Borovica zial buduceho roka nedozije. Chcem vediet vdaka komu?

15. október 2018

Anonymný užívateľ

... a niekto za takéto ničenie v pracovnej dobe dostáva ešte plat ... Mal by na vlastné náklady vysadiť nové stromy ... Čo tí ľudia vedia robiť okrem narábania s vyžínačmi alebo kosačkami ? Vedia vôbec, čo je to zeleň ? Ako sa o zeleň treba starať ? Tak otrasne je doničená celá Bratislava.
16. október 2018

Miro

U nás na Kadnárovej takýmto spôsobom zničili peknú 5 ročnú jedličku, tuju a vystériu. Nutne treba zmenu celého systému starostlivosti ozelen V Rači, Krasnanoch. Nie je žiadna kontrola pracovníkov ktorí kosia trávniky.
16. október 2018

Jerome

Toto je veľmi smutná správa, keďže v celej BA ubúda zeleň, v centre sú burináče namiesto kvetov, mladé stromceky nemajú závlahu, schnú, staré sa vyrubujú...atď.
16. október 2018

Anonymný užívateľ

U nás pri každom kosení trávy a buriny skosia minimálne konáre kríkov, niekedy aj celý / -é krík / -y.
19. október 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

uvedená situácia nás veľmi mrzí. Napriek tomu, že k novovysadeným drevinám dávame podporné koly a k menším aj chráničky sa situácia každoročne opakuje.
Chráničky zmiznú, prípadne ich rozoberú (naposledy tak dopadli všetky na detskom ihrisku Na pasekách). .
Pracovníkov sme opätovne poučili, poškodené dreviny dodatočne ošetríme.

S pozdravom


Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača
19. október 2018

Juraj

Borovicu som vysadil sam s detmi ked sme sa nastahovali do Krasnan. Bolo to symbolicke a o to viac nas to mrzi. Ak vyhynie, zabezpecim nahradu, ale cas ktory rastla nezozeniem. Paulownia bola vysadena este za posobenia p. Lalinskej a mrtva bola uz celu tuto sezonu a neviem ci nie aj minulu. Nik z udrzby si to doteraz nevsimol. V pripade Paulownie presli krovinorezom priamo do priestoru ochrannych kolov. Chranicky boli osadene az po tomto incidente. Ginka, ktore boli vysadene tiez maju male listy uz druhy rok kvoli slabemu korenovemu systemu. Nevidel som ze by ich niekto tento rok polieval. Urobilu by sme to ako obyvatelia ale je to od nas daleko na nosenie vody. Ginka budu krasne ak sa o ne zacnete starat.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania