Špina a smrad po Vinobraní v starej Rači

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Vyriešený
meno
Dušan Veselý 23. septembra 2013

Po vinobraní 2012 v Bratislavskej Rači zostali ulice po stánkaroch mastné od fritovacieho oleja a vo vzduchu sa niesol ťažký zápach.
Prečo je to opäť rovnaké aj po roku po vinobraní 2013?
Mastné a smradľavé sú ulice:
Knižkova dolina, Alstrova, Detvianska
Je taký veľký problém investovať z vybraných prostriedkov od predajcov do vyčistenia verejných priestorov?

23. september 2013

xxx

tak ste mi tu chybali p. Vesely....
23. september 2013

peter

sranda ... v krajine kde je vsetko na dve veci a kde maju hojnost len uradnici je maximalna odvaha polozit otazku "je velky problem investovat??" ... samozrejme ze je problem ... najprv rozkradnut, potom cikosi, fizli a ina haved a az na zaver cesty, skoly a zdravotnictvo ...

pan Vesely, peniaze vybrane od obchodnikov na vinobrani 2013 boli minute asi v roku 2008 ... a prosim nechcite aby sudruzi uradnici zase zvysovali dane ... lebo oni ich nezarobia ... iba ak predaju nejaku zelen medzi panelakmi ...
23. september 2013

Martin

Jaaj vy Racania ste fakt cudni partoni. Tak namiesto toho, aby ste boli radi, ze ako jedina mestska cast mozete predavat raz do roka to vase vino a pancovany burcak opilcom z celej Bratislavy a pekne sa na tom nabalit, tak vy sa tu stazujete na zopar mastnych flakov na ulici. Ked vam to fakt tak vadi tak oporucam zobrat vedro teplej vody a deci Jari a uprat si to sami. Trvalo by to cca 10 min. Dnes sme si zvykli len sa stazovat ale aby sme prilozili ruku k dielu to uz nenapadne nikoho.
23. september 2013

Dušan Veselý

Martin súhlasím. A doplnam, že nech si to upracú tí, čo brali tržby. A boli to 2 subjekty, hadajte ktoré.
24. september 2013

Odpoveď samosprávy

Akcie "Vinobranie" a "Hody" organizuje mestská časť najmä pre spoločenské vyžitie občanov a taktiež na spropagovanie Mestskej časti Bratislava–Rača. Okrem želateľných prínosov, žiaľ, dochádza aj k negatívnym následkom takejto akcie, ktoré sa snažíme v maximálnej miere minimalizovať. Každý prevádzkovateľ stánku s občerstvením deklaroval pri podpise zmluvy, že má zabezpečený odber a spracovanie biologicky rozložiteľného odpadu a použitého kuchynského oleja oprávneným subjektom podľa § 39 ods. 2 a ods. 17 zákona č. 223/2001 Z. z. o odpadoch v znení zák. č. 343/2012 Z. z.
Už počas vinobrania každú noc naši pracovníci čistili vonkajšie plochy tak, aby ráno bol v Rači opäť primeraný poriadok. Taktiež sme zabezpečili počas vinobrania u spoločnosti OLO, a.s. rozmiestnenie 15-tich kontajnerov na odpad a každé ráno ich vyprázdnenie a odvoz odpadu. V pondelok po vinobraní bolo vykonané spoločnosťou ASA, a.s. strojné vyzametanie a čistenie komunikácií, ktoré je vhodnejšie, ako obyčajné spláchnutie nečistôt kropiacim vozom do kanalizácie. Odstraňovanie škvŕn po mastnote však nie je bežnými čistiacimi prostriedkami realizovateľné.

S pozdravom

Ing. Jana Pešková
prednostka miestneho úradu
Mestskej časti Bratislava - Rača
24. september 2013

Bednaricova

Ja som kadernicka a moja suseda je krajcirka. Neviete preco v stane ,,RACIANSKY CHOTAR,, kde nemusia platit za miesto su stale,len vinnari? A este im tam aj hudba z nasich dani vyhrava. Potom sa nedivme,ze si Pilinsky a jeho suita zobrali pozicku. A nemuseli! Keby si kazdy poctivo zaplatil. To preto,ze medzi vinarmi su poslanci?
24. september 2013

Peter

To akoze chcete p.Bednaricova tam strihat resp.sit v tom stane? Ten stan pokial viem sa niesol v duchu racianskych tradicii a vinarstvo je asi top tradicia v Raci. Skuste sa radsej nestrapnovat ostatnymmi vetami :-)
24. september 2013

Anton

A preco by tam nemohli vystavovat aj ostatny zadarmo? A jediny kto sa v Raci uz 3 roky strapnuje si Ty. Ze top tradicia. Snad si chcel napisat,ze tam mas dvoch top poslancov hlasovacov. Inak sa tomu vravi tam,kde nevladne antizelena ,,rovnost sanci,,! Uz tomu rozumies miestny baron prasil?
24. september 2013

Dušan Veselý

Peter a akéže to TOP tradície spomínate? Myslite tú živelnú zástavbu - vid Račany Rosso a podobne?
24. september 2013

Jan Melich

Pan Vesely, co tu stale mocete Racany Rosso ? Nespominam si, ze by Pilinsky bol ten, ktory odhlasoval urobit z vinic stavebne pozemky. Teraz sa do toho obuvate, ked sa ma na stavebnych pozemkoch stavat ??? Ste normalny ? Co sa ma asi tak robit na stavebnych pozemkoch ? Kde ste bol vtedy, ked sa odsuhlasovala zmena vinic na stavebne parcely ??? Vy mudrlant premudrely, aj ta banda pripečencov okolo Vas....
24. september 2013

anton

Ty Melich vraj patris do tej bandy pripecenej co si tu pilinskeho dosadila,aby Racu mohla devastovat? A kedze sa vam tu uz bacovanie na urade konci tak dostavas nervy? A ten zufalec vyblakuje,ze ochranuje vinohrady.
25. september 2013

Peter

p. Peskova a co takto kontaktovat majitela stanku ktory tam bol a nech si tu spinu odprace?
25. september 2013

Jan Melich

Anton, mozno, ale v tom pirpade Ty patris do tej bandy pripecencov, ktory si zvolili tu bandu ktora si dosadila starostu, ze ?
25. september 2013

Anna

Melich dnes uz nic nepi!
26. september 2013

Jan Melich

Ak smiem polozim cisto hypoteticku otazku: Predstavte si, ze viete ovladat pocasie. Vezmime si letne prazdniny. Mlady ludia chcu slnko a teplo aby mohli ist k vode. Starsi by prijali dazd, aby poprsalo a trochu sa schladilo, pretoze zle znasaju tie letne horucavy. Ake pocasie by ste zariadili ?
26. september 2013

Občan

Pán Veselý má dar zničiť všetky dobré projekty pre verejnosť, keď namiesto riešenia skutočných problémov obráti každú diskusiu na nenávistný politický boj proti starostovi. Je to priehľadné ale najmä - aj dobré nápady, ktoré majú zlepšovať život v obciach, vďaka takýmto ľuďom nedobro zakapú. Takže blahoželám, pán frustrovaný
26. september 2013

Dušan Veselý

Inak povedané pan Občan navrhuje, aby tí, čo su platení z našich daní nemuseli riešiť nič. Že na to sú obyvatelie Rače. Aby to riešili vo svojom voľnom čase.
26. september 2013

Honza

Sudruh obcan. Stranka ODKAZ PRE STAROSTU vam nehra do kariet. Je to take okno do toho co sa v Raci deje a nema. A jedine okno. Lebo tak krasne ste to mali spustene. V zneuzivanom Racianskom vybere si obcan ani neskrtne. Toboz v sukromnom JonoBednarovicovskom chvalospevniku Racan. Tam nemusi. Mate pravdu je vas. A ake ti to ze pan Vesely kazi dobre napady? Predrazeny amfiteater? Nenormalne predrazenu cyklotrasu do Jura? To je jeho svata povinnost to zverejnit. Za co mu dakujeme. A co sa tika Pilinskeho nema nato,aby vykonaval funkciu Starostu. Jeho trojrocne vysledky v Raci to dokazuju.
30. september 2013

Peter

Honzo, alias Lubomir Krampl. Tolko nickov, na to treba mat guraz :-) Od riesenia problemu jedneho flaku na ulici sa boj strhol opat na neopodstatnenu averziu proti vedeniu MC. Skoda vobec na nieco odpovedat, lebo tu nejde o riesenie problemu, ale len o vyvolanie vasni. ADMIN, mozno by som docasne pozastavil tuto sekciu, alebo aspon selektoval odpovede, a diskusiu aby to bolo k danemu problemu a nie politicky boj. Dakujem
30. september 2013

Jan Melich

Važeny pan Honza, evidentne ste nepochopil ucel stranky www.odkazprestarostu.sk ktora ma sluzit na transparentnu komunikaciu so samospravou a ma vytvarat uzky celok obcana a samospravy aby sa spolocne snazili zlepsit zivot v mestach a obciach. Nesluzi na to, aby ste tu jeden na druheho kydali nezmysli, pisali sem kde kedy ktory listok suchne a co sa sepka po ulici a uz rozhodne nesluzi ako diskusne forum pre nepriaznivcov zastupcov samospravy. (ktorých ste si mimochodpom sami zvolili)
30. september 2013

Anton

Vazeny pan Melich pozorne si precitajte vase prispevky zo zaciatku. Tam budete vidiet kto na koho kyda a kto s tym zacal. Prajem prijemny zvysok vecera.
02. október 2013

jan melich

Anton sklamem Vas, nebol som to ja.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania