Značenie parkovacích miest na ulici Uhliská

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Vyriešený
meno
Lucia Lieskovska 22. októbra 2018

Ako obyvateľka ulice Uhliská, mestská časť Vajnory žiadam kompetentnú osobu o vyjadrenie, prečo sa pozdĺž celej ulice Uhliská vyznačili parkovacie miesta, napriek tomu, že na ulici je hustá premávka a aj bez nich je prechod ulicou obmedzený. Aký bude ďalši vývoj, resp plány s touto ulicou??

Ďakujem za vysvetlenie

Lucia Lieskovská

22. október 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet.
Postupujeme ho na riešenie príslušnému odbornému referátu úradu a o výsledku Vás budeme informovať.



Mgr. Igor Kňazovický
Sekretariát
Mestskej časti Bratislava-Vajnory
25. október 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň Lucia Lieskovská,

Ďakujeme za podnet ktorý ste nám poslali. K podnetu uverejňujeme že potreba vytvorenia parkovacích miest vyplynula z ich nedostatku, ako aj z podnetu občanov na Uhliskej ulici, ktorý sa prejednal v stavebnej komisii 5. 4. 2017.Bolo prijaté uzneseniedať spracovať návrh vyznačenia komplexného parkovania na dotknutom území. Návrh použitia dopravných značiek,vodorovného dopravného a dopravných zariadení bol vypracovaný Ing. Ľ. Adamkechom, s dodržaním právnych predpisov a technických noriem, odsúhlasený KDI KR PZ v Bratislave a následne určený operatívnou komisiou pre určovanie dopravných značiek a dopravných zariadení Magistrátu hl. mesta SR Bratislavy.Po určení sme značenie v lokalite realizovali. Upozorňujeme, že každý vlastník pozemku je povinný pre účely odstavenia svojich motorových vozidielvytvoriť si parkovacie miesta na vlastnom pozemku. V každom územnom, ako aj stavebnom povolení stavebný úrad určuje podmienky vytvorenia parkovacích miest na vlastnom pozemku v pocte minimálne 2c, čo žiada vo svojich stanoviskách Krajsky dopravný inšpektorát v Bratislave.Uvedené platí aj v prípade vytvorenia nových bytových jednotiek v rámci rodinných domov. Ďalší zámer na ulici Uhliska je osadenie spomaľovacieho zvýšeného prahu pre účely spomalenia dopravy.




Ing. Jana Julény Tomanová
Oddelenie stavebné, ÚP, ŽP a dopravy
Mestská časť Bratislava – Vajnory
03. november 2018

Martin Bak

Po Uhliskej ul. pravidelne jazdím a nemám dojem že tam je nedostatok parkovacích miest. Čo boli nové miesta vyznačené tak väčšina býva prázdna. Medzi Tibenského a Pračanskou tie parkovacie miesta umiestnené celé vo vozovke reálne bránia pri prejazde dvoch oproti idúcich vozidiel a sú zbytočné. Treba nanovo vyznačiť aj pôvodné parkovacie miesta kde značenie nebolo obnovené, aj stredovú čiaru.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.