Likvidácia detského ihriska

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Uzavretý
meno
Alena 25. októbra 2018

Prečo sa búra detské ihrisko na ul. Pri kríži? Najprv zmizli húpačky, potom lavičky a teraz ničia zbytok. Všetci sa pred voľbami vychvaľujú aké vytvorili nové parky a detské ihriská. A tu sa búra to, čo slúžilo už pomaly 40 rokov. Prečo?

29. október 2018

Odpoveď samosprávy

Miestny úrad Dúbravka evidoval v súvislosti s lokalitou Pri kríži podnety prevažne k dvom témam. Obyvatelia požadovali obnovu tunajšieho detského ihriska a aj riešenie parkovania. Vedenie mestskej časti preto zvolalo začiatkom júna tohto roku stretnutie obyvateľov so starostom Martinom Zaťovičom v teréne, konkrétne v okolí domov na Pri kríži 18 a 20.

Na základe požiadaviek občanov vznesených na pracovnom stretnutí so starostom, ktoré prebehlo 6. júna 2018, pristúpila mestská časť k riešeniu akútneho problému parkovania, ktorý vznikol po zabratí odstavných plôch za účelom realizácie stavby náhradných bytov hlavným mestom Bratislava.

Zároveň sa na stretnutí hovorilo o obnove niektorého z chátrajúcich detských ihrísk v lokalite. Vybrala sa plocha, ktorá je bezpečnejším miestom pre detskú hru a pohyb detí, čiže mimo ciest a áut, pri bytovom dome Pri kríži 20. Toto Ihrisko bolo doplnené o bezpečné hracie prvky. Aj po dohode s obyvateľmi vzniklo menšie, komorné ihrisko, určené pre menšie deti. Jeho výhodou je dnes vzácny tieň počas horúcich letných dní.

Druhé ihrisko a jeho chátrajúca asfaltová plocha dostane nové využitie. Bude slúžiť pre odstavovanie osobných automobilov, pričom mestská časť na základe požiadaviek obyvateľov zo strany obytného domu Pri kríži 18 vysadí zeleň, ktorá doplní súčasnú výsadbu.

K realizácii bola spracovaná projektová dokumentácia a podaná žiadosť o ohlásenie drobnej stavby. Bol vydaný súhlas s realizáciou stavebných úprav.


Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
05. november 2018

Ladislav Ladislav

RE Alena: bol najvyšší čas toto "ihrisko" zlikvidovať. Roky sa v ňom nehralo žiadne dieťa, keďže pieskovisko i jeho okolie slúžili akurát tak psíčkarom na venčenie, občas feťákom... Súdny rodič by svojmu dieťaťu nedovolil ani priblížiť sa k tomuto, ako to nazývate, "detskému ihrisku".
10. december 2018

Alena

"Vysadenou zeleňou" myslíte ten 1 strom, ktorý ste zasadili medzi chodník a nové parkovisko? Od domu ho delí len šírka toho chodníka. Podľa mňa je to príliš blízko domu, aj vedľa stojacej lampy. Oveľa výhodnejšie by bolo zasadiť STROMY v miestach bývalej húpačky a koníka - medzi nové parkovisko a Karpatiu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania