Dlhodobo odstavené vozidlo oproti BD Rosnička

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Vyriešený
meno
Dávid 25. októbra 2018

Dlhodobo odstavené vozidlo (viac ako jeden rok), majiteľ nereaguje na výzvy aby vozidlo odparkoval v mieste evidencie vozidla.

26. október 2018

Odpoveď samosprávy

Miestny úrad žiadne výzvy na parkovanie v mieste evidencie vozidla neposielal, to je úplný nezmysel. Neviem z kade ste to vzali, na to nemá nikto právo. MČ Bratislava-Dúbravka pred rokom oznámila neplatnosť technickej kontroly Okresnému úradu Zvolen (odboru dopravy). Vozidlo má v súčasnosti už platnú TK a EK do 01.08.2019.

Vozidlo s platnou EK a TK je uznané za spôsobilé na prevádzku na cestných komunikáciách a svojim parkovaním neporušuje dopravné predpisy. To, že vlastník s ním nejazdí a má vyfučané pneumatiky nie je z pohľadu zákona žiaden problém. Okrem toho vozidlo neparkuje na verejnom parkovisku, toto parkovacie miesto je vo vlastníctve súkromnej spoločnosti. Nakoľko MČ Bratislava-Dúbravka nemá k predmetnému pozemku žiadny majetkovoprávny vzťah a vozidlo neporušuje žiadny zákon je výlučne na vlastníkovi pozemku či podnikne nejaké kroky voči vlastníkovi vozidla. Iba vlastník pozemku môže upraviť systém parkovania na svojom pozemku.



Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
27. október 2018

Dávid

Dobrý deň pán Bagar,
dovolím si najskôr zodpovedať na vašu otázku "odkiaľ som to vzal". Ja som nepísal do komentára, že Miestny úrad posielal výzvy ale, že majiteľ vozidla nereaguje na výzvy aby nepojazdný automobil odparkoval v mieste evidencie vozidla a nie v Bratislave.
V každom prípade ďakujem za informácie, chápem, že v tejto situácii neviete nič urobiť.
Nemôžem ale s Vami súhlasiť, že nie je problém aby vozidlo evidované vo Zvolene parkovalo dlhodobo na cudzom pozemku v Bratislave, žiaľ je to mimo kompetencie vášho úradu ako ste mi vysvetlili.

S pozdravom

Dávid

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania