Vyrub jarovskeho lesa

Zodpovednosť za riešenie: Iné

V riešení

Preco sa miestna samosprava mestskej casti Bratislava - Jarovce neozve? Vyrub stromov na sukromnych pozemkoch bez ohlasenia majitelom, najomnikom a Miestnemu uradu v Jarovciach stale prebieha! Majitelia podali trestne oznamenie ale to vyrub zatial nezastavilo a uz sa rube aj mladina!!! Pan starosta Jaroviec a prislusna komisia zobudte sa!!! Uz sa raz zanedbala cast katastra za hradzou a vznikla tam nova hausbotova mestska cast kde sa neplatia dane!!!! AJ TOTO SU JAROVCE!!!!

07. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom



Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
08. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Správnym orgánom ochrany prírody vo veci vydávania povolenia k výrubu drevín v tomto prípade je mestská časť Bratislava – Jarovce.
Mestská časť vydáva povolenie k výrubu drevín rastúcich mimo lesa v súlade so zákonom 543/2002 Z.z. o ochrane prírody a krajiny.
Preposielame podnet k nim.

Oddelenie životného prostredia
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
09. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Adresa sídla:
LESY Slovenskej republiky, štátny podnik, generálne riaditeľstvo,
Nám. SNP 8
975 66 Banská Bystrica
Tel: +421 48 4344 111
E-mail: [email protected]
09. apríl 2019

Odkaz pre starostu

Podnet bol preposlaný na LESY Slovenskej republiky - email: [email protected]

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
11. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

V uvedenej lokalite bola ešte na jeseň 2018 vykonaná plánovaná obnova malej časti materského porastu spoločne s odstránením nebezpečných stromov bezprostredne ohrozujúcich bezpečnosť cestnej premávky na hlavnej ceste Petržalka - Rusovce. Plochy boli ešte v rovnakom roku zalesnené pôvodnými druhmi drevín. LESY SR neevidujú žiadnu žiadosť o vrátenie užívacích práv k daným pozemkom a pri ich správe postupujú v zmysle platných právnych predpisov a platného Programu starostlivosti o lesy pre Lesný celok Lesy SR Bratislava na roky 2016 – 2025. Ostatná drevná hmota bude odvezená po vytvorení vhodnejších klimatických podmienok.

LESY Slovenskej republiky, š.p.
Generálne riaditeľstvo
Námestie SNP 8, 975 66 Banská Bystrica
11. apríl 2019

Goran

Vazene Lesy SR na ine miesto som dal nebezpecny strom ktory ste tam po vyrube nechali a stale tam je! Vidim ze ked si ten les vyberiem budem ho musiet ja odstranit!! Vyrub ktory ste urobili bol holorub!!! Likvidovali ste vsetko aj stromceky s menej ako 10 cm obvodom kmena a bolo jedno ci to bol topol, jasen, jelsa, hrab, orech, agat,vrba, dub ci buk!!! Ani ste sa neunuvali oznamit to majitelom a drevo ste vykseftovali na drevostiepku, do celulozky v Ruzomberku a do skladu v Malackach pre nabytkarske firmy!!! Podla policie to bolo v sulade so zakonom ale ja mam pocit ze boli porusene ustavne prava majitelov garantovane ustavou SR clanok 20 odstavec 5!!!
11. apríl 2019

Goran

A aby som nezabudol tie vase povodne dreviny su z 5/6 hlavne topol biely a topol cierny aby ste o par rokov mohli kseftovat dalej!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania