Vyvalená závora zabraňujúca vjazdu do lesa - Sliačska ulica

Zodpovednosť za riešenie: Mestské Lesy

Neriešený
meno
Peter Pšenica 05. novembra 2018

Na samom vrchu Sliačskej ulice, kúsok za Chatou Ahoj, je vyvalená závora, ktorá má zabraňovať, aby pri výlete do prírody vchádzali autom až dovnútra lesa. A tak tu veselo cez víkend parkuje celá plejáda áut úplne v lese, lebo však hlúpy Slovák keď ide na výlet do prírody, tak je lenivý prejsť 5 minút pešo a autom sa chce natrepať až priamo do lesa. Že hlúposť ľudí nemá hraníc dokazujú aj dve nie práve lacné autá, zaparkované priamo pred ďalšími závorami, na ktorých je obrovská značka "zákaz zastavenia", ale týmto megaprimitívom to zjavne neprekáža, hlavne, že majú Jeep, IQ v takomto prípade nie je potrebné. Mimochodom, Meská polícia do týchto končín zjavne ani nepláchne, ale keby ich to náhodou zaujímalo, tak Jeep má značku BL-865DG a Mitsubishi BL-911CC. Určite tu neparkujú iba raz.

04. november 2018

Peter Pšenica

opravujem preklep "Mestská polícia"
05. november 2018

Andrej

pokutu by mali dostat aj ludia, ktori vosli autom do lesa cez zvalenu zavoru. nie je vjazd bez povolenia do lesa trestny cin?
05. november 2018

Andrej

takto nezakonne umiestneny majetok by nemal pozivat ziadnu ochranu...nebudeme predsa na ukor lesa a buducnosti nasho mesta prihliadat na nejaku plechovicu, ktora znecistuje les a ma ine negativne dopady na prirodu. hodnota nejakeho auta je predsa v nepomere k hodnote lesa a jeho prinosu pre zivotne prostredie.
05. november 2018

Peter Pšenica

Samozrejme, že by mali dostať pokutu aj tí, ktorí vošli autom do lesa a bez diskusie tí, ktorí odparkujú auto pred závorou, na ktorej je obrovská značka "zákaz státia". Ten primitív s Jeepom BL-865DG stál dokonca tak, že rodič s kočíkom alebo niekto na bicykli nemal ani šancu popri tom jeho pekáči prejsť na lesnú cestu za závorou. Proste typický slovenský primitív s peniazmi. A čo urobí Mestská polícia ? Nič, ako obvykle. Toto tu určite nie je jednorazová záležitosť, ale obraz každého víkendu, možno aj pracovných dní. Mestská polícia iniciatívne neurobí vôbec nič a aj keď im človek zavolá, tak spravidla sa vyhovoria, resp. hľadajú možnosti, ako nereagovať. Pravidelne ich volám na arogantných vodičov, ktorí pri našom dome zaparkujú na žltej čiare, pričom absolútne bránia výhľadu pri výjazde zo sídliska na hlavnú cestu (preto tam tá žltá čiara je namaľovaná), ale oni sú schopní sa ma opakovane pýtať, či skutočne stojí na žltej čiare, alebo vedľa nej vpravo alebo vedľa nej vľavo, pritom podľa zákona nemá stáť ani vedľa žltej čiary.
06. november 2018

TLJ

Spoliehať sa v tomto prípade na MsP BANM, alebo na Mestské lesy BA je podľa mojich osobných skúseností úplne zbytočné.
Obe org.zložky priamo spadajú pod Magistrát hl.mesta SR Bratislavy no a ten ,alebo neodpovedá/nekomunikuje, alebo „odpíše“, že sa tým bude zaoberať, ale v skutočnosti sa to zvysoka vys ... !!!
17. október 2020

Peter Pšenica

Nedávno bola na miesto konečne umiestnená nová závora, takže momentálne je problém (takmer) vyriešený, podnet možno uzavrieť. Bohužiaľ, keďže do lesa je prístup aj po strmej polorozpadnutej ceste aj z iného miesta, niektorí mozgoví atléti sa tam tak či tak dostanú, minulý víkend jeden inteligent z Malaciek (prekvapivo...).
06. január 2022

Peter Pšenica

Sliačska-poškodená závora

Na Sliačskej ulici na úpätí lesa tesne nad Chatou Ahoj je opätovne vyvalený stĺpik a odpílená závora, zabraňujúca vjazdu motorových vozidiel do lesa. Autá si tam veselo jazdia až do lesa, kde potom parkujú na čistinke a výkvet inteligencie z nich sa ide poprechádzať so psom do prírody (viď SUV značky Audi dňa 3.1.2022 popoludní). Prosím opraviť závoru a zasadiť stĺpik napevno tak, aby ho nebolo možné znova len tak ľahko vyvrátiť. A Mestská polícia by mala do tejto oblasti najmä cez víkendy jazdiť často a pravidelne, aby tu postihovala státie priamo pred zákazovými značkami na závorách a pod.
06. január 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme preposlali zodpovednému subjektu.

S pozdravom,

Administrátor Bratislava-Nové Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
21. január 2022

Peter Pšenica

Poslal som dotaz na Mestské lesy Bratislava, ktoré sú zrejme kompetentným orgánom, prečo s tým dlhodobo nič nerobia...
27. marec 2022

Martin Uváček

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený Zavora je stále vyvalená.
27. marec 2022

Peter Pšenica

A Mestské lesy sa ani neunúvali za 2 mesiace odpísať, nieto ešte problém vyriešiť. Však načo...
27. marec 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme preposlali zodpovednému subjektu.

S pozdravom,
Martina
Administrátor Bratislava-Nové Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
16. december 2022

🌳

Stále bezo zmeny. Treba povedať, že aj súčasné vedenie Mest. lesov komunikuje na OPS často veľmi slabo. Čakal som iný prístup.
16. december 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,
Vlado
Administrátor Bratislava-Nové Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.