Vyschnuté kríky

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 28. septembra 2013

Na Kamennom námestí je množstvo vyschnutých kríkov - ukážka, ako sa mesto "stará" o zeleň. Kríky vyschli pred pár týždňami, no ešte dodnes ich nikto neodstránil. Super okrasa centra hlavného mesta.

29. september 2013

Di

Podľa našich mestských pánov je efektívnejšie nechať kríky a stromy vyschnúť a neskôr vysadiť nové (ak vôbec nejaké vysadiť, najlepšie je dať betón, aby si to miesto nevyžadovalo žiadnu údržbu). Ako inak si vysvetliť fakt, že na r. 2013 nevyčlenili z mestského rozpočtu žiadne peniaze na polievanie mestskej zelene, pritom máme vodu v Dunaji!!!
03. október 2013

Miro

Skoda boli to celkom pekne kriky a teraz nam pribudnu dalsie prazdne kvetinace.
29. september 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na Kamennom námestí sú v kochlíkoch vysadené predovšetkým trvalky a suchomilné trávy a kríky. Na zabezpečenie služieb starostlivosti o zeleň je v zmysle zákona vysúťažená externá firma, ktorá vykonáva údržbu zelene. Príslušné oddelenie životného prostredia dostalo tento podnet a preverí ho.

Fakt je, že na túto činnosť má veľmi obmedzené financie a môže s nimi narábať len do výšky schválenej poslancami mestského zastupiteľstva v rozpočte hlavného mesta..

Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie marketingu a vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
31. august 2017

Anonymný užívateľ

Vyschnuté kríky - Kamenné námestie

Pri parkovisku na Kamennom námestí je v betónových kvetináčoch množstvo vyschnutých veľkých kríkov. Hneď na druhom okraji chodníka (pri ceste) je množstvo samozavlažovacích kvetináčov so zelenými rastlinami. Do týchto kvetináčov niekoľkokrát za týždeň dopĺňajú vodu. Je ABSOLÚTNE nepochopiteľné, že keď dovezú vodu do samozavlažovacích kvetináčov (1 kus za 820 EURO !!!) , prečo nepolejú kríky v betónových, ktoré sú od samozavlažovacích vzdialené asi 3 metre !!! Za to by mal niekto niesť hmotnú zodpovednosť - za vlastné peniaze nakúpiť kríky, zeminu a vlastnými rukami to ísť zasadiť ! Absurdistan !!! Pár metrov odtiaľ tečie Dunaj !!! Bratislava - hlavné mesto stredoeurópskeho štátu vyzerá ako z tretej cenovej ... Z roka na rok horšia ...
13. júl 2018

Martin U

Vyschnuté kríky v betónových kvetináčoch boli nahradené novou výsadbou.
13. júl 2018

Anonymný užívateľ

V podnete z 31.8.2017 sú nafotené kríky na úplne inom mieste, ako tie, v príspevku z 13.7.2018.
13. júl 2018

Martin Uváček

Neviem ako pán anonym, ale ja vidím kvetináče na rovnakom mieste ako na prvej fotke v pôvodnom podnete. Okrem toho nové kvetináče s výsadbou sú aj na kamennom námestí v miestach druhej fotky z podnetu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania