Zaparkované autá zaberajú podstatnú časť jazdného pruhu

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Vlado P. 07. novembra 2018

Na ulici Pod Záhradami nedávno pribudlo vodorovné dopravné značenie. Myslím si, že na odfotenom úseku pred kruhovým objazdom sa dokreslením stredovej čiary situácia zhoršila. Zaparkované autá nútia vodičov prejsť do protismeru v úseku, kde protiidúcu premávku nie je dobre vidieť.

Ak je to možné, navrhujem, aby to posúdil odborník. Môj laicky názor je, že ak sa počítalo s parkovaním na jednej strane ako doteraz, pruhy mali byť podľa toho vyznačené, teda čiara mala byť v strede voľnej časti cesty.

V prípade, že ulica nie dostatočne široká, potom by malo byť parkovanie na danom mieste zakázané. Hoci by som bol radšej, keby parkovacích miest pribúdalo.

07. november 2018

Odpoveď samosprávy

Komunikácia je magistrátna, preposielame im podnet na vyjadrenie.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
08. november 2018

Eo

prepacte staci si nastudovat zakon o cestnej premavke a to parkovanie je zakazene nim!
cize MsP treba volat pokiaľ tam niesu 3 metre volne pre jeden jazdny pruh ....

§ 23
(1) Vodič smie zastaviť a stáť len vpravo v smere jazdy v jednom rade a rovnobežne s okrajom cesty, čo najbližšie k okraju cesty a na jednosmernej ceste vpravo i vľavo. Ak nie je ohrozená bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, vodič smie v obci zastaviť a stáť kolmo, prípadne šikmo na okraj cesty alebo zastaviť v druhom rade. Pri státí musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre každý smer jazdy. Pri zastavení musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre oba smery jazdy.
08. november 2018

Michal K.

musite volat mestsku policiu, auta porusuju (a porusovali) zakon. musite im volat casto a byt doslova otravny, pretoze sami od seba bez podnetu obcana neurobia nic.
08. november 2018

Obcan

To su prazdne reci. MP je absolutne bezzuba. Ochota ziadna,komunikacia v telefone ako v krcme. Nech sa paci mozete sa prist pozriet na dubravcicku a agatovu ako sa tu parkuje na ceste. Dve ulice od hniezda MP.
12. november 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme a pekný deň


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
14. august 2020

Vlado P.

No a aký je teda výsledok takmer dvojročného posudzovania a vybavovania na Magistráte hlavného mesta SR Bratislava v tejto záležitosti?
18. august 2020

Odkaz pre starostu

Podnet bol odoslaný Magistrátu,

s pozdravom,

Pavla Rachelová
[email protected]
21. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
27. september 2020

Vlado P.

Aj ja by som bol rád, keby magistrátu záležalo na stave nášho mesta. Príliš veľa podnetov sa však končí vyššie uvedenou ničnehovoriacou formulkou a potom ubiehajú mesiace a roky bez výsledku. Chápem, že z tohto portálu prichádzajú podnety, a nie úlohy, ale aj tak ich neriešenie vzbudzuje podozrenie, že na magistráte je "neporiadok" v organizovaní práce.

Ak magistrát nechce ďalej šíriť o sebe takýto obraz, tak prosím, aby uvádzal konkrétne oddelenie, ktorému bol daný podnet pridelený a hlavne, aby toto konkrétne oddelenie informovalo aspoň raz za štvrť roka, čo podniklo.
12. január 2021

Vlado P.

Prešlo už 26 mesiacov od nahlásenia a stále nič. Dovolím si to označiť za zlyhanie magistrátu.
15. január 2021

Odkaz pre starostu

Podnet bol odoslaný Hlavnému mestu SR Bratislava,

s pozdravom,

Pavla Rachelová
[email protected]
10. máj 2021

Michal K.

asi by bolo ucinnejsie a uzotocnejsie vybudovaie kolmeho poarkovania pozdlz cesty. neustale staznosti na necinnost MsP nemaju zmysel a obyvatelom by to pomohlo.
09. november 2022

Michal K.

prosim o preposlanie miestnemu uradu so ziadostou o vyjadrenie k vybudovaniu kolmeho alebo sikmeho parkovania. napriklad aj zatravnovacou dlazbu. naklady nie velmi vysoke a uzitok znacny

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania