Vyhodený odpad

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Vyriešený
meno
Martin 07. novembra 2018

Dobrý deň, už pred vyše mesiacom niekto vyhodil ku kraju cesty na Pri mlyne cca 100m pred priecestím obrovskú krabicu plnú igelitov 1m3, ktoré vietor roznáša po okolí. Nechce sa mi veriť, že za taký dlhý čas si nikto z kompetentných tento problém nevšimol A ak si to nikto nevšimol je to len žalostná ukážka zanedbania údržby. Z diaľky sa zdá, že na igelitoch sú štítky na ktorých by mohli byť aj nejaké informácie odkiaľ tento neporiadok pochádza, prosím upratujme v našej obci pravidelne, trestajme znečisťovateľov a nečakajme, kým sa neporiadok rozloží sám. Ďakujem

07. november 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet.
Postupujeme ho na riešenie príslušnému odbornému referátu úradu a o výsledku Vás budeme informovať.
Vzhľadom na to, že riešime veľké množstvo podnetov (nielen prostredníctvom tohto odkazu), prosíme o pochopenie a trpezlivosť. Ďakujeme.

S pozdravom


Mária Horváthová
sekretariát starostu
09. november 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

reagujeme na Váš podnet pod č. 59805 „Vyhodený odpad“. Odstránenie uvedeného komunálneho odpadu nezákonne umiestneného pri cestnej komunikácii na ul. Pri mlyne, v správe Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy zabezpečila mestská časť Bratislava-Vajnory, napriek tomu, že nie je vlastníkom ani správcom daného pozemku a nie je ani pôvodcom tohto odpadu, v zmysle zákona č. 79/2015 Z.z. o odpadoch. Odpad sme odstránili z toho dôvodu, že máme záujem, aby vo Vajnoroch bol dodržiavaný poriadok a čistota ako aj v záujme ochrany životného prostredia.
Oznámiť umiestnenie nezákonne uloženého odpadu na území Vajnôr môže akákoľvek fyzická alebo právnická osoba Miestnemu úradu mestskej časti Bratislava-Vajnory alebo Mestskej polícii na tel. č. 159, nie je potrebné čakať „kým sa neporiadok sám rozloží“.

S pozdravom




Ing. Michaela Hrčková
Oddelenie stavebné, ÚP, ŽP a dopravy
Mestská časť Bratislava – Vajnory

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.